Lea co do mojego RPG'a właśnie nie chciałbym aby był prosty i masowy, lecz zależy co zrozumiemy pod względem prosty. Dla mnie prosty to taki, że masz wiadome co i jak zrobić np. masz iść tu i tu i zabić tego i tego a dostaniesz to i to.. To jest dla mnie bez sensu.. I proste.. Lecz gra będzie prosta pod względem technicznym (prosta grafika) i małe wymagania (P3 800 i 128 ram to raczej dużo nie jest a to będą wymagania do płynnej gry...) Co do questów to planuje kilka ciekawych rozwiązań które niektórych mile zaskoczą, innych doprowadzą do szewskiej pasji, a interakcja z postaciami i dialogi mają być w miarę rozbudowane, ale też bez przesady przecież to amatorska gra a nie Planescape: Torment 2...
Cel, zwykła przyjemność zrobienia czegoś dla kogoś.. I pogrania w coś własnego co ma jakiś sens, a nie kolejny HnS czy coś uproszczonego jak najnowsze gry z systemami DnD.. Co do słowiańskich klimatów, nie wykluczam nawiązań do tego typu rzeczy, tak samo jak do religii chociażby chrześcijańskiej (oczywiście wszystko z umiarem).
Gra miała by być stworzona w autorskim świecie z autorskimi zasadami udostępnionymi za darmo w sieci. Co do postaci, to narazie ich wzory są proste i ogólnikowe, jednak postaram się aby je zgłębić, gdyż sam chętnie bym stworzył postacie na podstawie swoich znajomych czy zaobserwowanych osób.. A co do komentarzy całkiem interesujący pomysł, jak go wykorzystam wrzucę Cię do creditsów
Co do questów to planuje dowolność w wykonywaniu chcesz iść i zabijać to to robisz chociaż zleceniodawca może to gorzej odebrać niż jakbyś poszedł i wynegocjował rozwiązanie (w Fallout były takie możliwości).. Co do autorskiego tworzenia postaci to coś jak własny portret planuje dodać chociaż pewnie pojawiałby się tylko podczas rozmów.. I często byłby niezgodny z wyglądem postaci.. A namarudzić nie namarudziłaś
Max'ie Smirnov'ie po raz setny powiadam, że nie robię tej gry w RPG Maker'ze i, że RPG Maker nie jest KLIKIEM.. To zupełnie inna bajka. RPG Maker jest znacząco ograniczony i jest ustosunkowany do tworzenia jCRPG chociaż innego typu gry po znacznych nakładach środków również powstają..
Co do arogancji, to mógłbyś wskazać cytat gdzie zachowuję się/piszę arogancko bo jakoś tego nie zauważyłem.. Co do grafiki planowałem grafikę render 3D, potem pseudo 3D, ale jak na razie ograniczę się do stylu graficznego z Final Fantasy i na poziomie w okolicach drugiej części gra powinna wyjść..
Nasir'ze wiem, że robienie RPG w pojedynkę to nonsens, ale mam czas.. Skoro zrobiłem banalny i uproszczony (chociaż bardzo zabugowany bo wzorowany na Black and White interfest) RTS, to dlaczego nie miałbym zrobić cRPG'a skoro o wiele więcej już umiem? A po za tym jestem pasjonatem i robię to dla innych można rzec pasjonatów, ale nie koniecznie jednego gatunku cRPG..
Po za tym już kilka osób pomaga mi tworzyć tą grę i każda robi coś od siebie dla projektu i jak wy chcecie również możecie pomóc. Chociażby podsuwając pomysły jak to zrobiła Lea.
A informacje o moim projekcie możecie znaleźć na
http://eozsof.ovh.org A i dziękuję za wszelkie komentarze i sugestię do usłyszenia