Satanizm

-
- Majtek
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:

-
- Arcymod Tawerniany

-
- Majtek
- Kontakt:
ok mad spoko a to co bylo kiedy czy teraz sie liczy i to chyba nie ty mnei upominales tylko ktos inny
[Na CL masz ładny wpis ode mnie, a wpisy na CL są wieczne. Otrzymanie upomnienie nie oznacza, że miesiąc masz być grzeczny, a potem znowu... nie ma tak dobrze ;p - dop. MAd Phantom]
[Na CL masz ładny wpis ode mnie, a wpisy na CL są wieczne. Otrzymanie upomnienie nie oznacza, że miesiąc masz być grzeczny, a potem znowu... nie ma tak dobrze ;p - dop. MAd Phantom]
Warhammer jest the best

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:

-
- Kok
samej religi, ktora jest chrzescijanizm nieneguje, ale za to kosciol katolicki... czepiaja sie wszystkich i wszystkiego. niechce mi sie dawac przykladow bo jak jest, widzi kazdy.
nierozumiem tez myslenia "satanizm = sekta, ja = dobry katolik = mam tepic satanistow!" i to bez jakichkolwiek prob zrozumienia o co chodzi. bo ksiadz powiedzial i na tym sie koncza argumenty (o ile to mozna liczyc jako argument...). szczegolnie ksieza... przy czym to wlasnie oni powinni najlepiej wiedziec, ze chrzescijanizm jest ZYDOWSKA SEKTA. tak wszyscy maja cos przeciwko zydom, a sami sie do zyda modla (bo kim byl niby jezus?)
nierozumiem tez myslenia "satanizm = sekta, ja = dobry katolik = mam tepic satanistow!" i to bez jakichkolwiek prob zrozumienia o co chodzi. bo ksiadz powiedzial i na tym sie koncza argumenty (o ile to mozna liczyc jako argument...). szczegolnie ksieza... przy czym to wlasnie oni powinni najlepiej wiedziec, ze chrzescijanizm jest ZYDOWSKA SEKTA. tak wszyscy maja cos przeciwko zydom, a sami sie do zyda modla (bo kim byl niby jezus?)

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Chrześcijanizm nie jest sektą (mniejsza czy żydowską, czy nie), a religią.
O satanizmie się tego nie da powiedzieć.
Tak samo jak nigdzie nie jest powidziane, że dobry chrześcijanin/katolik ma tępić satanistów. Głównym założeniem religii chrześcijańskiej jest miłość bliźniego, ani słowa o tępieniu innowierców nie ma (a jak jest, to proszę o cytaty - z Biblii czytałam tylko Apokalipsę, więc mogę się mylić).
I nie zaprzeczam, że w Starym Testamencie są różne dziwne rzeczy (sex, przemoc i inne takie;)), ale współczesny kościół bardziej opiera się na naukach Jezusa, a nie na ST. Tak więc jak już ktoś się pokusi na umieszczanie cytatów, to tylko z Nowego Testamentu proszę. Z wiadomych przyczyn.
A co do satanizmu, to mógłby ktoś w punktach, bez większego rozpisywania się i wyjaśniania napisać główne tezy i założenia satanizmu? Wiem, że to już pewnie było, ale nie zaszkodzi zebrać wszystkiego do kupy (za przeproszeniem).
O satanizmie się tego nie da powiedzieć.
Tak samo jak nigdzie nie jest powidziane, że dobry chrześcijanin/katolik ma tępić satanistów. Głównym założeniem religii chrześcijańskiej jest miłość bliźniego, ani słowa o tępieniu innowierców nie ma (a jak jest, to proszę o cytaty - z Biblii czytałam tylko Apokalipsę, więc mogę się mylić).
I nie zaprzeczam, że w Starym Testamencie są różne dziwne rzeczy (sex, przemoc i inne takie;)), ale współczesny kościół bardziej opiera się na naukach Jezusa, a nie na ST. Tak więc jak już ktoś się pokusi na umieszczanie cytatów, to tylko z Nowego Testamentu proszę. Z wiadomych przyczyn.
A co do satanizmu, to mógłby ktoś w punktach, bez większego rozpisywania się i wyjaśniania napisać główne tezy i założenia satanizmu? Wiem, że to już pewnie było, ale nie zaszkodzi zebrać wszystkiego do kupy (za przeproszeniem).
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Marynarz
- Kontakt:
Jesli brac pod uwage tlumaczenie sekty, jako cos co podaza za kims, to to jest sektaFalka pisze:Chrześcijanizm nie jest sektą (mniejsza czy żydowską, czy nie), a religią.

