Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: Seria Fallout

Post autor: Mekow »

Nasir pisze:Zapisałem się więc do gildii łowców niewolników - robota cudo... wszystko byłoby cacy, gdyby nie tatuaż na głowie i przykre konsekwencje w przyszłości
Chyba każdy wypróbował przyłączenie się do łowców niewolników. Przed takimi rzeczami robi się save, a jak tylko zauważa się "piętno" klika się load.

A jeśli chodzi o przyłączanie się nowych i granie nimi to byłoby super, gdyby w 2 części można było nimi w pełni sterować - jak w Fallout Tactic - Bractwio stali (Nie Fallout 3 jak mi się kiedyś wydawało).
Wiem, że to mało realne marzenia, ale może ktoś podjął się takiego upgreata ?
Ostatnio zmieniony środa, 28 listopada 2007, 20:53 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

ARGH!

Tactics to nie jest Fallout 3! Tactics to Trzecia część, znana jako Fallout Tactics- The Brotherhood of Steel. Samo Fallout BoS to siekanina na konsole. A Fallout 3 ma dopiero wyjść.

Uffff....
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Wrrrr
Tori, strażniku moralności i pamięci "fulołta", dzięki Ci :D ... W sumie sam myślałem nad tym co napisano. Pierwsza moja mysl- Trójka juz jest!! Sru na heta, ale nie... Dopier potem sie domysliłem :D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Mekow
Bosman
Bosman

Tori pisze:Tactics to nie jest Fallout 3!
Mój błąd - wynikający oczywiście z niewiedzy. Chodziło mi właśnie o Fallout Tactics - The Brotherhood of Steel (znakomitą strzelankę, ale strasznie lichy CRPG).

Edit: Błąd poprawiono. (lepiej późno niż wcale?)
Ostatnio zmieniony środa, 28 listopada 2007, 20:55 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Nasir pisze:próbowałem grać inteligentem-mięczakiem. (...) Chuchro okazało się za słabe na przejście świątyni :mrgreen: więc dałem sobie spokój.

Zapisałem się więc do gildii łowców niewolników - robota cudo. I przerzuciłem się z dzidy na pistolet :mrgreen:
wszystko byłoby cacy, gdyby nie tatuaż na głowie i przykre konsekwencje w przyszłości -> praktycznie żaden eNPeC nie chciał się do mnie przyłączać...
No co Ty... miał Ci za złe nawet robo-pies? :) Albo robocik? Pytam bo nie wiem, nigdy nie zostawałam na stałę łowcą niewolników. Ale wiem, że kiedyś jak byłam bardzo zła, nie chciał się przyłączyć Cassidy.
Jaskinię prób da się przejść całkiem pokojowo, tylko że kosztem jednego levelu. Ja "mięczakami" grałam dość często :)
telitha i lú...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Lea pisze:Pytam bo nie wiem, nigdy nie zostawałam na stałę łowcą niewolników.
I bardzo dobrze, bo średnio się to opłaca ;) W każdym razie wiele rzeczy bardzo trudno załatwić... Ja zostałem łowcą przez przypadek, bo myślałem, że trzeba to zrobić, by uwolnić Vica. A to psikus :P W każdym razie grało mi się na tyle niekomfortowo i musiałem wgrać jakiś starszy save. Nie wiem, czy granie łowcą niewolników ma jakieś wymierne korzyści, poza kasą. Wie ktoś, czy da się rade w miarę sensownie ukończyć grę?
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Nasir
Pomywacz

