OK w tym przypadku nie będę się spierał! BA! nawet wezmę Twą stronę - bo IMHO zanosi się na to, że mulipaltformy dla Xa i PC będą lepiej wyglądały na PC (o ile nie ebda to typowo konsole gry lub/bądz tworcy nie pokpią sprawy jak z dajmy na to najnowszym Rainbow Six, czy GRAWami na PCty). Chocby dzięki rodziałce, lub płynniejszej animce. W tym przypadku nie mam zamairu gadac jakiś farmazonów

BTW żeby nie było Szelmo - ja się na żadnego maste itp nie kreuje, jesli urazam tonem czy cos w ten desen wybacz.
azi: przygodówek na konsole dużo, co prawda klasycznych już niewiele (zresztą jak na PC) bo gatunek przerzucił się w głownej mierze na...handheldy.
EDIT:
Szelmon - ja dobrze wiem, że jęsli twórcy mają wiekszą moc obliczeniową to mogą ją lepiej wykorzystac. Ale nie wszyscy to potrafią. Między next-genami a PCtami nie ma i nie będzie takiej różnicy jak jest między DSem a PSP - które oferują KOMPLETNIE inne standarty grafiki. I jakoś mimo, że mam DSa żył sobie nie podzynam, że grasz w ładniejsze gry na PSP

+ jak spieraliśmy się o to co kogo nudzi (wiesz Ciebie gadanie, że PC zdycha blebleble, mnie że gry na konsole mało rozbudowane blebleble) chodziło mi przede wszystkim o to, że męczy mnie powtarzanie na każdej stronie tych samych truizmów. Co do technologii - oczywiscie, że na PC pojawia sie pełno nowych, ale firmy konsole też je robią i patentują. Dodtakowo (ja wiem niktore firmy produkujące karty graficzne tez to robią, ale nie an taką skalę) wszystkie 3 wielkie firmy produkujące konsole mają sztaby ludzi, których się wysyła do firm zewnetrzynych, żeby pomagac wyciskac z konsoli wszystko. I tak, za pomocą sztuczek - dzięki ktorym nie mozna stweridzc ktora platforma rządzi
Azrael - Halo 2 to świetna gra. Ale nie na PC. A że broni jest mało to świetna sprawa bo każda jest zbalansowana. To nie Quake i zasada "mam railguna i co mi zrobisz"
fds- racja, oczywiscie ze nie mają takich pokładów mocy
EDIT:
Co do Visty - moje zdanie jest takie, że będzie jako tako

Ogólnie będą ją szlifowac, poprawiac, ale prawda jest taka, że póki co nie widzę, żeby MS miało pomysł na sprzedanie tego systemu. Szczególnie, że gry pod Viste są albo zwalone, albo drogie. Ale liczę, że się rozkręci. itp. (gry póki co są zwalone - specjalna notka do Szelmona xD)
[Ja wolę siedzieć na w2k, poczekać aż znajdą wszystkie luki, dziadowskie rozwiązania, ślepe uliczki, zarówno debilne jak i genialne pomysły, a potem wzbogaceni o tę wiedzę wydadzą nowego windowsa - fds] - spoko rozumiem