Wybieramy RPG wszech czasów

-
- Marynarz
- Numer GG: 9606247
- Kontakt:
Głosuję na D&D, mój ulubiony system z powyżej wymienionych. Znam go najlepiej i bardzo mi pasuję choć innych też chciałbym kiedyś spróbować, choćby przez neta. Bo tak naprawdę to innych systemów za bardzo nie znam, tylko nie które, ale i tak D&D jest dla mnie jak na razie najlepsze.
Dum spiro, spero:)
Ambitosa non est fames.
Pozdrowienia Zorin!

Ambitosa non est fames.
Pozdrowienia Zorin!

-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:

-
- Mat
- Numer GG: 818926
Ja jestem jak na razie zwolennikiem WFRP. Jest to pierwszy system, w jaki grałem i to właśnie od niego zaczęło się moje granie. Podoba mi się świat (mrok...
) i to, że są tam też zwykli ludzie i to gracze nimi są. Chodzi mi o profesje. Gdzie indziej można byc na przykład żebrakiem? 
Lubię też klimaty science-fiction. Swojego czasu grałem w Neuro... też bardzo fajny system. Fajnie wg. mnie rozwiązano tam problem walki. A ostatnio dorwałem się do podręcznika do Cyberpunka... pierwsze wrażenie dobre, zobaczymy co dalej...

Lubię też klimaty science-fiction. Swojego czasu grałem w Neuro... też bardzo fajny system. Fajnie wg. mnie rozwiązano tam problem walki. A ostatnio dorwałem się do podręcznika do Cyberpunka... pierwsze wrażenie dobre, zobaczymy co dalej...
Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.
"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.
"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"

-
- Chorąży

-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:

-
- Kok
ja wiedzmina odradzam, system taki sobie (no chyba ze wyszla 2ed). na storytelling system niezly (ale to zasluga swiata, a nie systemu). walka jest lekko skopana, jak ktos ma obrony 6 to naprawde ciezko go trafic... lepiej kupic monastyr/neuroshime/warhammera i grac na tych systemach w swiecie sagi.
ja bym byl jak zwykle za neuroshima
nie_wiem czemu, ale ten system jest jakis taki dziwny (pozytywnie) ze mi sie podoba... 
ja bym byl jak zwykle za neuroshima

-
- Pomywacz
Rpg wszech czasów
Zastanawialem się nad neuro i DnD, ale po dłuższym zastanowieniu wybrałem pozycj nr 1. Kocham ten klimat...
Neo-mnich z D&D na 25 poziomie...

-
- Pomywacz
- Kontakt:

-
- Chorąży
Na allegro da się dorwać. Na rebelu też jeszcze chyba jest.Nivellen89 pisze:A czy książki do tego systemu są jeszcze w sprzedaży? W moim Empiku i zaprzyjaźnionym sklepie z podręcznikami nigdy nie widziałem, żeby podręczniki z Wiedźminem stały na półkachDeep pisze:A ja z kolei zacząłem zastanawiać się nad kupnem WIedźmina.
Zawsze uważałem, że to świetny system ale z powodu braku chetnych zaniehcałem grywania w niego.Rybindil pisze:Dla mnie RPG wszech czasów jest Earthdawn !
Idealny i ponadczasowy system. Inne są fajne, bardzo fajne, ale ten jest jedyny w swoim rodzaju
.

-
- Pomywacz
- Kontakt:
A szkoda. Niestety wiele osób się zniechęciło (w tym i MagZawsze uważałem, że to świetny system ale z powodu braku chetnych zaniehcałem grywania w niego.

-
- Pomywacz
- Kontakt:

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Grałem kilka razy w Warhammera i muszę przyznać, że przyjemnie się gra. Podręcznik zaledwie liznąłem ale umiem docenić jego klasę. Podoba mi się to, że nikogo nie obchodzi co się z tobą stanie i sam musisz sobie radzić. A jak zrobisz coś "nieładnie" to nikt ci specjalnie nie będzie wytykać. No i ten charakterystyczny klimacik
. Głosowałem jednak na D&D. Lubię ten system. Podobają mi się postacie wieloklasowe- masz douże pole do manewru podczas tworzenia postaci. No i oczywiście świat FR
. Po prostu D&D mi najbardziej pasuje, długo by pisać... Jednak nie tylko system i świat się liczy jeśli ktoś chce się dobrze bawić, one tylko nadają charakter rozgrywce.

-
- Pomywacz
- Kontakt:
Zaglądam tu po dłuuugim czasie i widzę, że nadal ludzie tutaj cisną najwięcej w DnD. Wtedy byłem trochę wkurzony, ale teraz staram się być tolerancyjny
... w miarę. O gustach się nie mówi, jeśli ktoś lubi heroic to jego sprawa, ja wole jednak chociaż szczyptę prawdopodobieństwa i realizmu. Stawiam na Nerke(którą sam prowadzę
) i Warhammera(nieśmiertelny systemik, ze świetnym klimatem). Gorąco polecam zagrać w te dwa wcześniej wspomniane systemy, są poprostu świetne.
Pozdrawiam i witam ponownie(mam nadzieje popisać tu trochę
)

Pozdrawiam i witam ponownie(mam nadzieje popisać tu trochę

To czego szukasz jest zbyt głęboko, żebyś mógł to znaleźć.