Co obecnie czytacie?

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
wiatle
Pomywacz

Re: Co obecnie czytacie?

Post autor: wiatle »

A ja dzis sie wciagnelam w "Pokochaj wegetarianizm" Elzbiety Kowalewskiej. Cos dla mnie :)
Uriziel
Majtek
Majtek
Numer GG: 11926008

Post autor: Uriziel »

No cóż, na razie "Czarny Pryzmat" Brenta Weeks'a, jeszcze gdzieś tam "Gildia Magów" w kolejce czeka. Generalnie Trylogie "Nocnego Anioła" i "Powiernika Światła" polecam :)
Ostatnio zmieniony sobota, 4 czerwca 2011, 22:00 przez Uriziel, łącznie zmieniany 1 raz.
Va faill, dhoine...
Adda
Majtek
Majtek
Numer GG: 21666460

Post autor: Adda »

"Zmorojewo" Jakuba Żulczyka; po tym zacznę drugi tom "Zwiadowców".
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
wiatle
Pomywacz

Kristin Cashore- "Wybrańcy". Fajna, bardzo wciągająca baśń fantasy :).
corvus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2609448
Kontakt:

Post autor: corvus »

Zadrę, tom drugi owej, dokładniej. Nawet nawet, chociaż mogłabym zgodzić się z niektórymi recenzjami - autor mimo, że napisał na stron wiele to niezbyt rozwinął wątki. I wygląda to trochę jak pokaz slajdów z wymyślonego świata. Ale jakby to rozwinąć - na pewno byłoby lepsze, bo Piskorski pisze dosyć ciekawie, a i pomysł na świat nie taki znowu głupi. Można sięgnąć i przeczytać, czy kupować to nie wiem, ja bym się chyba wstrzymała z tym.
Strider
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 0

Post autor: Strider »

"Opowieści o pilocie Pirxie" - dziwnym trafem, od podstawówki nie miałem tej książki w ręce, dopóki przed kilkoma dniami nie trafiła się okazja kupienia używanego egzemplarza za parę złotych. I masa dziwnych książek z zakresu filozofii historii i historii historiografii. Błe... :(
wiatle
Pomywacz

Dzis z siostrzenica konczylam "Pitu i Kudlata daja rade". Ubawilysmy sie przednio. Chyba czesciej bede siegac po literature dla dzieci. :?
Strider
Tawerniak
Tawerniak

wiatle pisze:Dzis z siostrzenica konczylam "Pitu i Kudlata daja rade". Ubawilysmy sie przednio. Chyba czesciej bede siegac po literature dla dzieci. :?
Bo literatura dla dzieci to najlepsza literatura na świecie. :)
Adda
Majtek
Majtek
Numer GG: 21666460

Post autor: Adda »

"Felix, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi" :smile:
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
wiatle
Pomywacz

Naomi Ozaniec- "Nowoczesna medytacja"- ale ciezko przez to brne ;)
Iblisiątko
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 19534484
Kontakt:

Post autor: Iblisiątko »

Andrzej Ziemiański "Achaja" drugi miesiąc już to czytam :? według mnie autor przesadził z nieszczęściami jakie spadają na główną bohaterkę, czuję prawie fizyczny ból jak czytam o jej cierpieniach :?
Ale z pewnością jest to dobrze napisana, oryginalna lektura, choć nie rozumiem dlaczego ma aż tak wielką popularność. :roll:
"Wiedźmin" to to żaden nie jest.
Kocham śpiewać, ku rozpaczy moich sąsiadów :D
Strider
Tawerniak
Tawerniak

The Phantom of the Opera Gastona Leroux. Z francuskim jestem raczej na bakier (choć coraz częściej zmusza się mnie do czytania w tym języku... i to, o zgrozo!, prac naukowych), a w Empiku trafiłem za parę złotych wydanie angielskie książki. Przykład wiekowej (równo 100 lat od premiery), naprawdę świetnej literatury. Swoją drogą: ciekawe skąd w Empiku nagle moda na sprzedawanie angielskich książek po 11.90? I kiedy im to przejdzie, bo już dzisiaj kasjerka się zastanawiała, czy ta cena to aby na pewno w złotówkach, a nie euro...
evilmg
Majtek
Majtek

Post autor: evilmg »

Ja Cię nie ogarniam... raz twierdzisz, że w ingliszu dialogów nie rozumiesz a teraz za "Upiora" się bierzesz...

Ja właśnie skończyłem "Charakternika" Piekary i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony, tylko jeszcze nie jestem pewien czy pozytywnie...
Panrac
Szczur Lądowy

Post autor: Panrac »

Oksana Pankujewa "Przekraczając granice" - Z zaciekawieniem podszedłem do dzieła za naszej wschodniej graniczy, ale niestety póki co jestem w połowie i nie do końca rozumiem dlaczego książka została przetłumaczona.
Jestem w połowie i do tej pory ani nic się nie wydarzyło ani na horyzoncie nie majaczy żadna tajemnica, natomiast od strony literackiej jest dość kiepsko. I nie sądzę, żeby była to wina tłumaczenia właśnie, bo z dialogów o wymianie baterii w mp3 i przynoszenia wina z kuchni naprawdę niewiele da się wydobyć.
Sam pomysł też póki co nie wciąga, ot świat fantasy równoległy do naszego, do którego przeciekają osoby i przedmioty z różnych okresów naszej historii.
Także albo nie polecam zaczynać, albo chętnie wysłucham adwokata, który natchnie mnie do doczytania do końca.
Strider
Tawerniak
Tawerniak

evilmg pisze:Ja Cię nie ogarniam... raz twierdzisz, że w ingliszu dialogów nie rozumiesz a teraz za "Upiora" się bierzesz...
Grr... Ile razy mam Ci powtarzać, że tamto to dziwna językowo książka była?!
corvus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2609448
Kontakt:

Post autor: corvus »

Jestem w połowie drugiego tomu cyklu Opowieści o Alvinie Stwórcy. Nawet niezłe, napisane w taki sposob że czyta się to dosyć szybko. A przy okazji i historia w ciekawym świecie, a raczej czasie.
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

Jestem świeżo po przeczytaniu "Amazonki" niestety nie pamiętam nazwiska autora :D W każdym razie główna fabuła toczy się wokół dziwnej dżungli i mitycznego plemienia indian :D
00088888000
ODPOWIEDZ