Co zrobić, jeśli nie nie mam już pomysłów na grę?

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0

-
- Bosman

-
- Pomywacz
- Kontakt:

-
- Kok
Miech lub dwa przerwy to dużo??!! Ja nie mam drużyny tak więc nie licząc ostatnich 3 dni kiedy był laRy to ostatnią grę miałem... z jakieś pół roku tomu z laRym.
A wy mi tu marudzicie... Oby jak pójdę do LO żebym znalazł kogoś NORMALNIE grającego (tzn. kwiatkowe sesje wiadomo, że będą, ale jak już niech bawią wszystkich, a nie tępa wycinka np. karczmy).

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein

-
- Bosman
Miesiąc lub dwa bez sesji. Pół roku bez sesji. Radze wam zebrać starą drużynę, ostatecznie poszukać nowych graczy.
Cierpię na brak sesji od... ok. 8 lat
(poważnie
)
Pocieszam się trochę tym, że w tym czasie dużo nowego pojawiło się w moim autorskim systemie (było dużo czasu na wymyślanie nowych rzeczy - tak mijały mi wolne chwile).
Zatem starajcie się o sesję, póki macie chociaż kontakt z drużyną.
Bo będzie za późno i skończycie jak ja - z niezłym systemem autorskim, w który nie ma z kim grać

Korzystam z powstałego offtopu, żeby się pożalić.
Cierpię na brak sesji od... ok. 8 lat

Pocieszam się trochę tym, że w tym czasie dużo nowego pojawiło się w moim autorskim systemie (było dużo czasu na wymyślanie nowych rzeczy - tak mijały mi wolne chwile).
Zatem starajcie się o sesję, póki macie chociaż kontakt z drużyną.
Bo będzie za późno i skończycie jak ja - z niezłym systemem autorskim, w który nie ma z kim grać

Korzystam z powstałego offtopu, żeby się pożalić.

-
- Kok
Wiesz... Ja mieszkam w P-ń gdzie jest full graczy.Server Revres pisze:Heh, i to jest kolejny (a jest ich pełno) plus mieszkania w 3mieście. Po kilku dniach skompletowaliśmy od zera całkowitą drużynę

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Widzicie - ja uważam, ze wychodzicie z błednego założenia. Piszecie - koniec pomysłó - zrób sobie przerwę. A figę! Ja mówię żeby zmienic drużynę i korzystać ze starych pomysłów!
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
- Mat
- Numer GG: 19487109
U mnie nie ma takiego problemu. Od około 8 lat gramy w tym samym składzie (ostatnio do naszej czwórki doszła niewiasta
) i jeszcze nigdy nie mięliśmy czegoś takiego jak "zmęczenie materiału", może dlatego że co jakiś czas zmieniamy się w roli MG i każdy z nas ma swój ulubiony system i ciekawe pomysły (ja Warhammera i Kryształki, kumpel Wampira, trzeci kumpel zajarał się ostatnio Monastyrem) i jakoś to idzie. Ciesze się też, że mam bardzo w porzadku drużynę i że po tych wszystkich latach udało nam się przetrwać w jednej ekipie. Mimo że teraz gramy rzadziej (co weekend ze wzgledu na prace niektórych moich kumpli), to wszystko jest wporzo. Wciąż jaramy się RPG jak na początku
.
A jeśli chodzi o brak pomysłów, to jeśli coś takiego u mnie następuje (rzadko się zdarza
), to szukam inspiracji w literaturze (starożytnej, fantasy itd.). Zawsze coś fajnego można wygrzebać i "po tuningu" zapodać swoim graczom na sesji. Dziękuję za uwagę 

A jeśli chodzi o brak pomysłów, to jeśli coś takiego u mnie następuje (rzadko się zdarza

- Solarius Scorch
- Bosman
Oooo tak. W ogole fajny postEvandril pisze:A jeśli chodzi o brak pomysłów, to jeśli coś takiego u mnie następuje (rzadko się zdarza), to szukam inspiracji w literaturze (starożytnej, fantasy itd.). Zawsze coś fajnego można wygrzebać i "po tuningu" zapodać swoim graczom na sesji. Dziękuję za uwagę

Do rzeczy: zgadzam sie - sam zrzynam z przeczytanych ksiazek na potege. Czerpie glownie "haki", czyli oryginalne, ciekawe pomysly - to, co najtrudniej wymyslic (a zwlaszcza co tydzien). Nie chodzi tu moze nawet o fabuly, bo te zawsze jakos tam wynikaja z tego co dzialo sie wczesniej i z samych postaci, raczej chodzi mi o elementy swiata - pomyslowe technologie, ciekawe grupy ludzi, niebanalne sytuacje.
Z filmow tez czerpie, ale raczej drobniejsze, a przy tym fajne elementy - gadzety, miejsca, stroje, czasem postacie.