Post autor: Nasir »

to znaczy tak - łowcą grałem gdzieś tak do 1/5 gry, później rozpocząłem od nowa. Wydaje mi się, że twórcy nie do końca przewidzieli taki rozwój sytuacji, bo w grę wkradł się strasznie irytujący bug.
Otóż mutant Marcus przyłączył się do mnie bez szemrania (miałem już wtedy tatoo), nawet fajnie się z nim wojowało. W końcu doszedłem do Kryptopolis, gdzie musiałem go "na chwilę" odłączyć z teamu. Załatwiłem swoje sprawy w mieście i już mutant przyłączyć się nie chciał, bo stwierdził, że zły jestem. Podobnie rzecz się miała z Viciem (ten, którego trzeba było uwolnić). O istnieniu towarzysza Cassidy nawet nie wiedziałem... chyba nawet mnie zaatakował, choć głowy nie dam .
Generalnie łowca niewolników skazany jest na samotną włóczęgę, nawet najgorsze menty nie chcą współpracować, choć może w NCR (gildia niewolników), albo w San Reno coś by się znalazło.
W każdym bądź razie, gra jest znacznie przyjaźniejsza i bogatsza dla graczy "dobrych" - co nie powinno dziwić :)
ناصر
Nasir Malik Kemal Inal Ibrahim Shams ad-Dualla Wattab ibn Mahmud
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Nasir pisze:O istnieniu towarzysza Cassidy nawet nie wiedziałem... chyba nawet mnie zaatakował, choć głowy nie dam .
Cassidy prowadzi bar na przedmieściach Vault City. Może to Ci trochę rozjaśni sytuację :D W sumie ja go przypadkiem dołączyłem, o kilku NPC dalej nie mam pojęcia ;)
Nasir pisze:Generalnie łowca niewolników skazany jest na samotną włóczęgę, nawet najgorsze menty nie chcą współpracować, choć może w NCR (gildia niewolników), albo w San Reno coś by się znalazło.
W każdym bądź razie, gra jest znacznie przyjaźniejsza i bogatsza dla graczy "dobrych" - co nie powinno dziwić
Albo dobrych inaczej, jeśli tylko nie są łowcami niewolników ;) Ale faktycznie - trudno oprzeć się wrażeniu, że coś nie do końca zostało z tą opcją przemyślane. A mnie np. się samotna wędrówka przez pustkowia nie uśmiecha. Tym bardziej doceniam osoby, które grały w ten sposób dłużej, bo ja już po 10 min miałem dość i zrobiłem load :) A dla kasy nie warto tego robić, bo jak się ma wysokie umiejętności złodziejskie (i pewnie nie tylko) to pod koniec gry i tak nie ma na co wydawać tych pieniędzy ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ja z kradzieza na 20% mam najpozniej w reno 2-3k dolarow na plus (po zakupach).

na koncu gry naprawde niema na co kasy wydawac, jak sie znajdzie gdzies kilka giwer albo granatow (albo zalatwi navarro) to ma sie kasy bez konca.
ja mialem swego czasu power armora na plecach + 2 czy 3 w bagazniku. kazdy warty cos kolo 12000$ (przy barterze na 20-30%)

i na co to wydac? ammo? po rajdzie przez navarro zdobylem tyle amunicji ze wyczyscilem enklawe (markus mial nawet tego puls-miniguna i wywalal ammo jak by byla bezwartosciowa)
Brilchan
Szczur Lądowy

Post autor: Brilchan »

dla mnie jest to fallout 2 bo w nic innego nie grałem z tej serii :lol:
ale gdybym grał to by pewnie tak zostało
to właśnie ta gra wciągnęła mnie w post apokaliptyczne klimaty :D
opowiem wam zabawną historie o tej gierce i o mnie:
kiedy mój starszy brat(BTW: ma ksywe MedMax 8) )
zainstalował mi na laptopie fallout 2 byłem takim małym cieniasem
że ją wykasowałem :D :D :D :D :D :D :D
dopiero kiedy znalazłem w krypcie 13 (genialny niestety RIP kącik o falloucie w TRPG)
Piosenkę "Maybe" zakochałem się w niej i poprosiłem brata o ponowną instalacje :)
a Maby puściłem kiedyś kolegom i koleżankom w szkole
żebyście widzieli ten churalny protest :D

ps lustrznki +1 do charyzmy rządzą 8)
Mekow
Bosman
Bosman

A próbował ktoś przyłączyć się do gildii łowców niewolników, zarobić trochę, a potem ją zlikwidować?
Jak wóczas reagują BN?
Czy likwidując gildię można pozbyć się "perka" z tatuażem? Bo "naprawić" karmę się da.

