Chyba trolliPowrót orków

Sam w oczekiwaniu na premierę wiedźmina 2 czytam sobie zbiory opowiadań ( OŻ i MP). Tak swoją drogą opowiadania są ciekawsze i fajniejsze od pięcioskięgu

Chyba trolliPowrót orków
Dwutomowe to może lepiej nie, ale większy format - owszem. Coś takiego najlepiej jak te duże wydania Tolkiena. Tylko wtedy nie wszystkie książki Dukaja byłyby tego samego rozmiaru, a w tej chwili są. Chociaż ja pamiętam, że dopóki nie miałam mniej więcej po równo kartek po obu stronach to mnie nadgarstki bolały czasami. xDNo Name pisze:Ja rozumiem że tak chciał autor, albo nie chcieli się skomercjalizować, ale ja bym jednak dopłacił trochę za podział na dwa tomy, albo przynajmniej użycie większego formatu papieru.
Trzeba mieć ostrą sklerozę, żeby nie pamiętać, że się to pisało kilka postów wcześniej.wiatle pisze:"cukiernia pod Amorem. Zajezierscy". Saga. Świetnie mi się to czyta. Cardzo ładny język literacji Gutowskiej-Adamczyk.
Grzędowicz to moim zdaniem jeden z najlepszych polskich pisarzy fantastycznych. Czytałem tylko zbiory opowiadań i "Popiół i kurz", ale to tylko dlatego, że czekam na ukończenie Pana Lodowego Ogrodu. Nie umiem czekać na zakończenie książek, więc wolę później zacząć.corvus pisze: Pana Lodowego Ogrodu tom drugi. Dobra trylogia. Grzędowicz nadal jest wg mnie jednym z lepszych, których wydaje fabryka słów, bo większość to cienizna.
Czytałem wszystkie części. Fajne nawet.iza1997 pisze:Ja czytam "Wilczego brata" - część pierwszą Kronik Pradawnego Mroku