Wow, ale zamęt panowie siejecie... Deep chyba chce zasłużyć na tytuł Najczęściej-Zmieniającego-Avatary-Forumowicza, za czego lawiruje cały czas między kotem, pająkiem i pandą Można dostać od tego zawrotu głowy powoli
Jaki tam zament. Na jakiś czas wrzuciłem pandę bo myślałem, że nowa moda powstanie (jak Heimdall i Solarius zmienili to myślałem, że wszyscy podążą za modą a tu dupa.) A poza tym już mam z powrotem pająka.
I nie musicie isę składać na nowy dysk bo już zamówiony jest
Eglarest pisze:Rav - a jest za to jakaś nagroda :d
Jak ktoś się uprze, to może być - np. ten baton, którego Heimdall wygrał w ankiecie na Największego Spamera Ewentualnie frustracja niektórych użytkowników ;] Żeby tylko to nie było odebrane jako krytyka, ale po prostu wszystko zmienia się tu jak w kalejdoskopie i np. codzienne zmiany avatara troszkę dziwne mi się wydają. Ale przecież każdy ma prawo robić ze swoim avem, co tylko chce, więc się nie odzywam
PS. Widać, że nie udało się obudzić większych mas ludu do pandowego szału... Nie wiem, czy to dobrze, czy to źle, ale na wspomnienie o ostatnim "szale" ciągle migają mi przed oczami avatary BAZYLa
Heimdall znów ma pajączka, ja wróciłem do falloutowego hipka, Egl ma swój emblemacik... Czyli znów wszystko w normie.
Ale już wkrótce następna sobotnia noc
Sorki. Nie wiedziałem że ktoś już miał takiego avka, zapewne mnie jeszcze na tym forum nie było bądź to przeoczyłem. A więc teraz pobędzie sobie trochę borsuk na miejscu avatarka. Czemu?? Dlatego że moja postać nazywała się kiedyś Turen ,,Borsuk" i miała ciekawie przeze mnie wymyśloną rolę odnośnie tego pseudonimu. Mam nadzieję że przez to nie zapanuje moda aby mieć jako avatara borsuka.
No i już zmieniłem z arabskich działaczy społecznych na bardziej mroczny. Teraz w końcu robię swoje drugie erpegowe masterpiece i ten avatar będzie lepszy
Swoją drogą czy administracja nie mogła by zwiększyć możliwości avatarowych do chociaż 120 na 120?
Jak wam się podoba mój nowy (a stary jak ten świat) av?
Ja raczej optowałbym za zmniejszeniem lub przynajmniej ograniczeniem wagi dozwolonych awatarków. I tak tawerna jest przeladowana grafika, 500kb na stronę, to trochę dużo (w większości są to ogromniaste banerki dodane do podpisów). Niestety nie da się ich adblockować, a przez to strona ładuje się pół minuty. Może jakiś limit, np tylko jeden "IMG"? Jak dla mnie, to obrazków w podpisach mogłoby w ogóle nie być... ale raczej będę w tym osamotniony.
Zresztą dyskusja o awatarkach toczyła się już powyżej, AC, możesz sobie poszukać.
AC pisze:jak ci się nie podobają to zablokuj obrazki (prawy klawisz myszy na obrazku jak masz firefox).
Nie, bo wtedy też avatarki się zablokują. A avatarki mozna by bylo po prostu zmniejszyć do 80x80 i od razu by przyśpieszyło. A 120x120 to takie wielkie krowy są, że odechciewa się czytać.
Deep pisze:Nie ma sensu wprowadzać większych avków. A jeśli o mnie chodzi to możnaby je teraz zmniejszyć do 80x80 i zablokować obrazki w podpisach.
Zgodze sie z Deepem... Po co wprowadzac wieksze... Po pierwsze znacznie spowolniloby to stronke... A po drugie to jest to zupelnie nie potrzebne.... Avatar ma tylko czesciowo ukazywac dusze uzytkownika.. Nie jest po to aby nim szpanowac.... Jak juz mamy powiekszac rozmiary dla takich szpanerow to moze zrobimy nieograniczone rozmiary?? ... Wtedy nie byloby narzekan a szpanerzy czuliby sie spelnieni...
Powiem tak: jestem stanowczo przeciw tak zwiększaniu, jak i zmniejszaniu avatarów. Czemu? Bo gdybym znowu zmienił rozmiar avatara (mam go na kilku forach, i tutaj akurat nie jest on w oryginalnym rozmiarze), to prawdopodobnie stałby się on nieczytelny. A co do obrazków w podpisie: mam swój bannerek i nikomu nie pozwolę go ruszyć, ale rzeczywiście przydałoby się ograniczyć rozmiar takich grafik. Oczywiście niezbyt drastycznie, ale zawsze...
Elfin: O nie... Nie wiesz co mówisz... Byłem kiedyś na jednym forum z takimi właśnie nieograniczonymi rozmiarami avatarów i powiem ci, że nie jest fajne jak avatary zajmują pół strony i nawet jeśli powiększysz sobie okno na cały ekran to widać go tylko pół...