ja łączę katolicyzm (choć przykładnym katolikiem nie jestem Razz) wraz z wierzeniami dalekiego wschodu, dlatego uważam, że reinkarnacja jest możliwa, a samodoskonalenie się przez np. yogę powinno iść w parze z czytaniem Pisma Świętego.
Czyli nie jestes chrzescijaninem.
No a ja sie w zupelnosci nie zgadzam kosciol jest nietolerancyjny i mimo wszytsko nadal hermetyczny
Aksjomat, dzieki ktoremu kosciol istnieje.
no wiesz są inne rzeczy i elementy ktorych kosciol nie toleruje niemowie tylko o Eutanazji, aborcji bo to kwestia dyskusyjna nietoleruje tez np wyznan jak świadkowie jechowi.
On nie jeste nietolerancyjny na to,t ylko to zwalcza, podaje falszywe informacje, itp. Sa najwieksza sekta krystianie, a nie toleruja innych.. dla mnei to troszke dziwne. Zreszta, jakby nie patrzec, kosciol przez lata sie prawie nei zmienil. Zmienil sie troche stosunek ludzi do niego, swiadomosc ludzi itp, wiec nie moze dojsc do np palenia na stosie, ale sam koscil raczej sie specjalnie nie zmienil.
Bardzo dobrze, że homoseksualizmu nie tolerują, bo również w Biblii jasno jest napisane w jednym z listów św. Pawła, że się apostołowi to nie podoba.
Wiesz, z mojego punktu widzenia, to wyglada tak. Homoseksualizm istnieje i jest naturalny, a to, ze w chrzescijanskiej ksiedze basni jest o tym zle napisane.. niewiele mnie to interesuje. Zyjemy w XXI wieku, i mniejszosci powinny byc tolerowane.
po piersze tacy jak my i kochają się w osobach tej samej płci co moim stromnym zdaniem jest dość niezdrowe.
Milosc homoseksualna jest duzo czystsza, bo musi np zwalczyc brak akceptacji ze strony otoczenia srodowiska, a czy jest to niezdrowe? Kazda milosc i seks jest zdrowy, wiec nie rozumiem w ogole twojej argumentacji.
Przecież co im to daje?! Sławę?! Tego pragną?!
Nie, chca po prostu zakomunikowac, ze istnieja i ze jest ich wielu, i ze chyba im cos nie pasuje, ze musza w ten sposob to okazywac. Oczywiscie, nie musieliby, ale gdyby mniejszosci w jakis sposob nie ukazywalyby swojego sprzeciwu, to biorac pod uwage chocby historie polski, nie byloby powstan. Poza tym, zyjemy w demokracji, ktora w Polsce jest niezbyt przestrzegana, bo teoretycznie demokracja powinna bronic mniejszosci przed wiekszosciami, a w Polsce mniejszosc elitarna jest broniona przed wsyzstkimi, a mniejszosci sa zwalczane przez wiekszosci

.
Rzym upadł tuż po tym jak zapanowała tam moda na homoseksualizm. Może to był katalizator?
Rozumiem, ze to dowcip.