The Witcher
-
- Bosman
- Numer GG: 0
Re: The Witcher
No mnie nie pasowało że ona tam nosiła ubranko z wielkim dekoltem a w ksiazce płakała że nigdy wiecej nie zalozy czegos z dyzm dekoltem
-
- Marynarz
- Numer GG: 2956891
- Kontakt:
W świecie, w którym można mieć na stałe iluzoryczne pół twarzy, sztuczny biust wydaje się małym piwem...
telitha i lú...
-
- Szczur Lądowy
Mnie najbardziej interesuje ten edytor do przygod, bedzie nad czym siedziec, ciekaw jestem czy dam rade 400 stron...
-
- Szczur Lądowy
Ja przez to przebrnąłem, ale z braku czasu poczekam na inne poradniki, może one zmobilizują mnie bardziej do zarywania nocy Niemniej plan stworzenia chociaż jednej przygody mam cały czas ;-]
-
- Bosman
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Kto sprawdzi, czy przy Triis medalion drży?W świecie, w którym można mieć na stałe iluzoryczne pół twarzy, sztuczny biust wydaje się małym piwem...
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
I coz... Witcher wyjdzie na konsole. I wiecie co? wicie co fanboje, ktorzy podniecali sie ta gora dobra gra? wiecie co Pctowcy?
wali mnie to
Czekanie na Witchera na konsole z utesknieniem jest rownym idiotyzmem jak dopalanie PCta z mysla o tym, ze kiedys laskawie pojawi sie na niego Fable II - ogolem zal.zimbabwe.
Mimo to ciekawi mnie jak wypadnie i jak zejdzie konsola wersja, poza tym dla kogos komu brakowalo ostatniego RPGowego argumenta za kupnem Xa lub PS3 Witcher jednak przewaza szale. Oby sobie poradzil z duza lepsza i roznorodniejsza konkurencja na konsolach
wali mnie to
Czekanie na Witchera na konsole z utesknieniem jest rownym idiotyzmem jak dopalanie PCta z mysla o tym, ze kiedys laskawie pojawi sie na niego Fable II - ogolem zal.zimbabwe.
Mimo to ciekawi mnie jak wypadnie i jak zejdzie konsola wersja, poza tym dla kogos komu brakowalo ostatniego RPGowego argumenta za kupnem Xa lub PS3 Witcher jednak przewaza szale. Oby sobie poradzil z duza lepsza i roznorodniejsza konkurencja na konsolach
Har Har Har
-
- Mat
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę mnogość, różnorodność i niejednokrotnie lepszą jakość wykonania innych cRPGów na konsole, nie wróże tam Widźminowi jakiejkolwiek przyszłości.
Meniyaki tsukete shinugaii!
-
- Szczur Lądowy
ja mysle, ze bialowlosy sie troche sprzeda chociazby dlatego, ze kupia go fani
a w grach rpg podobno nie liczy sie grafika
a w grach rpg podobno nie liczy sie grafika
-
- Majtek
Hmm przeszedlem ostatnio edycje rozszerzona.
Przyzwoity RPG. Questy na poziomie.. dialogi na poziomie. Walka calkiem przyjemna z fenomenalnymi momentami, gdy wyjdzie nam pieknie styl grupowy i po sekundzie dookola nas zostaja juz tylko opadajace na ziemie kadlubki (jak w ksiazce). Na plus tez scenki, ktore pojawiaja sie dosc czesto i pdsumowuja konsekwencje dotychczasowych wyborow (zamiast podsumowania na koncu, jak w innych). Romanse niby ok ale jakies takie plytkie.. juz chyba nawet w KOTORZE te interakcje miedzyplciowe byly glebsze. Fajne jajcarskie popijawy, szczegolnie gdy zaprosimy krasnoluda.
Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt i to, ze powtarzane sa dialogi z ksiazek w nowych sytuacjach. Do tego lochy w grze to kpina.. wszystko dokladnie to samo.. jak w jakiejs niskobudzetowce z wczesnych lat 90tych.
Powiem tak.. 90% gry ocenilbym na takie 8-/10... dobrze ale bez rewelacji
Przyzwoity RPG. Questy na poziomie.. dialogi na poziomie. Walka calkiem przyjemna z fenomenalnymi momentami, gdy wyjdzie nam pieknie styl grupowy i po sekundzie dookola nas zostaja juz tylko opadajace na ziemie kadlubki (jak w ksiazce). Na plus tez scenki, ktore pojawiaja sie dosc czesto i pdsumowuja konsekwencje dotychczasowych wyborow (zamiast podsumowania na koncu, jak w innych). Romanse niby ok ale jakies takie plytkie.. juz chyba nawet w KOTORZE te interakcje miedzyplciowe byly glebsze. Fajne jajcarskie popijawy, szczegolnie gdy zaprosimy krasnoluda.
Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt i to, ze powtarzane sa dialogi z ksiazek w nowych sytuacjach. Do tego lochy w grze to kpina.. wszystko dokladnie to samo.. jak w jakiejs niskobudzetowce z wczesnych lat 90tych.
Powiem tak.. 90% gry ocenilbym na takie 8-/10... dobrze ale bez rewelacji
- Spoiler: Zaznacz cały
ale koncowka.. ta wizja przyszlosci.. ostatnie slowa Alvina "To miecz na potwory!".. sam fakt, ze byl to Alvin.. i mozemy walczyc z przeznaczeniem o jego dusze, sa tak niesamowicie kapitalne, ze daje mocne 9/10. Juz dawno nie widzialem w grze tak mocnego zakonczenia. Prawdziwe dzielo sztuki.
