Gra w plenerze

To forum przeznaczone na dyskusje dotyczące prowadzenia i przygotowywania rozgrywki. Tematy tylko dla Mistrzów Gry.
ODPOWIEDZ
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

myślałem nad czymś podobnym, ale żeby zrobić to u babci, jednak najpierw musiałbym zrobić porządek a mi sie nie chce :P Jak ktoś chce dżemy, soki lub ogórki z przed kilkudziesięciu lat to niech da znać, cena do negocjacji :P
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Nie róbcie porządku w piwnicy ludzie! Nie wiecie co to za przyjemność grania w burdelu, pajęczynach i brudzie! Klimacior! :D
Tori
Bosman
Bosman

Fajnie, ale piwnica ma wymiary 3x6m, większość zajmuje węgiel, a reszta to półki z słoikami, drewno, i inne rzeczy, do których jest sie ciężko dostać, a wątpie żeby tam sie zmieściły 3 osoby, że o większej ilości nie wspomne. Jako MG zajme szlachetne miejsc na stosie węgla :P
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Stary, i sesja w warhu podrużach po kopalni węgla, lub jakichś starych podziemiach :D
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Granie w burdelu to żadna przyjemność - wiem z doświadczenia ^^' Lepiej przeznaczyć tą godzinkę na sprzątanie... no chyba, że ktoś lubi kurz, smród i bałagan wokół rozpraszający graczy i Mg :/
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

U mojego kolo w burdelu mieści się cała drużyna (5 osób). :D
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Co rozumiecie po przez słowo Burdel? :P
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

BLACKSouL pisze:Nie róbcie porządku w piwnicy ludzie! Nie wiecie co to za przyjemność grania w burdelu, pajęczynach i brudzie! Klimacior! :D
Tak, zgodzę się z tobą, i powtórze te słowa jeszcze raz: "Nie róbcie porządku w piwnicy ludzie!" bo po co się męczyć i psuć klimat? Zupełnie niepotrzebnie...

Kloner:

A co do burdelu, to różnie to rozumiem. Aktualnie rozumiem to jako nieporządek, ale normalnie jako coś innego :lol: ...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Tori
Bosman
Bosman

Cóż, granie w syfie nie jest miłe, ale jak jest to właśnie piwnica, skrytka, szopa, stodoła, to wg mnie jakiś element Starego Świata jest potrzebny. Ale jak sie gra w pokoju, i tu sie wala paczka chipsów, tu troche jakiegoś sprzętu elektronicznego, śrubokręty, gazety, to już lepiej na szybko (dosłownie 2-3min) Zrzucić to wszystko w jedno miejsce, i przykryć jakimś kocem.
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Jeśli mówię o burdelu chodzi mi o nieporządek.
A co do bałaganu w miejscu gry - kiedyś grałem w takich miejscach i uważam to za zły wybór. Po pierwsze bałagan rozprasza, po drugie irytuje, po trzecie przeszkadza. Może zbudować klimat raz - jak przedmiot użyty na sesji, ale później jest to nużące. Poza tym w bałaganie mogą lec się różne bakterie... błeee... :D
Tori
Bosman
Bosman

Nie wiem czy wiesz, ale chcąc nie chcąc hodujesz na sobie kilkanaście milionów robaczków, które drążą tunele pod skórą.... Mam pisać dalej?? :P
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Tori pisze:Nie wiem czy wiesz, ale chcąc nie chcąc hodujesz na sobie kilkanaście milionów robaczków, które drążą tunele pod skórą.... Mam pisać dalej?? :P
Pisz, pisz, to jest bardzo ciekawe :)
Nie zpomnij tylko o bakteriach w przewodzie pokarmowym, o bogatej florze układu oddechowego czy np. ucha, o roztoczach które wdychamy i połykamy... I tak dalej.
Cóż, ludzki organizm to cały świat! Może ktoś kiedyś napisałby na wzór Dywanu Pratchetta epicką historię fantasy w takim świecie się dziejącą? ;)
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Nie rozumiem was - wiem czym jest nieporzadek itp. - naprawdę :D A w jelitach nie żyją u mnie żadne bakterie, bo staram się je siarką karmić :P Nie wiem co to w ogóle ma do tematu :P
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Gdybyś, stary, tych bakterii nie miał, to byś pewnie nie czuł się za dobrze... Są nam niezbędne w procesie trawienia :D
I żeby nie było wątpliwości: Syf jest ZŁY!
(i niezdrowy)

Wracając zaś do meritum: sesja musi przede wszystkim odbywać się w warunkach komfortowych. RPG jest aktywnością wymagającą uwagi, nie można więc jej rozpraszać na niewygody. Jeśli komus na łące albo w namiocie czy w bunkrze jest wygodnie, jeśli da się to zaranżować - super. Gdybym jednak miał przez cały czas myśleć o tym, że pada albo że mi zimno, to dziękuję bardzo. Chyba żebym wciągnął się tak bardzo, że nie pamiętałbym o tym - co tez się zdarza.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Robak się może znajdzie, może i kilkanaście, ale są na nie sposoby :wink: , ale nie takie żeby odrazu sprzątać, wystarczy muchozol (czy jakoś tak) :lol: i po kłokocie...
Obrazek
Tori
Bosman
Bosman

To jak jesteś kozak to sie zaciągnij całą butlą :P
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Tori:

Robiłem tak kiedyś, ale postanowiłem skończyć to głupstwo. Teraz jedyne co pakuje w pysk to gaz z zapalniczki... :P
Obrazek
ODPOWIEDZ