Edukacja Narodowa

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Re: 1.

Post autor: BAZYL »

AC pisze:A kto powiedział, że pozwalam górnikom strajkować? Gdy ja będę rządził to * * strajków nie będzie! ;)
Tja, jeszcze kilka lat rządów obecnej partii i opozycji także nie będzie, ale za to bedzie wielki fuhrer i jego kacze bojówki, z Tobą na czele :P
AC pisze:Gdyby nie byli kiepskimi nauczycielami i z roku na rok nie zaniżali poziomu wychowania młodzieży to może by więcej pieniędzy dostawali :P
Poziom nauczania nie zależy od nauczycieli, ale - jak napisał Elg - od Ministerstwa, na którego czele stoi wybrany przez Twojego fuhrera Adams. Czy to nauczyciele wymyślili amnestię maturalną, czyli realne obniżenie poziomu wymaganej wiedzy? Oj chyba nie...
AC pisze:i do tego 20% i kto za to będzie płacił? ty panie, ja panie, my wszyscy panie - podatnicy

A gdzie strajk podatników?
A gdzie oszczędne państwo o którym tak huczały kaczory w czasie kampanii? Weź, AC, nie pisz takich postów, bo się kompromitujesz...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Oszczedne panstwo -haha -BAZYLu oni mieli na mysli oszczednosci w Słózbie zdrowia, Oświacie etc... :D

jesli chodiz o mnie jako podatnika to fakt niemam ochoty placic za taka edukacje mlodego pokolenia jakie funduje nam nasze ministerstwo ! ci ludzie maja prane mozgi od malego a potem beda wybierac debili do wladzy i o zgrozo sami rzadzic !
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Eglarest pisze:
Czy głupotą ministerstwa nazywasz przeciwstawianie się komunistycznej propagandzie w szkołach?
podaj jakies konkretne przykłady...
Już podałem, na resztę twojego postu nie zamierzam odpowiadać. Żyjesz w michniksie, nic na to nie poradzę :p
A co do twojego ostatniego postu: nie płacisz, ci z amnestią maturalną są w prywatnych.
BAZYL pisze:Poziom nauczania nie zależy od nauczycieli, ale - jak napisał Elg - od Ministerstwa, na którego czele stoi wybrany przez Twojego fuhrera Adams. Czy to nauczyciele wymyślili amnestię maturalną, czyli realne obniżenie poziomu wymaganej wiedzy? Oj chyba nie...
Czyli należy powiesić tą sukę z sld która wcześniej była ministrem i giertycha i ogółem wszystkie żyjących byłych ministrów edukacji. Super. Takie jest rozumowanie. Tym czasem PO chce wystawić na to stanowisku "panią przedszkolankę" która nawet wysłowić się nie umie. Też super.

Amnestia maturalna została wymyślona przez CKE (dobry skrót? nie wiem) i profesora Legutko. Tych ludzi i tak nie przyjęto do państwowych szkół (przyjęto za to chmarę ludzi którzy mieli troszeczkę ponad 30%), więc gdzie ten poziom obniżyli? Na prywatnych uczelniach? To prywatne uczelnie i nikomu nic do nich.
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

