Homoseksualizm

Tutaj poruszamy wszystkie tematy, których nie da się upchnąć powyżej...
ODPOWIEDZ
Thurs
Mat
Mat
Numer GG: 0

Re: Homoseksualizm

Post autor: Thurs »

Nie ma równouprawnienia w seksie, jeden woli zwierzątka, drugi chłopczyków, trzeci starsze mamusie. Równouprawnienie może być prawne: "równo"-"uprawnienie". Tylko jak oni są cholera prawnie nierównonieuprawnieni? Przecież jako facet i człowiek ma taki prawo coś tam. I nie ważna jest przy tym jego orientacja homoseksualna, bo płciowo jest cały czas facetem i człowiekiem pozostanie.

Eeeeee, mnie się widzi, że tu nie o jakieś cholerne uprawnienia chodzi, tylko o to, że mają nadzieję, że będzie inaczej, żeby jak jesteś homosiakiem, to móc to powiedzieć komuś i ten ktoś, byle kto, nie napluje ci w pysk i przestanie podawać rękę. Tego się nie doczekają. Nie mają prawa doczekać, bo takiego prawa nie ma na świecie które by kazało każdemu jednemu skinkowi ich szanować i wszystko żeby było cycuś i w ogóle...
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Ale Wy twórczy jesteście. Dwa dni nie zaglądać na forum i dyskusja aż wrze
Pragnę też zająć po raz kolejny zdanie w tej dyskusji

1. Rewolucja ktoś pisał że z rewolucjonistami pod mur etc …

Pierwsza zasadnicza sprawa demokracja jest po to by mieć prawo do innych poglądów 10% mniejszość to spora mniejszość i nie manifestuje za niczym nowym jedynie za wyrównaniem szans i praw. Społeczność homoseksualna nie postuluje o PRZYWILEJE !
O takowe jednak postulują górnicy, pielęgniarki nauczyciele więc w myśl teorii rewolucji wystrzelajmy te mniejszości zawodowe!

2. Niema dyskryminacji, z takim stwierdzeniem się spotkałem czytając ów dyskusję.

Odniosę się do tego z pominięciem wywodów na temat czy jest społeczna akceptacja czy nie i czy się wyzywa bije etc. Skupie się na suchej dyskryminacji przez prawo. Ktoś mówił że chodzi o ulgi podatkowe które maja służyć w pomocy w kształceniu i wychowaniu dzieci więc homoseksualistów to nie dotyczy. Może i nie ale np.
Ot całe prawo finansowe jest do poprawki, prawo o dziedziczeniu, i wiele innych drobnych spraw
Prosty przykład
W wypadku samochodowym ginie homoseksualista żyjący w związku ze swym partnerem np. 6 lat oraz kobieta będąca żoną. Mąż kobiety może, a nawet dostanie wysokie odszkodowanie z OC za utracone korzyści oraz zadośćuczynienie. Zaś partner ów homoseksualisty dosłownie wielkie NIC bo nie ma regulacji prawnych i w świetle prawa byli dla siebie obcymi ludźmi.
Albo dlaczego para heteroseksualna za różny staż małżeństwa otrzymuje wiele ulg w wielu miastach polski jak np. para która obchodziła już x lecie ślubu ma darmową komunikację miejską a ktoś kto żyje jak w małżeństwie ale nie jest nim bo prawo nie dało mu możliwości nie dostanie nic.

Ale jeśli partner homoseksualny przeżył by ów wypadek to jego partner nie mógł by go nawet w szpitalu odwiedzić.

A co ze zdolnością kredytową partnerów homoseksualnych? Znów nic…
Dlaczego homoseksualiści są zmuszeni do ponoszenia kosztów opłat notarialnych i wielokrotnie później bronienia ich następnie w sądzie by uregulować swoją wspólnotę majątkową etc.

3. Ktoś podważa statystyki że 10% społeczeństwa to homoseksualiści i ma racje ! wg najnowszych badań to 11% ;) ale poważnie ciężko jest przeprowadzić badania jakiekolwiek bo wielu homoseksualistów i Bi nie ujawnia się z wiadomych przyczyn. A w tych 10-11% mieszczą się również osoby, które deklarują się, że są biseksualne. Niedowierzanie wielu ludzi w te cyfry wynika też z tego faktu, że ludzie postrzegają homoseksualistów jako gejów, a wielu pomija istnienie lesbijek. Bo (co dziwne) dla wielu homoseksualizm w wersji damskiej jest OK. w męskiej już nie do zaakceptowania. A to właśnie kobiet homoseksualnych i biseksualnych jest więcej bo co 5 kobieta przyznaje się do skłonności homoseksualnych ale co nie oznacza że jest Homoseksualna jedynie wskazuje że może być BI.