W sumie to ostatnio tak dobre zakonczenie widzialem wiele lat temu - tutaj - http://www.youtube.com/watch?v=SvPQHdVG1lc&feature=PlayList&p=97C0E5CEE4495CB8&playnext=1&index=51
Ostatnio zmieniony piątek, 19 grudnia 2008, 15:49 przez Tadeus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Szczur Lądowy
Świat podobny do naszego średniowiecza tylko pozbawiony inkwizycji... Raczej do zdobycia obrazka nie potrzeba zbyt dużej inwencji.Romanse niby ok ale jakies takie plytkie..
Czytałeś książkę... przecież tam nie ma napisane, że wiedźmin zginął. Interpretacja jest dowolna.Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt
Dla mnie te dialogi nadawały klimatu. No i ja też często powtarzam z przyjaciółmi stare kwestie.Na minus.. na sile wyciagniety z grobu Geralt i to, ze powtarzane sa dialogi z ksiazek w nowych sytuacjach.
-
- Majtek
1. Bo w rzeczywistym swiecie ze strachu przed Inkwizycja nikt sie nie chedozyl przygodnie po katach?
Poza tym w swiecie Wiedzmina instnieje Inkwizycja. Starczy przeczytac chocby "Wieczny Ogien" z tomiku Miecz Przeznaczenia.
No i po trzecie, chodzilo mi o te dwa glowne romanse, a nie o tasmowe chedozenie sie, ktore samo w sobie jest calkiem ok.
2. Wlasnie. Saga zakonczyla sie w sposob niejasny, tajemniczy i godny calej opowiesci. Dla mnie psucie tego efektu i wyciaganie biednego Geralta z emerytury dla celow marketingowych jest swego rodzaju profanacja sagi.
3. Tak tak.. a ja bardzo lubie dialogi z Gwiezdnych Wojen.. ale to nie znaczy ze chce uslyszec to samo w 6tym epizodzie, co slyszalem juz w 4tym.
Poza tym w swiecie Wiedzmina instnieje Inkwizycja. Starczy przeczytac chocby "Wieczny Ogien" z tomiku Miecz Przeznaczenia.
No i po trzecie, chodzilo mi o te dwa glowne romanse, a nie o tasmowe chedozenie sie, ktore samo w sobie jest calkiem ok.
2. Wlasnie. Saga zakonczyla sie w sposob niejasny, tajemniczy i godny calej opowiesci. Dla mnie psucie tego efektu i wyciaganie biednego Geralta z emerytury dla celow marketingowych jest swego rodzaju profanacja sagi.
3. Tak tak.. a ja bardzo lubie dialogi z Gwiezdnych Wojen.. ale to nie znaczy ze chce uslyszec to samo w 6tym epizodzie, co slyszalem juz w 4tym.
-
- Majtek
- Numer GG: 8941160
- Kontakt:
Zawsze można do tego podejść, jak do historii niebędącej kontynuacją książki. Choć trudno. Z drugiej strony psuje nieco tajemniczość książki... Ale jeszcze z innej, żeby gra uzyskała naprawdę fajną fabułę, twórcy nie mieli zbyt wielu wyjść.Tadeus pisze: 2. Wlasnie. Saga zakonczyla sie w sposob niejasny, tajemniczy i godny calej opowiesci. Dla mnie psucie tego efektu i wyciaganie biednego Geralta z emerytury dla celow marketingowych jest swego rodzaju profanacja sagi.
-
- Mat
Eh... a ja pamiętam jak się ludziom nie podobało zakończenie sagi książkowej.
-
- Bombardier
- Numer GG: 4464308
- Kontakt:
To prawda, Sir, wielu ludzi narzekało na zakończenie sagi, jednak bezczeszczenie go w sposób, jakim bez dwóch zdań było wciągnięcie Geralta do fabuły The Witcher'a był niegodny i stworzył taki konrast i punkt odniesienia, że ludzie zaczeli doceniać zakończenie - może powinniśmy być wdzięczni twórcom gry?
-
- Mat
Może. Ale gdy wyjdzie Wiedźmin 2 i Wiedźmin 3 saga będzie miała prawie tyle zakończenie co Evangelion a to serii na pewno na zdrowie nie wyjdzie.
-
- Majtek
- Numer GG: 8941160
- Kontakt:
Chyba, że CD-Project Red stworzy kontynuacje nie tak banalną, jak w większości gier. Kto wie, czy wszystkie nastepne odsłony Wiedźmina będą ciągiem jednej historii. Wierzę w nasze polskie studio
-
- Bombardier
no faktycznie gra jest niezła, choć cholernie niedopracowana wizualnie. Animacje bolą, klony na ulicach, słabe ciosy... wiecie że na początku ciosy układało się w sekwencje samemu, co pozwalało na wypracowanie WŁASNEGO stylu walki?? A oni to cholera, uprościli.
A szkoda!
Grę ratuje świetny scenariusz i dialogi, klimat oraz nawet spora grywalność.
Gdybym miał ją oceniać, to w skali 10 dostałaby mocne 7 +.
patriotą nie jestem, ale cieszy mnie jak rodak niezłą grę zrobi...
A szkoda!
Grę ratuje świetny scenariusz i dialogi, klimat oraz nawet spora grywalność.
Gdybym miał ją oceniać, to w skali 10 dostałaby mocne 7 +.
patriotą nie jestem, ale cieszy mnie jak rodak niezłą grę zrobi...
to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił