Mój skórzany, ćwiekowany, nabijany 20 cm gwożdziami i czaszkami niechrzczonych dzieci napewno by mu się spodobał...

Nie, no to nie do wiary. Nie, to być nie może. Osiem lat podstawówki, cztery liceum. Potem pięć, bite, studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jak by ktoś dał mi w mordę. Ja pierdolę, kurwa! Bracia poloniści, siostry polonistki, 130 było nas na pierwszym roku. Myśleliśmy, że nogi Boga złapaliśmy, że oto nas przyjęto do szkoły poetów. Szkoła poetów, Jesus, kurwa, ja pierdolę! Przez pięć lat, stron tysiące, młodość w bibliotekach. A potem bida, bida i rozczarowanie! A potem beznadzieja i starość pariasa i wszechporażająca nas wszystkich pogarda, władzy od dyktatury, aż po demokrację, która nas kałamarzy, ma za mniej niż zero. Dlaczego władza każdej maści ma mnie za nic? Czy czerwona, czy biała, jestem dla niej śmieciem, kurwa! Pod każdą władzą czuje się jak kundel! Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku? Ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą! A przecież stanowimy sól ziemi. Tej ziemi! Mimo, że nie jesteśmy prymitywną siłą, dyktaturami zawsze wstrząsają poeci! Wtedy nas potrzebują, zrozpaczone masy, które nie widzą dalej niż kawał kiełbasy! Które nie widzą dalej...
A kto powiedział, że pozwalam górnikom strajkować? Gdy ja będę rządził to * * strajków nie będzie!Eglarest pisze:AC skoro gornicz moga strajkowac to dlacyego nie naucyzciele
swoja droga to wstyd by nauczyciel zarabial mniej niz srednia krajowa i to duzo mniej.
Poziom wychowania człowieku Szkoła ma przedewszystkim UCZYC a ten poziom zaniżany jest przez genialne ministerstwo z panem Romanem na czele.Gdyby nie byli kiepskimi nauczycielami i z roku na rok nie zaniżali poziomu wychowania * * * młodzieży to może by * więcej pieniędzy dostawali
podaj jakies konkretne przykłady...Czy głupotą ministerstwa nazywasz przeciwstawianie się komunistycznej propagandzie w szkołach?