Najlepszy MMORPG

Miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące gier sieciowych.
ODPOWIEDZ

Ulubiony mmorpg?

Ultima online
14
8%
Everquest
3
2%
Star wars:Galaxies
2
1%
Knight online
5
3%
Muonline
7
4%
Tibia
26
15%
Inny
117
67%

Liczba głosów: 174
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

hmmmm grało się w wow'a :) po dwóch latach zrezygnowałem :)
aktualnie gram w Guild Warsa: http://www.guildwars.pl
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

to grał ktoś z was w RYL'a ??
Obrazek
Obrazek
początkującyRPGowiec
Pomywacz
Numer GG: 0

Re:

Post autor: początkującyRPGowiec »

kaziu pisze:hmmmm grało się w wow'a :) po dwóch latach zrezygnowałem :)
aktualnie gram w Guild Warsa: http://www.guildwars.pl
Właśnie. Guild Wars jest 1,5 razy lepszy od WoW bo jest DARMOWY(nie licząc połączenia z internetem),a za WoWa trzeba płacić
Atra gulia un ilian tauthr ono un atra ono waise skólir fra' rauthr - Niechaj dobry los i szczęście stale ci sprzyjają i bądz ochroną od złego

Eragon - książka Najstarszy i Eragon (ekranizacja deznadzejna)
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Najlepszy mmorpg?

Post autor: Azrael »

Cabal jest niezły... sześć klas, bardzo dużo czarów i darmowy! http://www.cabalonline.com
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Yabol
Szczur Lądowy
Numer GG: 5951678

Post autor: Yabol »

tibia ma w sobie to cos dzieki czemu chce sie grac :] probowalem tez w mu ale po tygodniu mi sie znudzil... zawsze chcialem zagrac w ultime ale jakos nie wiedzialem jak i czy grac na oficjalnym czu gdzie i jak :/ jak ktos gra i potrafi pomoc to bylbym wdzieczny
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Ultima wymiata.
IMO jedyny porządny MMORPG, nie jakiś tam MMOH&S czy inny quasi-MMORPG.
Gorąco polecam polski shard Mysterious World. Całkiem sympatyczna atmosfera tam panuje, a grając przez wiele miesięcy zaledwie jeden raz zawiodłem się na tamtejszej administracji (jakimże to znowu cudem słowo "ziomkowie" jest nieklimatyczne? :|)

Niestety jednak mimo niezliczonej ilości zalet nie gram już w Ultimę, a to z prostej przyczyny - jest ona wymagającym pochłaniaczem czasu, podczas gdy ja w grach szukam raczej jego sympatycznego zabijacza.

Ostatnio grywam w MMOH&S pt. Last Chaos.
Bardzo przyjemna darmowa siekanka 3d, która bierze to co najlepsze z dwóch doskonałych tytułów - SilkRoad Online i Knight Online.
Jednak w przeciwieństwie do SO i KO, w LC nigdy nie uświadczymy dyskomfortu związanego z przepełnieniem serwerów.
Gorąco polecam.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Dwa słowa: Ragnarok Online.
Od niego zaczęła się moja przygoda z MMORPG i do dziś w niego gram. I wygrał z poważnymi konkurentami takimi jak WoW, GW, L2 czy choćby SR.

Gra podoba mi się dlatego, że:
a) Ma dość ładną grafikę.
b) Sporo ciekawych questów.
c) Posiada aż 26 klas postaci + 13 klas trascended( po osiągnięciu maksymalnego poziomu odradzamy sie i gramy silniejszymi klasami)
d) Posiada ciekawe zdolności postaci.
e) Zróżnicowani przeciwnicy i poziomy trudności.
f) Ciekawy świat.
g) Ma ciekawy system tworzenia/ wzmacniania/ ulepszania kartami przedmiotów i oswajania potworków( niektóre klasy mogą mieć wierzchowca)
h) Na jej podstawie stworzono 2 serie anime!
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Arxel pisze:Dwa słowa: Ragnarok Online.
[...]
Gra podoba mi się dlatego, że:
a) Ma dość ładną grafikę.
b) Sporo ciekawych questów.
c) Posiada aż 26 klas postaci + 13 klas trascended( po osiągnięciu maksymalnego poziomu odradzamy sie i gramy silniejszymi klasami)
d) Posiada ciekawe zdolności postaci.
e) Zróżnicowani przeciwnicy i poziomy trudności.
f) Ciekawy świat.
g) Ma ciekawy system tworzenia/ wzmacniania/ ulepszania kartami przedmiotów i oswajania potworków( niektóre klasy mogą mieć wierzchowca)
h) Na jej podstawie stworzono 2 serie anime!
Tak tak tak!!!! Dokładnie ragnarok... Jest to bardzo dobry MMORPG, również w niego gram. I jeśli nie chce grać się na oryginalnym serwerze, to legalne jest ściągnięcie!! i granie bez abonamentu na inych serwerach. Jednym z najciekawszych (polskich) jest KDR
Arxel
Kok
Kok

