- Posty rozpoczynamy pogrubionym imieniem i nazwiskiem postaci
tak piszemy poza sesją
”tak piszemy co postać mysli”
-a tak co mówi
Piszemy w trzeciej osobie l. poj; w miarę poprawną polszczyzną. To chyba na razie tyle, jak mi sie cos przypomni to dam znać

Do wszystkich
Właśnie otrzmaliscie poranną korespondencję, kilka ulotek, może jakieś rachunki i jedną, dużą i ciężką kopertę. Z zaciekawieniem otworzyliście najpierw tą największą. Był to odzew na Wasze zgłoszenie do Zespołu Badawczego, który został powołany do zbadania sprawy słynnego i dość agresywnego ducha. Z koperty wysunął się gruby na kilkadziesiąt stron raport i list, na eleganckim papierze, pisany o dziwo! ręcznie.
Musicie wybaczyć mi, że do raportu trafiło tak niewiele fragmentów, ale wszystkie są mojego tłumaczenia, a tłumaczenie to dość paskudne zajęcie.List pisze:Do Zespołu Badawczego
Jest mi niezmiernie miło powitać Was, jako uczestników Zespołu Badawczego zajmującego się tajemnicą MacKenzie Poltergeist. Badania rozpoczną się jutro. Wszyscy uczestnicy proszeni są o stawienie się na placu przy Thron Kirk o godzinie 8pm. Spędzicie noc w Podziemiach Edynburga, mając do dyspozycji sprzęt dostarczony przez Paranormal Magazine. O wszystkich szczegółach zostaniecie poinformowani przed wejsciem.
Zgodnie z Waszymi prosbami, oto osoby, które trafiły do Zespołu i z którymi przyjdzie Wam współpracować:
Imię i nazwisko: Kasparov Adamus
Kraj pochodzenia: Rosja
Czym wesprze ekipę: Psycholog, autor dwóch książek, w których dowodzi, że duchy i wszystkie widziadła to skutek ukrytych lęków i pragnień ludzi.
Imię i nazwisko: Steve Logan
Kraj pochodzenia: Szkocja
Czym wesprze ekipę: Antykwariusz, znawca folkloru lokalnego.
Imię i nazwisko: Mohinder Kresto
Kraj pochodzenia: Indie
Czym wesprze ekipę: Chemik i geolog, analizuje wskazania przedmiotów służących pomiarom pola elektromagnetycznego. Wyklucza udział czynników naturalnych w wynikach badań.
Imię i nazwisko: Tim McKay
Czym wesprze ekipę: Student medycyny, specjalizacja: patologia. Jak sam pisze o sobie: „Widok odrazajacych zwlok nie jest dla niego....odrazajacy”
Imię i nazwisko: Sandra Holdom
Czym wesprze ekipę: Wiccanka, włascicielka sklepu ‘Wyrd Shop’. Należała do kowenu, mającego siedzibę w podziemiach Edynburga.
Imię i nazwisko: David Paterson
Kraj pochodzenia: USA
Czym wesprze ekipę: Pracownik firmy Mercat Tours. Od kilku lat przewodnik wycieczek po podziemiach.
Podpisano – z wyrazami szacunku - Allison Jordan.
Pytania? Komentarze? Slijcie na PW lub łapcie mnie na gg: 2894983