Nasze Avatary...

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Troche póżno wysłałem tego posta i dlatego jest troche nieaktualny. Ja też kończe w tym roku 16 i pamiętam Yattamana.
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Nooo... Mojej siostrze stuknie w tym roku 17 i zna dobrze Yattamana. Inne anime pojawiające się w owym czasie w telewizji również kojarzy. Heim... W słoiku Cię trzymali, że nic nie kojarzysz? :P
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

O, to może sobie obejrzę i zobaczę czy dużo straciłem :wink: .
...
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Yattaman ist Krieg \m/
Kurde, moje dziecinstwo mi sie przypomina ^_^ Ale "General Daimos," Tsubasa i "Gigi" to jednak byly bezkonkurencyjne seriale.

Juz sie takich nie robi :(
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Generała Daimosa
Nienawidze generała Daimosa ! :twisted:
Moge go chyba nie lubić prawda? Yattamana pamietam i dobrze oceniam ALE NIC NIE PRZEBIJE RYCERZY ZODIAKU oraz ULYSSESA !!!
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Nie, nie i jeszcze raz nie. Gdy mówimy o klasykach z Polonii 1 to jest tylko jeden słuszny tytuł, który naprawdę rządził a reszta choć dobra nie dorasta mu do pięt - Kapitan Tsubasa (uronił łze z wzruszenia). Nieco offtop się zrobił ale co tam :evil:
Pan_Feanor
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Pan_Feanor »

Jak ktoś chce to jestem szcześliwym posiadaczem wszystkich odcinków daimosa Pl i mam też całego Gigiego ale po włosku (niespecjalnie przeszkadza) :)...
Matka jak widzi mnie śmeijace do monitora oglądającego gigiego stwierdza że cofam się w rozwoju ;]
Zjedz kota! Zjedz kota! Kot ma wiele witamin i mikroelementów! RAORGHHH ! :D
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Ja się zgłaszam o ile Gigi jest z napisami (po Włosku nie szprecham). A Daimosa to dziś wolę nie oglądać, niektóre rzeczy są wspaniałe bo wiążą się z przeszłością, która nie wróci a próba ich reaktywacjii może się skończyć zawodem. Niemniej Yattaman sobie chętnie 1 odcinek obejrze jak będe miał więcej czasu i wolne łącze.

a tu link dla wszystkich, którzy ronią łezkę wzruszenia na myśl o tej serii:
http://www.youtube.com/watch?v=DGcoLyiHib0

PS. Niech, któryś mod wytnie posty dotyczące Yattaman i reszty i poskłada w osobnym topicu bo się OT zrobił jak diabli i nie zanosi się na szybkie rozwiązanie.

EDIT: No to minimalizujem poziom spamu w mojej wypowiedzi (to coś takiego jest możliwe? :shock: ) czyli mój nowy avik i co o nim sądzicie.
Pan_Feanor
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Pan_Feanor »

Ja pociagne ofa dalej ;). Napisów niema, ale bardzo łatwo da się z kontekstu wywnioskować o co biega, a i przyokazji liznąć troszkę włoskiego. Co do daimosa powiem Ci że jest nieśmiertelny, zajedwabiście mi się go golądało nawet teraz :) Chociaż ciężko było się przyzwyczaić do lektora który mówi jakby był na kwasie, głosy lecą z innych postaci a on milczy lub podkłada nie pod ta co trzeba, ale od czego jest wyobraźnia. Na dodatek wymyśla własne kwestie i mylą się specjane ataki :D ale to tylko dodaje uroku :D... Ujase ujase dan kero ujase!
Zjedz kota! Zjedz kota! Kot ma wiele witamin i mikroelementów! RAORGHHH ! :D
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ja tez jestem jak najbardziej chetny ^_^
Co do Gigiego - szukajcie anime pod tytulem "Dash! Kappei" - taki jest jego oryginalny tytul.
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Eee tam Daimos nic nie przebije Yattamana. To jest dopiero niesmiertelne anime i basta. A Daimos - powiedz tylko w jaki sposób mam to odebrać a z gigim tez coś pokombinuje. Ravendil dziękuje ci przypomniałeś mi jedne z najdzczęśliwszych chwil dzieciństwa.

Yattaman Yattaman, al gran filone d'oro
Buona guardia fa!
Divertente ma severo!
Coraggioso battagliero Yattaman

Ma ktoś konto na Polishtracker.org? Bo znalazłem gdzieś niusa jakoby był tam prawi cały Yattaman w wersji z Polonii 1. Sądze, że wszyscy by się ucieszyli jakby ktos je zdołał sciągnąć i wrzucał po koleim na np. http://www.rapidshare.com tak choć po 1 tygodniowo. To byłoby jak 2 dzieciństwo.
Heimdall
Bosman
Bosman

Perzyn pisze:EDIT: No to minimalizujem poziom spamu w mojej wypowiedzi (to coś takiego jest możliwe? Shocked ) czyli mój nowy avik i co o nim sądzicie.
Usiłując nawrócić was na prawdziwy i słuszny temat, powiem, żę mi się nie podoba. Jak dla mnie za dużo tam różnorakich kolorowych stworzeń i bardzo szpecący różowawy kolor :wink: .
...
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Nie znasz się. Stary człowiek ustawił sobie avatar budzący wspomnienia z młodości a ty od razu jedziesz, że różowy kolor i kolorowe stworzenia. Nie znasz się i tyle bo nie umiesz docenić wartości sentymentalnej tego ava.
Heimdall
Bosman
Bosman

Perzyn pisze:Nie znasz się. Stary człowiek ustawił sobie avatar budzący wspomnienia z młodości a ty od razu jedziesz, że różowy kolor i kolorowe stworzenia. Nie znasz się i tyle bo nie umiesz docenić wartości sentymentalnej tego ava.
A wiesz do czego służą emoty? Na przykład do tego, by wyrazić, że nie mówiłem tego całkiem na serio. To co Tobie się podoba, mi nie musi. Poza tym teraz mylisz mi się z Ravandilem :P .
...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Aście się rozgadali jak mnie nie było :twisted: Yattaman to jedna z moich ulubionych bajek z dzieciństwa, zaraz obok pierwszej serii Scooby Doo. Teraz dobiegam 18-stki, ale pamiętam jak byłem mały to z niewyobrażalnym zacięciem oglądałem japońskie bajki na Polonii 1, a nawet Czarodziejkę z Księżyca :wink: Teraz tak sobie myślę, że to było fajne czasy - zero szkoły, tylko non stop TV :D
PS Niech każdy da ava z Yattamana, to jak ktoś nie lubi anime to się zdziwi :D
PS 2: Heimdall, mały hint: ja mam avika z dobrymi charakterami, a Perzyn z tymi złymi :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Ravandil pisze:PS Niech każdy da ava z Yattamana, to jak ktoś nie lubi anime to się zdziwi
Wszyscy przeciwko mnie? Nie wytrzymam :wink: . Nawet nie próbujcie tego robić, bo nikogo nie rozróżnie, albo jak bardzo chcecie, to ustalcie sobie dzień Yattamanowy. Będę wiedział, kiedy nie wejść na forum :wink: .
...
ODPOWIEDZ