W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Nazarian
Pomywacz
Numer GG: 2946336

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Nazarian »

Heimdall pisze:A ja gram w Neverwinter Nights (jedynkę). Na razie nie jest taka zła, jak z początku myślałem, ale jestem dopiero w połowie I rozdziału, wiec jeszcze może mi się znudzić :).
Nie martw się, jeżeli przeszedłeś Akademię i „Pawła”, to teraz będzie już tylko lepiej : ) Tak by nie odchodzić od tematu: Fable - The Lost Chapters. Chociaż nie jestem pewna, czy to erpeg jest ; )
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Hahaha!

Sagę Baldurs Gate mi przysłali :D

Właśnie się jedynka kończy instalować. Zaraz dwójka... Mam ochotę w dwójkę zagrać, ale trzeba chronologicznie, żebym potem nie żałował. Mmm... Już się nie mogę doczekać...

Hahahaha! :lol: :lol: :lol:
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Tylko pamiętaj, żeby powiedzieć domownikom, gdzie ci żarcie przynosić. I jaki kolor kroplówki kupić. Daj znać, jeśli uda ci się wrócić do rzeczywistości w tym... millenium.

A ja, wracając do tematu, właśnie łoję w Baldurka pierwszego, doszedłem już do Opowieści z Wybrzeża Mieczy, a potem modziki... i drugi Baldurek...
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Teraz ciupie w Prince Of Persia WW i dwa trony.Później planuje Baldurka II złoić :::)
Obrazek
Obrazek
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

Pro Evolution Soccer 6 :) mam jakis powrót weny do tego szpila, myslałem że w 6 już się nie wkręce a tu na nowo mam zapał
Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Ridge Racer 2 i Pirates na psp. Ale czuje, ze szybko sie to zmieni, bo przed chwila kupilem Syphonfilter: Dark Mirror. Jak zobaczylem ta gierke na polce dostalem napadu histerii. Jest to tytul przy ktorym na szaraku spedzilem niezliczone godziny. Ciekawe jak po latach podziala na mnie wersja na psp...
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Ja obecnie gram w świetnego Soul Calibur 3 i boskiego, ponadczasowego, niesamowitego, różnorodnego, epickiego, perfekcyjnego, zabawnego, wypaśnego, dynamicznego Jak II - dzięki Aras za polecenie tej gry. Oprócz tego trochę cioram w Project Rub na DSa.

a SF na PSP jest bardzo dobry Szelmo ;0
Har Har Har
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

A ja gram (w tych nielicznych momentach kiedy to akurat mam czas) w Might and Magic VI.
Wcześniej z tej serii znane mi były VII i VIII. Porównując ich grafikę, stwierdzam, że VI reprezentuje to czego można się było spodziewać. Czyli jest spoko.
Do tego nie znam (jeszcze) na pamięć jej treści.

Gram samymi rycerzami, a potem zagram samymi magami i kapłanami (takie skrajne możliwości). Tak jest chyba ciekawiej.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

A ja teraz Otchłań męczę. A zaraz po tym taki zajebisty RPG - Fifa 07 :P
Milten
Szczur Lądowy
Numer GG: 4575325

Post autor: Milten »

Ja to teraz popylam w Gothic III
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Młodszy bombardier Tevery Best melduje! Pocisk przeciwnudowy Baldur's Gate "Opowieści z Wybrzeża Mieczy" odpalony! Cel trafiony i wyeliminowany, pozbawiony zdolności bojowej! Przystępuję do ładowania pocisku Baldur's Gate Mk II "Cienie Amn"!
White DeVile
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: White DeVile »

A ja ze względu na melancholię i... ograniczenia sprzętowe :? wróciłem do Thiefa2 i Thiefa2x (modzik, a właściwie konwersja w której gra się pewną mściwą panną :) )
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Lekki, tani i przyjemny Gothic. W sam raz na zabicie tego kwadransa od czasu do czasu. A przy okazji można sobie książkę poczytać, jak postaci rozmawiają (jednak uwagę mam dość podzielną ;))
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Właśnie skonczylem Jak 2 i męczę Jak X zatem....

Jak, Jak, Jak....Jak 2 (Playstation 2) to fenomenalna gra - wyśrubowana, ciekawa, perfekcyjnie wykonana. Ciągle coś się dzieje - pościgi, strzelanie, misje na desce, misje platformowe, odbijanie, uciekanie, rozwalanie, zbieranie. Nie jest nudno, miasto ma na maxa totalitarny klimat, muza jest niezła, sceny w grze boskie, grafika świetna. Lokacje przemyślano pierwszorzędnie i nie licząc miasta NIGDY nie robimy dwóch misji w identycznym miejscu. Doskonały desing leveli, power giwer, ciekawi przeciwnicy, mocarny engine. Gra zmiata GTA na śniadanie, a sama w sobie jest właśnie połączeniem GTA, Apocalypse z PSXa i platformerów, wraz z kilkoma elementami innych gatunków, oraz własnymi patentami. Świetna hybryda, długa przygoda, wybitna gra. Warto poznac, warto pograc. Do tego naprawdę mocna fabuła, vocie acting i grafa. Gra jest początkowo niereprezentatywna ale po dorawniu pierwszej giwery już do końca mamy ostrą jazdę bez trzymanki.

Jak X (Playstation 2) - cóż gra zmiata żałosnego Crash team rancing na śniadanie. Niesamowita giera, połączenie carmageddona, future racerów i cart racerów. MASA konkurencji, świetne funkcje online, przedni multi na jednej konsoli. Dobra fabuła, OST godny pokłonów, dynamika i rozpierdziel. Moja pierwsza posiadówa z tytułem trwała 5,5 godziny co w przypadku racerów zdarzyło mi się ostatni raz przy...pierwszym Gran Turismo. Kto nie grał lub grał mało i pierdzieli jakieś głupoty o tym jaki to crashek lepszy powinnien nadrobic w mig owy grzech. Must-have, choc przyznaje z ręką na sercu, że pozniej hype powoli opada. Ale dla fanów gatunku koniecznośc.
Har Har Har
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Pita, skoro ten Jak2 jest taki super i w ogóle, to może podaj jakąś stronę tej gry. Nie mogę znaleźć...
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

pozwolę sobie też conieco o JAK2 napisać, bo szpila tego poprostu uwielbiam z bardzo :wink:

wali mnie zakwalifikowanie gatunku tej gry bo dla mnie jest esencją tego po co kupiłem konsole i dlaczego nie ładuje kasy w upgrade'y pc. No przecież to jest czysty gameplay ^^ wplecenie w platformera strzelanki zupełnie inaczej niż Ratchet (Ratchet szedł na maxa i wykrecenie, Jak był 'powazniejszy' i IMO wygrał), wyścigi, deskolota, jezdżenie autkami, nastawienie na manualność gracza (heh ucieczkę z doków, wśród ladujących wszędzie sił policji kazdy chyba pamięta) wszystko to zostalo wykonane tak, ze idealnie wpisało się w mój gust.
I potem doszła do tego oprawa graficzna- design i jej poziom, ogrom miasta, LAS no wszystko wryło mi się w łeb, już ledwo stoje a tu Audio tez musiało być dopalone maxymalnie :!:

naprawdę nigdy nie bawiłem się tak zajebiście długo, przy takim scenariuszu (same dialogi postaci kopią! Dexter jedzie już się nie hamuje), skacząc, niszczac, strzelając, śmiejąc się, wyskakując z miejscówy do miejscówy, męcząc kolejne zróżnicowane misje. Naughty pojechało po całości
Obrazek
ODPOWIEDZ