Istnieje Kosciol Szatana, Thelema i Rozlamowa Swiatynia Seta, to sa raczej religie.O satanizmie się tego nie da powiedzieć.
Ale jest powiedzna,e ze musi szerzyc slowa Jezusa, tzw ewangelie.Tak samo jak nigdzie nie jest powidziane, że dobry chrześcijanin/katolik ma tępić satanistów.
W sumie, to czmeu?:)Tak więc jak już ktoś się pokusi na umieszczanie cytatów, to tylko z Nowego Testamentu proszę. Z wiadomych przyczyn.
Ciezko uscislic wierzenia roznych grup satanistycznych bez wiekszego rozpisywania sie. Ale ogolnie:A co do satanizmu, to mógłby ktoś w punktach, bez większego rozpisywania się i wyjaśniania napisać główne tezy i założenia satanizmu? Wiem, że to już pewnie było, ale nie zaszkodzi zebrać wszystkiego do kupy (za przeproszeniem).
- czlowiek to zwierze
- czlowiek powinien skocnzycc z hipkryzja i glupota
- zwierzeta i dzieci sa swiete, bo czynia zgodnie z instynktem
- nie ma potepienia i zbawienia
- satanista nie nadstawia drugiego policzka, gdy zostaje uderzony
- judeochrzescijanstwo jest najwieksza glupota jaka stworzyl czlowiek
- nie ma Boga, boga, bogow
- czlowiek kocha tych ktorzy na to zasluguja, na reszte jest obojetny lub wrogi wobec tych, ktorzy nie sa mu przycyhlni
- 7 grzechow glownych kosciola katolickiego prowadzi w gruncie rzeczy do dobra
- czlowiek to istota jednostkowa, indywidualna
- satanista czyni to co chce, dopki to nie rani albo nie narusza godnosci drugiego czlowieka
- Lucyfer to nasze swiatlo prowadzace nas do zniszcenia boga, ktory stworzyl ten zly swiat
- satanista interesuje sie magia, astrologia, spirytyzmem, i innymi zakazanymi sztukami przez kosciol
- satanista gromadzi wiedze
- satanista jest wyzwolony seksualnie i moze robic wszystko czego pragnie,o ile jest to zgodne z wyborem drugiej osoby
Oczywiscie, niektore sobie przecza, ale to przez to, ze istnieja rozne odlamy, uznajace rozne doktryny. W gruncie rzeczy satanizm bazuje w bardzo duzym stopniu na nietzschem, na pewno istnieja tez odwoloania do filozofii hedonistycznej i cynicznej, nawet do systemow filozoficzno-religijnych buddyjskich czy gnostyckich. Ogolnie chodzi o ujednostkowienie, sprzeciw wobec kosciolow judeochrzesijanskich, egoizm, hedonizm, useksualnienie, itp, itd ;p

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
A ja widzę, co media robią z katolicyzmem. Obrażają, wyśmiewają itp. A czemu z wiary Żydów, czy Mahometan nikt się nie śmieje? (Boją się. Wiedzą, że albo wybuchnie afera, albo bomba). Takie tematy jak satanizm są na topie, bo to takie inne. Ja, szczerze mówiąc, gardzę takimi ludźmi, którzy się do zwierząt przyrównują...
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe

-
- Pomywacz
Po pierwsze kto powiedział, że katolicyzm, to jedyna religia chrześcijańska. Obrażając katolicyzm, obraża się tylko jeden z odłamów chrześcijaństwa.
Po drugie co do religii Żydów, to i tak wszyscy wyśmiewają cały naród, więc i z religii można sie pośmiać tyle tylko, że jest wiele "śmieszniejszych" tematów związanych z żydami.
A o Mahometanach, to po prostu nikt nic nie wie, bo skąd, nie są oni zbyt liczni w Polsce i naród nie jest jeszcze z nimi obeznany.
Co do satanistów, to nimi nie gardzę, bo to by oznaczało, że czuję się od nich lepszy, raczej im współczuję, gdyż są oni takimy samymi grzesznikami jak ja, tyle tyko że Jezus zapewnił mi juz przyszłóść a oni prawdopodobnie będą siedzieć w piekle.
Po drugie co do religii Żydów, to i tak wszyscy wyśmiewają cały naród, więc i z religii można sie pośmiać tyle tylko, że jest wiele "śmieszniejszych" tematów związanych z żydami.
A o Mahometanach, to po prostu nikt nic nie wie, bo skąd, nie są oni zbyt liczni w Polsce i naród nie jest jeszcze z nimi obeznany.
Co do satanistów, to nimi nie gardzę, bo to by oznaczało, że czuję się od nich lepszy, raczej im współczuję, gdyż są oni takimy samymi grzesznikami jak ja, tyle tyko że Jezus zapewnił mi juz przyszłóść a oni prawdopodobnie będą siedzieć w piekle.