Brilchan pisze:lustrzanki +1 do charyzmy rządzą 8)
To było coś takiego?
Może w dodatku? A tak w ogóle to, czy do Fallout 2 były jakieś dodatki? - coś mi się chyba obiło o uszy.

Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Były takie czaderskie okularki, bodaj trzy sztuki znalazłem... Ale nie używałem, bo zajmowały miejsce w jednej ręce. Dodatków do Falloutów nie było a z tego co wiem nie da sie usunąć tatuażu w grze.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Nasir
Pomywacz

Post autor: Nasir »

Ravandil pisze:A dla kasy nie warto tego robić, bo jak się ma wysokie umiejętności złodziejskie (i pewnie nie tylko) to pod koniec gry i tak nie ma na co wydawać tych pieniędzy ;)
za pierwszym razem jak grałem, to wolałem zostać łowcą niewolników niż kraść :mrgreen:
dopiero za drugim razem kradłem ile wlezie, przeszukiwałem wszelkie półki i faktycznie nie musiałem przyłączać się do łowców.
Wiesz, pod koniec gry, to zwykle wyrzuca się baterie energetyczne, bo tylko zajmują miejsce... ale na początku gry, w momencie zdobycia autka, są po prostu bezcenne i nigdzie ich nie ma. Podobnie pod koniec gry wszystkie potworki zabijasz jednym strzałem, natomiast na początku, to nasza postać jest leszczem do bicia... Nie bardzo więc można porównywać początek gry, gdy jesteś nikim i wszystkiego brakuje, do końcówki gry, gdy jesteś bożyszczem tłumów, a bozary kupujesz w ilościach hurtowych ;)
ناصر
Nasir Malik Kemal Inal Ibrahim Shams ad-Dualla Wattab ibn Mahmud
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

do fallouta2 niema dodatkow, ale sa ciekawe mody. popatrz na google.
niektore sa naprawde dobre, ale jak chcesz sie ich pozbyc trzeba zwykle wywalac f2 z dysku i instalowac na nowo (ja mam oryginalna plyte i niemam z tym problemow, ale jak ktos ma tylko zainstalowane na dysku...)
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Kiedyś pościągałam i próbowałam zainstalować, ale żaden nie poszedł :( Może wersja nie ta.
Samochodem za to nigdy nie lubiłam jeździć. Tylko jak go odkryłam to była spora frajda, ale potem już grałam bez niego. Mi właśnie odpowiada typ samotnego wędrowca. Chyba że z jednym, konkretnym enpecem od czasu do czasu (Tycho/Cassidy). Nauczyłam się wywalać z tego powodu (udźwig siła 2/3 +1npc) bardzo wiele rzeczy. Zbierać to, co naprawdę jest mi potrzebne. Nie stosy avengerów i powerarmor'ów w bagazniku;)
telitha i lú...
Necoho
Pomywacz
Numer GG: 1680211

Post autor: Necoho »

Najfajniejsze w Falloucie jest to że tak naprawde nie przestaje się w niego grać. Nadal rozwalenie łba Raiderowi celnym strzałem z obrzyna cieszy. Ciągle na wielkiej misji Overseera. Grałem w jakiś mod do FT, fabularyzowana akcja, ale niestety niewypał. To była zabawa na maksymalnie 20 minut.

I oczywiście opłakuje Van Burena.
Obywatelu! O jakim numerze myślę?
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Jak ktoś jest zainteresowany- Saga Fallouta będzie dostępna w Bierdonce za 10zł. Wszystkie trzy części, po polsku!

Ech, będę się musiał zerwać o świcie :P
Od dziś płacę Eurogąbkami.
ODPOWIEDZ