przypomne tylko ze reforme edukacji wprowadziła AWS

AC nie odpowiadasz na post bo bark ci argumentow

owszem niektorych ministrow tzreba by bylo powiesic i Pania Łybacką rónież ! bo była beznadziejnym ministrem a Roman jest jeszcze gorszym bo realizuje cele niekoneicznie bedace dobre dla panstwa ale zato dobre dla parti ba parti ktora uzyskala okolo mneij niz 10% poparcia.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Eglarest pisze:Roman jest jeszcze gorszym bo realizuje cele niekoneicznie bedace dobre dla panstwa ale zato dobre dla parti ba parti ktora uzyskala okolo mneij niz 10% poparcia.
Osobiście uważam, że to, co wyczynia Roman, jest typową zagrywką polityczną. Stosują je lewica, prawica i centrum. Od tego nie ma ucieczki. Nagadał, że chce poprawić polską szkołę, likwidując przemoc - i robi tak, jak uważa za słuszne. Szczerze mówiąc, to gdyby takie np. mundurki wprowadził dowolny inny człowiek, halo w społeczeństwie na ten temat byłoby mniejsze. Bo Giertych ma - chcianą, czy nie chcianą, zasłużoną czy nie - reputację faszysty i człowieka - skandalu. Poza tym Eglareście - twierdząc, że lewica to geniusze, a prawica to ćwierćinteligenci, sam się ośmieszasz. Naukowcy jakoś nie stwierdzili zależności między poglądami politycznymi człowieka i jego IQ.
AC, jeżeli przykładami propagandy było twierdzenie, że Sasi byli gorsi od Poniatowskiego, to powiedz mi, w czym byli lepsi. Bo o ile mi wiadomo, to obaj Sasi panujący w Polsce nie robili NIC. Tylko August II wplątał nas w bezsensowną wojnę, która uzależniła kraj od Rosji. Poniatowski żył już w czasach, kiedy całe społeczeństwo rozumiało potrzebę reform, więc je przeprowadzał. A jeżeli twoja negatywna ocena jego osoby bierze się z powodu przystąpienia do Targowicy - ta decyzja została podjęta za niego, przez "demokratycznie" wybrane ciało decyzyjne. Z drugiej strony uważam, że walkę w obronie konstytucji można było toczyć dalej, można było nawet wygrać. A po co Jaruzel wprowadził stan wojenny - powiem tak. On miał na karku kałasznikowa - i nie wiedział, czy jest nabity, czy nie. Tak, stan wojenny miał zniszczyć opozycję - w nadziei, że to nas ocali od inwazji ZSRR, który prowadził w tym czasie manewry nad naszą granicą. Mimo to decydenci zasłużyli na karę, jeżeli chodzi o moje zdanie.
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Prawda jest taka, ze ten strajk jest genialny bo:
A) nauczyciele mają poczucie spełnionego obowiązku
B)i tak nic nie dostaną
C)nie było 2 pierwszych lekcji :)

Więc jak widać nikt na tym nie straci :D
Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

A ja miałem dwie pierwsze lekcje, bo akurat ci nauczyciele, z którymi miałem owe lekcje nie strajkowali. A tak w ogóle to uważam, że i tak nic nie dostaną. Chociaż prawdą jest, że zarabiają stanowczo za mało w naszym kraju.
...
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: kajtek Raulin »

AC pisze:A ja wolałbym, żeby nie strajkowali - i tak już dużo kasy dostają, ale chcą więcej i więcej. Zamiast porządnie wziąść się do roboty. :?
@AC
Celem strajku są może pieniądze ale w mniejszym stopniu.Głównym jest aby nauczyciele nie pracowali w swym zawodzie do 65 roku życia.Jak by to wyglądało?65-latka pilnujące nas na basenie czy np.:w biegu przełajowym.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak

Heimdall pisze:A ja miałem dwie pierwsze lekcje, bo akurat ci nauczyciele, z którymi miałem owe lekcje nie strajkowali. A tak w ogóle to uważam, że i tak nic nie dostaną. Chociaż prawdą jest, że zarabiają stanowczo za mało w naszym kraju.
U mnie też nie strajkowali, ale dwóch pierwszych lekcji nie miałem mimo to. Pierwszą zawsze mieliśmy wolną, a na niemieckim nauczycielka szykowała dekoracje na konkurs recytatorski wierszy ks. Twardowskiego. Tak że - miałem wolne, ale nie miałem. Dziwne, co?
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

kajtek Raulin pisze:Głównym jest aby nauczyciele nie pracowali w swym zawodzie do 65 roku życia.Jak by to wyglądało?65-latka pilnujące nas na basenie czy np.:w biegu przełajowym.
Nauczyciele pracują do 60 roku życia i nie maja wcale tak źle. Mają w tygodniu po 20 godzin od 3 siedzą w domu. Podczas wakacji nie pracują a dostają pensje. Wszystkie ferje i święta siedzą w domu. Nie zarabiają co prawda kroci ale mogą sobie dorabiać korepetycjami czy pracą na 2 etaty.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak

jokemaster pisze:Nauczyciele pracują do 60 roku życia i nie maja wcale tak źle. Mają w tygodniu po 20 godzin od 3 siedzą w domu. Podczas wakacji nie pracują a dostają pensje. Wszystkie ferje i święta siedzą w domu. Nie zarabiają co prawda kroci ale mogą sobie dorabiać korepetycjami czy pracą na 2 etaty.
Mogą. Ale na zachodzie nauczyciele NIE dorabiają sobie ani korepetycjami, ani na dwa etaty. Tam pojecie "drugi etat" jest wśród pracowników oświaty nieznane. I dlatego jest ten strajk. Bo człowieka tak naprawdę nie razi to, czego on nie ma. Razi go to, czego on nie ma, a ma to sąsiad.
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

jokemaster pisze:[...]Mają w tygodniu po 20 godzin od 3 siedzą w domu. Podczas wakacji nie pracują a dostają pensje. Wszystkie ferje i święta siedzą w domu. Nie zarabiają co prawda kroci ale mogą sobie dorabiać korepetycjami czy pracą na 2 etaty.[...]
W szkole owszem, ale do tych 20 godzin spędzonych przy tablicy należy dodać parę godzin konsultancji na zaliczenia, jeszcze kilka na przygotowywanie lekcji/wykładów, następnych parę na ułożenie klasówek/testów, doliczmy kilka jeszcze na ich sprawdzenie. Nadal mało?
W te 'ferie i wakacje' (wakacji mają miesiąc) muszą przygotowywać plany roku następnego (nie jestem dokładnie pewien co przygotowywują, ino wiem że to robią)
Ponadto nauczyciele w gimnazjach i podstawówkach powinni dostawać dodatki za pracę w trudnych warunkach - widzę co się dzieje w klasach i szkoda mi nawet najmniej lubianych przeze mnie nauczycieli...
Często spotyka się głosy w stylu "jeśli nie podobają im się płace to niech się przekwalifikują" już widzę nasz wspaniały kraj sprowadzający nauczycieli ze wschodu bo nasi przekwalifikowali się na robotników budowlanych i zarabiają więcej w Irlandii/wherever.
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Zaknafein pisze:Ponadto nauczyciele w gimnazjach i podstawówkach powinni dostawać dodatki za pracę w trudnych warunkach - widzę co się dzieje w klasach i szkoda mi nawet najmniej lubianych przeze mnie nauczycieli...
I w liceach profilowanych oraz technikach. Nie jestesmy dzieci wczoraj, sie nie urodzilismy, wiemy co sie tam wyrabia.
jokemaster pisze:Nauczyciele pracują do 60 roku życia i nie maja wcale tak źle. Mają w tygodniu po 20 godzin od 3 siedzą w domu. Podczas wakacji nie pracują a dostają pensje. Wszystkie ferje i święta siedzą w domu. Nie zarabiają co prawda kroci ale mogą sobie dorabiać korepetycjami czy pracą na 2 etaty.
Dokładnie. Nie powiem co mnie strzelało jak mój nauczyciel od matmy wyjerzdzał co roku w wakacje na Majorkę. Ostatnim razem złamał sobie żebro w jaccuzi. Dawał korki po 70zł/h i w szkole sie pałeta ze złotym łańcuchem na szyji. Widziałem droższych nauczycieli po 100zł/h ale to juz profesorowie dajacy korki studentom. Nie mówiąc o moim wychowawcy który na koniec darmowego państwowego liceum dostał tak drogi aparat fotograficzny że mi kapcie spadły. Oczywiście nie wszyscy tak mogą, bo nie wierze że koleś od PO daje korki... Mimo to nadal uważam że wieksze nakłady sa potrzebne na EDUKACJE a nie na pesje.
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

U mnie w szkole nie strajkowali. Po prostu za późno złożyli dokumenty i by im strajk za nielegalny uznali. Ale w sumie te dwie godziny nie robią różnicy. Ale jak chcą strajkować to niech strajkują. Do tego lekarze i górnicy od czasu do czasu. Niech rząd sobie z tym radzi.
kajtek Raulin pisze: Celem strajku są może pieniądze ale w mniejszym stopniu.Głównym jest aby nauczyciele nie pracowali w swym zawodzie do 65 roku życia.Jak by to wyglądało?65-latka pilnujące nas na basenie czy np.:w biegu przełajowym.
Powiem tak, że w praktyce niczym się to nie różni od tego, jakby pilnował nas 30-latek. Doświadczenie uczy, że nauczyciel i tak sobie gdzieś pójdzie i będzie się ewentualnie patrzył z daleka. Jak przyjdzie co do czego, to i tak wiele nie będzie w stanie zrobić. Nauczyciel nie będzie trzymał ucznia za rękę, niezależnie od swojego wieku.
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

A u kogo tak wogole dzisiaj strajkowali?? U mnie niestety byla cisza... Nikt nie poszedl :( A co do celow strajku to wydaje mi sie to proste... STOP amnestii maturalnej... STOP niskim placom.. STOP ( albo start, bo zdania sa rozne) mundurkom szkolnym...
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Elfin pisze:A u kogo tak wogole dzisiaj strajkowali?? U mnie niestety byla cisza... Nikt nie poszedl :( A co do celow strajku to wydaje mi sie to proste... STOP amnestii maturalnej... STOP niskim placom.. STOP ( albo start, bo zdania sa rozne) mundurkom szkolnym...
1. nie ma amnestii maturalnej już :lol: :lol: gdzie ty mieszkasz że o tym nie wiesz?
2. budżet zaczyna działać na początku roku, to nie PRL że można sobie przerzucać pieniadze z tego do tamtego, podwyżki mogą być w przyszłym budżecie
3. im chodzi tylko o kasę i o możliwość "nicnieróbstwa"

kajtek Raulin pisze:
AC pisze:A ja wolałbym, żeby nie strajkowali - i tak już dużo kasy dostają, ale chcą więcej i więcej. Zamiast porządnie wziąść się do roboty. :?
@AC
Celem strajku są może pieniądze ale w mniejszym stopniu.Głównym jest aby nauczyciele nie pracowali w swym zawodzie do 65 roku życia.Jak by to wyglądało?65-latka pilnujące nas na basenie czy np.:w biegu przełajowym.
60 latka :) kobiety mają 5 lat wcześniej, zresztą co to: brak tolerancji dla starszych ludzi? oni też gdzieś muszą pracować...
Obrazek
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

AC pisze:
Elfin pisze:A u kogo tak wogole dzisiaj strajkowali?? U mnie niestety byla cisza... Nikt nie poszedl :( A co do celow strajku to wydaje mi sie to proste... STOP amnestii maturalnej... STOP niskim placom.. STOP ( albo start, bo zdania sa rozne) mundurkom szkolnym...
1. nie ma amnestii maturalnej już :lol: :lol: gdzie ty mieszkasz że o tym nie wiesz?
2. budżet zaczyna działać na początku roku, to nie PRL że można sobie przerzucać pieniadze z tego do tamtego, podwyżki mogą być w przyszłym budżecie
3. im chodzi tylko o kasę i o możliwość "nicnieróbstwa"
Bo to "nieco" dziwne, że zawód który powinien zaliczać się do tzw. inteligencji jest jednym z najgorzej opłacanych, nie sądzisz? Zresztą nauczyciele strajkują równeiż przeciw absolutnemu idiotyzmowi i ideologicznej farsie Ministerstwa.
ODPOWIEDZ