Grasz na KDR?:P Na darku czy normalnie?
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Normalnie.
Dark mnie załamał psychicznie. Za zabicie poringa 6 lvl...

Archer chwilowo, za chwilę hunter będzie.

A ty kim grasz?

(BTW mam nadzieję, że kochana administracja nie uzna tego za offtop)

Edit:
żeby dalej nie śmiecić.

Ja nazywam się Ardel (tak jak tu) Może uda ci się mnie złapać na rozmowę. Mam rozumieć, że twoja postać zwie się Arxel???
Ostatnio zmieniony sobota, 7 lipca 2007, 22:29 przez Ardel, łącznie zmieniany 1 raz.
Arxel
Kok
Kok

( też mam taką nadzieję)

Akolita na KDR
Na dKDR: Priest, BS(craft) i assasin/
Vistim
Majtek
Majtek

Post autor: Vistim »

Lineage II rox :)

W Tibię grałem jakieś 15 minut i mnie odrzuciło... grafika jak w Pokemonach na GB a grywalność mniejsza :P A WoW jest jakiś taki... "cukierkowy". W runescape grałem jakiś czas i jest całkiem fajne, ale nie miałem na to wtedy dużo czasu, więc zrezygnowałem.
Without compassion...
Trankvilus
Marynarz
Marynarz

Post autor: Trankvilus »

Dla mnie Runescape rządził, póki noobstwo nie zaczęło sie szerzyć 8) Teraz na kilometr kwadratowy jest więcej żebraków, niż goblinów. Pamiętam te piękne lata, jakieś 1,5-2 lata temu... Czasy "LoL Clan", formowania się Armii Polskiej... Ach... Wspomnienia:D
Koyaanisqatsi!
Mrodnim
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2461120

Post autor: Mrodnim »

Vistim pisze:Lineage II rox :)

W Tibię grałem jakieś 15 minut i mnie odrzuciło... grafika jak w Pokemonach na GB a grywalność mniejsza :P A WoW jest jakiś taki... "cukierkowy". W runescape grałem jakiś czas i jest całkiem fajne, ale nie miałem na to wtedy dużo czasu, więc zrezygnowałem.
Taa...jak widzę tych młodych, co w każdy dzień zajmują wszystkie kompy w bibliotece i zaczynają w Tibiańskim slangu :) to mnie też odrzuca. Co do WoW-a- to grafa nieco cukierkowa, ale ja bym ją nazwał raczej ogromną bombonierką ^^.
Gra jest zaiste wspaniała i już się nie mogę doczekać świąt , kiedy to WoW do mnie zawita.
"They themselves are miserable. That's why they need someone more miserable than them.Those are not human.Those are not people..."
lukaszs
Szczur Lądowy
Numer GG: 323029

Post autor: lukaszs »

Ja tam tibii nie nawidzę choć mam dopiro 14 lat (dziwne co? powinienem się w nią zagrywać)
Po prostu jest beznadziejna. A oto moja historia gry w tibię (raz próbowałem zagrać):
Chodziłem sobie ludkiem. Wlazłem do jakiejś piwnicy powybijałem trochę szczurków i wlazłem do następnej i nie mogłem z niej wyjść :lol: .
. <- ta kropka mówi wszystko
Gurewicz
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5211689

Post autor: Gurewicz »

Czemu nikt nie powiedzial o Anarchy Online?Bardzo dobry, rozbudowany MMOH&S, jak ktos nazwal mmorpg`i:).Gra w klimacie science fiction, dobry klimat, malo lamerow i Podroznicy Rubi-ka xD
Rand
Pomywacz

Post autor: Rand »

Gurewicz, nigdy nie słyszałem o tej grze, ale to co o niej mówisz brzmi ciekawie. ;) napisz o niej coś więcej :)
ODPOWIEDZ