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:

-
- Bombardier
Hmm...Z tego wynika, że...jestem satanistkąeRyahXa0S/Darth Wojtex pisze: (...)Ciezko uscislic wierzenia roznych grup satanistycznych bez wiekszego rozpisywania sie. Ale ogolnie:
- czlowiek to zwierze
- czlowiek powinien skocnzycc z hipkryzja i glupota
- zwierzeta i dzieci sa swiete, bo czynia zgodnie z instynktem
- nie ma potepienia i zbawienia
- satanista nie nadstawia drugiego policzka, gdy zostaje uderzony
- judeochrzescijanstwo jest najwieksza glupota jaka stworzyl czlowiek
- nie ma Boga, boga, bogow
- czlowiek kocha tych ktorzy na to zasluguja, na reszte jest obojetny lub wrogi wobec tych, ktorzy nie sa mu przycyhlni
- 7 grzechow glownych kosciola katolickiego prowadzi w gruncie rzeczy do dobra
- czlowiek to istota jednostkowa, indywidualna
- satanista czyni to co chce, dopki to nie rani albo nie narusza godnosci drugiego czlowieka
- Lucyfer to nasze swiatlo prowadzace nas do zniszcenia boga, ktory stworzyl ten zly swiat
- satanista interesuje sie magia, astrologia, spirytyzmem, i innymi zakazanymi sztukami przez kosciol
- satanista gromadzi wiedze
- satanista jest wyzwolony seksualnie i moze robic wszystko czego pragnie,o ile jest to zgodne z wyborem drugiej osoby
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
I smell the blood of the asylum.

-
- Tawerniak
UWAGA! Prawie offtop!
666 użytkowników na forum! TO FORUM JEST POMIOTEM SZATANA!
(Jeśli pomyślec dłużej nad tym postem, to nie jest on offtopiciem:P)
666 użytkowników na forum! TO FORUM JEST POMIOTEM SZATANA!
(Jeśli pomyślec dłużej nad tym postem, to nie jest on offtopiciem:P)
Seth
Mu!
(ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
Mu!

http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!

-
- Marynarz
- Kontakt:
Czy ja wiem.. dla mnie to jest prawie ta sama religiaA czemu z wiary Żydów, czy Mahometan nikt się nie śmieje?

Tylko, ze wiarygodnosc Pisma Swietego jest tani nikla, ze pewne jest, ze nie jest ono prawdziwe, i ze wiarygodnosc istnienia Jezusa jest rowniez bardoz malo prawdopodobna, a bilbii szatana lub thelemy sie nie zaneguje, bo.. hm.. nie da sieJezus zapewnił mi juz przyszłóść a oni prawdopodobnie będą siedzieć w piekle.

Wielu ludzi tak postepuje, tylko niechec wobec nazwania siebie satanista prowadzi do tego, ze spolecznosci satanistyczne na swiecie licza moze milion ludzi ;]Hmm...Z tego wynika, że...jestem satanistką

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Właśnie. Nie wierzymy w to czego nie widzieliśmy i dlatego jesteśmy tacy a nie inni. Ja wierzę w niebo i w piekło. Czym by było moje życie gdybym nie wierzył?eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Biblia szatana sama jest przecież negacją Biblii! A wg Ciebie Biblię można zanegować...a bilbii szatana lub thelemy sie nie zaneguje, bo.. hm.. nie da sie
Przyszlosc.. mysle, ze niespecjalnie wierze w niebo i pieklo po smierci. Raczej wierze w metempsychoze i reinkarnacje.
Ale to pytanie niech zostanie bez odpowiedzi. Jest zbyt osobiste...
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki