W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: LOD »

Mi się Deus Ex szczerze powiem nie podobał. Jakoś tak znudziło mi się szybko, a przede wszystkim nie do końca podobał mi się cyberpunkowy klimat. Może nie lubię cyberpunkowych klimatów w RPG? Nie wiem, ale tutaj mi się nie spodobał.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
kamix
Szczur Lądowy
Numer GG: 1152947
Kontakt:

Post autor: kamix »

Witam wszystkich na forum!
Choć nie jestem fanem rpg a jestem fanem strategii. To chciałbym się wypowiedzieć ,że moim ulubionym komputerowym RPG jest... TES IV: Oblivion ;) Przeszedłem wszystkie wątki , zadania i gildie profesją wojownika. Niestety straciłem save z nim. I teraz od nowa powolutku gram ( wyszly dodatki - wiadomo ) profesją przezemnie stworzoną - a mianowicie " Inkwizytorem ". Poza tym bardzo ze względu na klimat Icewind Dale 2 . Ahh te noce gdy się w niego pogrywało;). Ogólnie teraz zaczynam przygodę z " papierowymi RPG ". Zaczynam od Warahammera FR 2ed ;). Ciekawe czy mi się spodoba ?:)
Niebo rozbłysło kolorem krwi, przez chwile poczułem samego siebie....
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Witam serdecznie w imieniu calej Tawerny. :)

Ze swojej strony usluznie donosze, ze ukonczylem gre Kult: Krolestwa Heretykow. Gra nie zebrala moze wielkiej slawy, jednak mnie bardzo, bardzo przypadla do gustu - choc, niestety, jest zdecydowanie za krotka.
O co w niej chodzi? Dla niezorientowanych: jest to mariaz hack'n'slasha (silnik, walka) z cRPG (fabula, dialogi). Glowna bohaterka jest Alita, ktora jest mloda, obiecujaca... inkwizytorka. Inkwizycja w tej krainie jednak jest dosc nietypowa, gdyz jej celem jest zwalczanie wszelkiej religii i kultow w tytulowych Krolestwach Heretykow. Sama Alita jest zreszta swietna postacia: sarkastyczna, prosto rozumujaca, a przy tym jednak troche zagubiona w tym skomplikowanym swiecie poza strukturami inkwizycyjnymi... Zreszta wiele postaci jest bardzo fajnych, zarowno sprzymierzencow jak i wrogow Ality (oczywiscie jedni staja sie czasem drugimi i odwrotnie).
Jedyny bol to, jak wspomnialem, krotkosc gry - czlowiek ledwie sie rozkreci, a tu koniec. Finalowa walka rowniez pozostawia wiele do zyczenia; przez oba ostatnie starcia Alita przeszla bez straty chocby 1 HP! Sam silnik walki i grafika na poczatku wydaly mi sie prymitywne, ale po jakims czasie zupelnie przywyklem.
Podsumowujac: polecam goraco. Za 35 zl warto.
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Sesja już za mną, więc od jakichś dwóch tygodni szarpię sobie w parę tytułów na różnych platformach (narzeczona jak zwykle biadoli że poświęcam jej za mało czasu, ale udaję że jej nie słyszę hehe ;)).
I tak:

PSX
Breath of Fire IV (RPG)
Chrono Cross (RPG)
Legend of Mana (RPG)

PS2
God of War 2 (akcja)
Rogue Galaxy (RPG)
Shining Force EXA (RPG)
Pro Evo Soccer 6 (gała)
Tony Hawk's Downhill Jam / American Wasteland (deska)

Dreamcast
Skies of Arcadia (RPG)

X360
Gears of War (strzelanka)
Crackdown (akcja/TPP)
Viva Pinata (cholera wie co to za gatunek, ale wciąga jak diabli ;))
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

wow masa sprzętu O_O

Ja popylam obecnie:

PC: Warhammer 40K + dodatki

PSX: Diablo

PS2:

GTA Vice City Stories

Shin Megami Tensei 3: Lucifer's Call

NDS:

demo Metroid Prime: Hunters xD
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

cisnę w Burnouta 3

bo lepszego wyścigu arcade nie ma, i do części na next geny pewnie nie będzie...
Obrazek
ViviOrnitier
Szczur Lądowy

Post autor: ViviOrnitier »

Witam wszystkich, jestem tu nowy :)

Chciałbym przedtawić moją osobistą listę najlepszych cRPG (z tych w które grałem) :

1. Legend of Mana (PSX)
2. Chrono Trigger
3. Morrowind
4. Final Fantasy IX (PSX)
5. Neverwinter Nights
6. KOTOR 2
7. Gothic
8. Divine Divinity
9. Sacred

Nie do końca w takiej kolejności :)
Przy tych grach spędziłem najwięcej czasu.

