Ciekawe linki

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
Deep
Chorąży
Chorąży

Re: Ciekawe linki

Post autor: Deep »

Jeśli ktoś miałby ochotę na fajną domenę: http://www.niedlaidiotow.pl/ :P
.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Obrazek Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Liberian Infantry Tactics Review:
http://www.fmft.net/archives/001463.html
:lol: :lol: :lol:
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Chyba straszny ponurak ze mnie, ale mało mnie śmiesz wojna domowa.

Jeszcze mniej śmieszy mnie obraz dzieci strzelających do innych dzieci na ulicy.

[Popieram, pozy może i śmieszne, ale zdjęcia są raczej smutne i zatrważające a nie zabawne - fds]
Obrazek Obrazek
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Kiedyś widziałem więcej zdjęć z tej "kolekcji"... Normalnie jak Neuroshima :) BTW, zwróćcie uwagę na czwarte zdjęcie- ciekawi mnie, jak koleś w takiej pozycji prowadzi ogień, trzymając kałacha jedną ręką...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Troche dystansu. Oczywiscie nie bawia mnie konflikty w krajach trzeciego swiata. Jedna te zdjecia w polaczeniu z opisem sa zabawne. BTW patrzac na te fotki trudno uwierzyc ze oni probuja kogokolwiek zabic.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Gratuluje zdystansowania.

Fajnie jest śmiać się, jak to obrazki z "gdzieś chyba w Afryce", a nie z Poznania, Gdańska czy Warszawy. To mniej więcej tak, jak śmiać się, że umierający na raka ma głupią minę - albo że nagle wyłysiał od chemoterapii i schudł 30 kg.

Też można strzelić do tego jakiś fajny tekścik, prawda?
Obrazek Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Umieranie na raka to nie zawod, ani umiejetnosc. Zolnierz to profesja jak kazda inna. Przesmiewczy artykul, do ktorego link zamiescilem, nie ma na celu nabijania sie z czyjejs krzywdy czy smierci, a jedynie ze sposobu prowadzenia ognia i "profesjonalnej" taktyki stosowanej przez zolnierzy LURD.
Ostatnio zmieniony piątek, 15 czerwca 2007, 23:05 przez Szelmon, łącznie zmieniany 1 raz.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

To może poczytaj sobie o tym "wojsku" trochę więcej:
http://www.warchildren.org/
http://thechildrenofwar.org/
Wilmot from Liberia at the Security Council on Children in Armed Conflict

Zawsze wydawało mi się, że wojsko to coś zorganizowanego, a nie ludzie, którzy ponieważ żyją w kraju ogarniętym wojną od kilkunastu lat po prostu nie znają innej rzeczywistości. Większość tych żołnierzy swoją "służbę" rozpoczęło w wieku mniej więcej 11 lat, czasem wcześniej. Tacy "żołnierze" są najlepsi, nie zdają sobie nawet sprawy z tego czym jest śmierć (o wyrzutach sumienia nie mówiąc), bez problemu można ich gwałcić na postojach, niewiele jedzą. A po roku stają się prawdziwymi maszynami do zabijania - brak umiejętności rekompensują niespotykanym wręcz zapałem.

Buahaha...

ps. Kapok może i nie zatrzyma kuli z kałasznikowa, ale przed kamieniem, pałką czy ciosem maczetą ochronić już może. A większość osób zamordowanych w Liberii zginęło właśnie od takiego "nienowoczesnego" i "nieprofesjonalnego" uzbrojenia...
Obrazek Obrazek
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Masz racje krucaFuks. To ze rozbawily mnie te zdjecia wraz z komentarzami to fakt. Powinienem jednak zachowac to dla siebie. Przynajmniej dzieki mojej glupiej akcji, wywiazala sie wymiana zdan, ktora byc moze skloni kogos do glebszego zapoznania sie z tematem dzieci-zolnierzy.
Choc problem dieci wojny znam, to na zdjecia patrzylem jedynie z "militarnego" punktu widzenia, dlatego wydaly mi sie zbawne.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Fakt - może to i dobrze, że taki wątek się pojawił, bo mimo że jest to problem znany od wielu lat, to rządy zwykle odwracają od tego oczy - i po cichu sprzedają broń każdej ze stron.

I faktem jest też, że przyzwyczajamy się do filmów, migawek z wiadomości i przestajemy myśleć - przyjmujemy obrazki i ewentualny komentarz bez żadnej refleksji... Ja sam się czasem na tym łapię, dlatego jestem wyczulony na takie rzeczy ;-)

[Jak chcecie podyskutować, to proszę założyć odpowiedni temat, bo to jest miejsce na linki i ew. krótkie ich opisy a nie na dyskusję - dop. BAZYL]

--- edit @ bazyl ---
może zamiast automatycznie pilnować "tematyczności" ruszyłbyś mięsniem między uszami i zastanowił się, czy na pewno to miejsce na takie linki - bez żadnego komentarza. To nie fajnelinki.pl, tylko podobno forum, które ma trzymać poziom i promować wyobraźnie, a nie bezrefleksyjne łapanie wszystkiego co nam podetkną - czy może się mylę?
Ostatnio zmieniony sobota, 16 czerwca 2007, 00:00 przez krucaFuks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Co nieco o Władny Pierścieni:

http://youtube.com/watch?v=m-e7EPUtM38& ... ed&search=
Bitwa o Helmowy jar wg Simpsonów xD

http://youtube.com/watch?v=8LSP7zFIWX0& ... ed&search=
LotR Orgy xP
.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Deep pisze:http://youtube.com/watch?v=m-e7EPUtM38& ... ed&search=
Raczej o Gondor, w Helmowym Jarze nie było Nazgula :D
Obrazek Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

krucaFuks pisze:
Deep pisze:http://youtube.com/watch?v=m-e7EPUtM38& ... ed&search=
Raczej o Gondor, w Helmowym Jarze nie było Nazgula :D
A może...
Jakby to komuś robiło różnicę :PP
.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Świetne.

Ale naszło mnie jakieś takie dziwne uczucie, że to zostało wyreżyserowane... po prostu wszyscy reagowali dokładnie tak, jak mieli ;-)
Mam jednak nadzieję, że to po prostu rzeczywistość prześcignęła fantazję - albo że przynajmniej prawda nigdy nie wyjdzie na jaw :D
Obrazek Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Shuffle!

Świetna gierka xD
Uwaga! Wciąga :P
.
ODPOWIEDZ