4. Brzoza - Demokracja to rządy mniejszości nad większością. Co do dziedziczenia to odsyłam do aktów prawnych np. dziedziczenie w OFE na równych prawach przez pary homoseksualne niema racji bytu. A każdy testament można podważyć formalnie do 10 lat ale i nawet dłużej bo rząd przedłuża to do 20.
Brzoza
Bosman
Bosman

Post autor: Brzoza »

Eeeeee, mnie się widzi, że tu nie o jakieś cholerne uprawnienia chodzi, tylko o to, że mają nadzieję, że będzie inaczej, żeby jak jesteś homosiakiem, to móc to powiedzieć komuś i ten ktoś, byle kto, nie napluje ci w pysk i przestanie podawać rękę. Tego się nie doczekają. Nie mają prawa doczekać, bo takiego prawa nie ma na świecie które by kazało każdemu jednemu skinkowi ich szanować i wszystko żeby było cycuś i w ogóle...
hhaha przypomniała mi się anegdota o byłym kumplu z podstawówki mojego kumpla. Koleś zakochał się w jakimś typku, który krótko mówiąc zakochał się w innym pedałku i dostał kosza. Z tego powodu i z tego że nie chcial żeby ktokolwiek dowiedział się że jest pedziem skoczył z ktoregostam pietra i się zabił. I takim sposobem kolo stał się przedmiotem jeszcze wiekszych drwin niż mógł :mrgreen:

I jakiemu skinkowi? BTW - istnieje coś takiego jak Gay Skinhead ;] Narodowi Socjaliści akceptujący pedałków. Ogółem to takie coś pojawiło się w holandii i osobiscie jako skinkek(thurs lol) traktuję to za fetyszyzm.
W wypadku samochodowym ginie homoseksualista żyjący w związku ze swym partnerem np. 6 lat oraz kobieta będąca żoną. Mąż kobiety może, a nawet dostanie wysokie odszkodowanie z OC za utracone korzyści oraz zadośćuczynienie. Zaś partner ów homoseksualisty dosłownie wielkie NIC bo nie ma regulacji prawnych i w świetle prawa byli dla siebie obcymi ludźmi.
OOO TO W MIŁOŚCI O PIENIĄDZE SIĘ ROZCHODZI AHA!

Zaraz, Eglarest to nie był ten pedzio? nie zniknął po tym jak zniknał licznik postów? EDIT Lol mam go ignorowanego, więc to napewno on.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Brzoza wypraszam sobie wyzywanie mnie
Nie, nie zniknąłem po wyłączeniu licznika postów

Wykazałem jedynie fakt nierówności wobec prawa. Brakuje ci argumentów, że nie potrafisz podać żadnego kontrargumentu.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Brzoza pisze:Zaraz, Eglarest to nie był ten pedzio? nie zniknął po tym jak zniknał licznik postów? EDIT Lol mam go ignorowanego, więc to napewno on.
Heh, odzywa się tu brak szacunku dla osób, które stanowiły kiedyś trzon Tawerny. Jakbyś nie Patrzył swego czasu Eglarest był jedną z osób dzięki której toczyła się część kulturalna Tawerny. Polara Lorien choćby.

Co do Twoich wypowiedzi, to czekam, aż stwierdzisz, że trzeba wybudować obozy Koncentracyjne i gazować homoseksualistów... Szczerze, powiedz mi, co oni Ci przeszkadzają? No chyba, że jesteś łysy i nosisz czarne glany z biały sznurówkami i czerwone szelki...

Tak BTW, patrz mój opis...
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Brzoza
Bosman
Bosman

Nie mam jak ich odeprzec to prawda. Zetknałem się z nimi pierwszy raz. I nie posiadam wystarczającej wiedzy na temat prawa żeby to jakoś zbić. Ale jest jedna rzecz. Polskie prawo jest CHUJOWE i ma pełno dziur, nie tylko dla homosiów. Jest strasznie zmienne i bez problemu da się je nagiąć. jest napisanem jezykiem takim że laik nie skuma o co biega więc, przyczyna lezy w prawie. Ot naprzykład co do dziedziczenia - jezlei kazdy testament mozna podwazyc, to raczej sprawa dotyczy każdego a nie tylko Was. I cieszę się jednak że homosie nie mają większych praw w lol prawie.
Ale jeśli partner homoseksualny przeżył by ów wypadek to jego partner nie mógł by go nawet w szpitalu odwiedzić.
Dlaczego? :o Ja normalnie wchodze do szpitala, pytam sie kto gdzie lezy i idę. nigdy nie spotkałem się z faszystowskim legitymowaniem do trzech pokoleń w tył(mogliby jeszcze sprawdzać czy nie jestem podejrzany rasowo haha).
Społeczność homoseksualna nie postuluje o PRZYWILEJE !
jak to nie ;o.