@down Aktualnie męcze dalej Legend of Mana, Morrowinda i zaczynam Obliviona.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 lipca 2007, 15:25 przez ViviOrnitier, łącznie zmieniany 1 raz.
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

ViviOrnitier miło mi że jesteś nowy ale to temat o grach w jakie aktualnie gramy a nie ulubionych grach. Poszukaj dokładnie a znajdziesz bardziej odpowiedni temat.
Serge mam do ciebie małe pytanie jak to robisz że grasz naraz w ok 10-15 gier ? Czy może twoja doba ma np: 48h.
A żeby nie spamować mimo iż wakacje to przez ostatni tydzień pogoda była "średnia" to z kumplami ciśne w Worms II w multi + cola ( niestety nie jestem jeszcze pełnoletni i browca do chaty nie przyniose ) + chipsy dzięki czemu w miare miło spędzamy czas.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Guild wars i dofus....

Serge robi kage bunshin no jutsu ....
kajtek Raulin
Kok
Kok

Post autor: kajtek Raulin »

Gram:
1.Diablo II+LOD (II AKT)
2.Morrowind (grałem niecałe 20 minut=3 zadanie w gildi wojowników)

Mam zamiar kupić(jeśli wyjdzie) Diablo 3.Wtedy nie oderwiecie mnie od kompa.:twisted:
Mikky
Szczur Lądowy
Numer GG: 6579147

Post autor: Mikky »

Aktualnie gram w: Overlord, Infernal i Mount&Blade.
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Oblivion...

Gram w tą grę i nie potrafi mi się znudzić ona. Po prostu cudna... Nic by się nie robiło, tylko klikało i klikało...

Wyssało mnie od rzeczywistości
Inferntallus
Majtek
Majtek
Numer GG: 8630524

Post autor: Inferntallus »

Moje ulubione rpgi to zawsze beda icewindy i baldury. Smuci mnie ze zadnej z tych gier nie ma juz w sprzedazy. Co prawda mma je wszystkie ale IWD 1 mi sie popsulo (ile ja juz mam ta gre :D) a pogralbym sobie w ten dodatek z isasaracht (chyba heart of winter). Zastanawiam sie czy nie kupic swiatyni pierwotnego zUa. To chyba tez jest Infinity grafika a takie lubie :P. kumpel mi tylko cos mowil ze tam jest beznadziejny tryb walki (czyt. inny niz w BG :D) wiec jak ktos gral to poprosze o opinie ;p
no i nie wymienilem gry Gothic ktora byla drygim rpg w jaki gralem (pierwszy byl IWD :)) Gothic moze jest slaby jako RPG (zasady itp.) ale ma swoje 'to cos' taki klimacik...
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Baldurki i ID wszyściusieńkie będą już 26 lipca dostępne za 25 PLN seria! Raduj się! Za 5 dyszek 4 gry, 4 dodatki, materiały bonusowe i to wszystko oryginał! Nasze modlitwy zostały wysłuchane!

A co do ŚPZ: system walki jest śmiertelnie dokładnym odwzorowaniem tego z D&D 3.5 (wliczając tury, atuty, umiejętności etc.). I tyle mogę powiedzieć na obronę tej gry. Reszta to kit. A co do grafiki: nie, to nie jest Infinity. Tak, też uważam, że to źle.
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

Baldurki i ID wszyściusieńkie będą już 26 lipca dostępne za 25 PLN seria! Raduj się! Za 5 dyszek 4 gry, 4 dodatki, materiały bonusowe i to wszystko oryginał! Nasze modlitwy zostały wysłuchane!
Szkoda że nie będzie tam PT bo mam ochotę pograć. Ale i tak kupie. Ciekawe ile osób sie pokusi żeby to kupić ( ile osób- nie wyjadaczy)
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Mikky
Szczur Lądowy
Numer GG: 6579147

Post autor: Mikky »

Ja aktualnie gram w ŚPZ. Coś mnie ta gra nie wciąga, podobnie jak Morrowind [czy ostatnio zdobyty 'Overlord'] - do niego mogę 'podchodzić' ze 100 razy i nie zatrzyma mnie na więcej niż 2h...
Inferntallus
Majtek
Majtek
Numer GG: 8630524

Post autor: Inferntallus »

HUURAAA! baldury i iwd 2 mam wiec glownie mi o iwd chodzilo! jakze sczesliwe wiesci! Juz sie nie mgoe doczekac Isasarachty :D (HELM MNIE WYSLUCHAL! :lol: )
A co do ŚPZ to raczej nie kupie - strata pieniedzy tak jak stracilem na nwn. Razi mnie pudelkowa grafa, kamera, 2 osoby w teamie (niemoznosc kontrolowania dolaczanej) i w ogole sux ;p
ODPOWIEDZ