Szukam gry RPG, w której występowałby nekromanta podobny do tego z Diablo II. Chodzi mi dokładnie o możliwość przywoływania/wskrzeszania stworów. Ale tutaj jest pewien myk. W wiekrzość gier nekromanta jeżeli już może wskrzeszać zabite stwory lub je przywoływać to ma możliwość przywołania jednego, góra dwóch stworów. Ja natomiast szukam tagiego tytułu, gdzie jak w Diablo II, można robić to hurtowo (na raz można mieć przywołanych przynajmniej kilka/kilkanaście stworów).
Oczywiście nie musi to być gra z klasycznym nekromantą, chodzi po prostu o kontrole sporej ilości stworów równocześnie.
[cRPG] Nekromanta

-
- Bombardier
- Numer GG: 9383879
- Kontakt:
Proponuję Guild Wars. 1 zaklęciem można przywołać maksymalnie 2 umarlaków, ale możesz ich mieć nieograniczenie wiele. Znaczy ogranicza cię ilość trupów, z których je przywołasz. Pozatym Heroes <- cała seria. Gdzie możesz mić nietylko tysiące, ale nawet setki tysięcy nieumarłych sługusów.

(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.

- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0

-
- Szczur Lądowy
Gierka ciekawa... ale chyba do Guild Wars powróce.Solarius Scorch pisze:Także w ADOMie (roguelike) ograniczeń co do liczby nieumarłych nie ma.
Do Herosow (trzeciej czesci) powracam tak raz na pól roku. Tak Off Topic to NAJLEPSZA gra w jaka kiedy kolwiek grałem. Teraz czekam na piątą część (oby byla lepsza od tragicznej poprzedniczki).Sabrae Xoraim pisze:Pozatym Heroes <- cała seria. Gdzie możesz mić nietylko tysiące, ale nawet setki tysięcy nieumarłych sługusów.

-
- Pomywacz
Nawiązując do Guild Wars to była tam nawet taktyka z wykorzystaniem umarlaków na PvP. Nazywało się to bodajże Minion Factory. Założenie było banalne - pokonać przeciwnika przewagą liczebna robiąć armię truposzy. Ale oczywiście undead'a tworzy się z ciałą poległego gracza. I tu potrzeba sacrifice'ów, którzy poświęcając życie "udostępniali" swoje ciała. Może taki mały offtop, ale fajnie się grało
A co do necro to chyba Guild Wars rox!

A co do necro to chyba Guild Wars rox!