11% - no cos w tym jest. jezeli chodzi o Less. Ja nie potrafię powiedzieć czy facet jest przystojny, a kobieta potrafi powiedziec że ta laska jest sliczna a facet jest przystojny. W kazdej kobiecie drzemie trochę bi.

Kloner - Skinhead =/= Faszyzm, Nazizm, Rasizm. I tak : jestem łysy, noszę glany, swego czasu nosiłem szelki i białe sznurówki, ale z tego się wyrasta. :)
Nie chcę zamykac nikogo w obozach. to SFI pisal o strzelaniu do bezbronnych ludzi. Ja tylko uwazam że nie powinni dostawać specjalnego traktowania.

A ten tekst o liczniku postów to za Bazylem , kiedy spytałem się o Eglaresta kiedyś. ;)
Kloner
Chorąży
Chorąży

To tak a pro po licznika można napisać o ok 10-12 osobach na forum, choć prawda jest taka, że przestaliśmy pisać, zanim owy licznik został usunięty.

Nie, nikt nie chce specjalnego traktowania dla homoseksualistów, chodzi o traktowanie ich normalnie, a nie jak pod ludzi, jak wiele osób to robi. To też są ludzie, a homoseksualizm był już w Rzymie, a nawet i wcześniej. To nie jest wymysł XXI wieku.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Brzoza
Bosman
Bosman

Alez ja ich traktuję jak ludzi. Sam mam w rodzinie wujka dziadka który zyje sobie ze swoim PRZYJACIELEM gdzies na wsi. I to jest spoko. Siedzi sobie dwóch dziadków, karmią kurki, sadzą kwiatki. spoczko.
Kloner
Chorąży
Chorąży

Synu, czy ty w ogóle wiesz o czym my rozmawiamy? Czy może oglądałeś o tym program na Discovery, lub było to na wykładzie Młodzieży wszechpolskiej? Wybacz, ale poważny temat obracasz w coś co już nawet żartem nie jest, tylko rzeczą godną politowania... Jakbyś zauważył, rozmawiają tu poważni ludzie, którzy wiedzą cokolwiek na ten temat i traktują go na poważnie. To naprawdę nie jest dział Taferna PGR....
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Brzoza - polskie prawo jest jakie jest a coś już o tym wiem bo choć krótko to studiuję. I kwestia możliwości rejestracji jednopłciowego związku na prawach takich jak ślub cywilny (mimo wszystko, terminologii tradycyjnie związanej z małżeństwem bym tu nie odnosił, za głęboko zakorzenione w kulturze, że małżeństwo to kiebieta+mężczyzna) nie jest problemem ustawodawczym. W zasadzie wystarczy wziąć odpowiednią ustawę oraz Kodeks Cywilny i wprowadzić drobne zmiany. W zasadzie wystarczy dodać po dwa artykuły - jeden ustalający instytucję a drugi "Przepisy dotyczące małżeństwa stosuje się odpowiednio" et voila. Problem jest tu ideologiczny. Wystarczy wspomnieć pamiętne orędzie daleko od szosy, gdzie ślub homoseksualistów (tu ustawodawstwo nie ma nic do rzeczy, znajdź wyznanie, które udziela takich ślubów i masz) był ukazany jako ZUO!

Nie siedzę jeszcze dokładnie w tematyce więc poza tą podstawową kwestią różnic i dyskryminacji na polu mniejszości nie będę się wypowiadał.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Polskie prawo jest jakie jest ale zawsze może być lepsze.
Problem istotnie tkwi w ideologii ale są religie udzielające ślubów homoseksualnych nawet sporo ale wiele z_nich to martwe religie.

PS. Co do homoseksualizmu w Rzymie to nie_wiem czy wiecie ale kobiety nie_mogły być homoseksualne ;) to prawo mężczyzn było tylko.

To ja też dorzucą historyczną ciekawostkę. W Polsce przedrozbiorowej za sodomię należała się kwalifikowana kara śmierci pod postacią powieszenia za pośrednie ziobro. - Perzyn
Brzoza
Bosman
Bosman

Synu, czy ty w ogóle wiesz o czym my rozmawiamy? Czy może oglądałeś o tym program na Discovery, lub było to na wykładzie Młodzieży wszechpolskiej? Wybacz, ale poważny temat obracasz w coś co już nawet żartem nie jest, tylko rzeczą godną politowania... Jakbyś zauważył, rozmawiają tu poważni ludzie, którzy wiedzą cokolwiek na ten temat i traktują go na poważnie. To naprawdę nie jest dział Taferna PGR....
Lol Ile Ty masz lat żeby się wypowiadać o w_ogóle o czymś takim jak MW. MW to jakieś trupy i nigdy (może na początku lat 90) nie byli niebezpieczni. (aktualnie chyba liczy się NOP, ONR i B&H i C18). W_ogóle jakoś telewizja zdemonizowała młodzież wszechpolską niesamowicie niesłusznie (zgodzę się z tym ze to buraki, ale nie niebezpieczne) Moje poglądy w_ogóle nie leżą obok faszyzmu, narodowego radykalizmu, czy narodowego socjalizmu. To że jestem tym kim jestem (skinhead) to subkultura, której w_ogóle nie mieszam do moich poglądów. A to co napisałem, napisałem na poważnie(ba na dodatek obydwaj wujek i 'wujek' są bardzo katoliccy ;]). Akceptuje homosiów, ale nie kiedy chcą być małżeństwem, zakładać rodziny(inna rzeczą jest kiedy ktoś tym dzieckiem musi się zaopiekować np. homoseksualny ojciec w wypadku śmierci matki) czy chcą wylegać na ulice na wielkich tęczowych platformach.

Eglarest: Wujek-dziadek.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Wiecie co jest najbardziej zabawne że mówicie o wielkich tęczowych paradach uwierzcie ze parady w takiej formie organizowane przez tzw. "cioty" są również nieakceptowalne wśród samej społeczności homoseksualnej. są jednak parady i parady a tu zrównuje się wszystkie jednakowo to tak jakby każdy protest był taki sam a nie jest bywają takie gdzie niema tańczących ciot wymachujących flagami i wibratorami i takie należny wspierać. Niestety są też takie gdzie te imbecyle wychodzą się tylko pokazać i traktują poważną sprawę jako okazja do zrobienia z siebie gwiazduni. Osobiście sam bym takiego osobnika odstrzelił.
Brzoza
Bosman
Bosman

Brawo Eglarest, taka postawa mi się podoba.
Niby takim poważnym orędownikiem homosiów jest Robert Biedroń (imho robiący z siebie często na siłę superekstratrvepedała) a on chodzi na te wielkie rozbuchane parady gejów.
Thurs
Mat
Mat

Post autor: Thurs »

Widzisz jak są skini walczący, tak są i pedały walczące i nawet wśród walczących za ojczyznę skinów są pedały walczące - paradoks "skin/pedał bojowy". Daj spokój, świata nie zmienisz. Możesz się głośno zaśmiać. O tak - LOL. :D
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Tak odnoście licytacji %, która tu ostatnio panuje...

Gdzieś w tym temacie padło zdanie, że każda kobieta jest na jakimś poziomie bi. Dorzućmy do tego jedną z tez Freuda, że każdy mężczyzna jest bi. Oznacza to, iż 100% społeczeństwa jest bi. Ponieważ jednak bi zawiera w sobie także i homo, to można powiedzieć, że 100% społeczeństwa stanowią homoseksualiści. Wynika z tego jednak, że całe społeczeństwo jest nierówno traktowane i w opresji. Lecz chwila, któż je tak męczy? Może ustrój polityczny? Jednak jego też budowali homoseksualiści! O ile więc nie byli bandą ascetów (a nic na to nie wskazuje), to... jakakolwiek opresja z logicznego punktu widzenia nie ma prawa istnieć. Problem rozwiązany.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Wg Freuda? Oj, chyab nie wg niego. No i gdzieś tam czytałem, że bi- są wszyscy ludzie, ale w różnym stopniu - większość jest powiedzmy przesunięta w kierunku hetero znacznie, część w kierunku homo, a część po środku, na takiej wyobraźmy sobie ośce orientacji ;) A i są osoby, których wcale nie ma...
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
ODPOWIEDZ