Twierdzenie, że to przez BAZYLa ubyło tekstów o grach fabularnych jest przesadą. I to mocną. Zbytnim komplementem dla wszechwładzy NaczelnegoSerge pisze: A co do zinu, to aby był profesjonalny, potrzebni są profesjonaliści – począwszy od rednacza (czyt. redaktora naczelnego). I to nie frustracja, jak uważasz, bo ja naprawdę dobrze się bawię pisząc to, co czytasz – kiedyś zin był ciekawy i fajnie się go czytało... gdy były 'concept-działy'... czyli DnD, czyli Młotek, czy nawet - paradoksalnie - Kryształy Czasu, bo nadal mają swoich fanów... ale niestety, redaktorzy poszczególnych działów się na Ciebie wypięli (nawet Tawerniany Cygan BLACKs Cię zostawił ) (...)
Nie wiem Serge, jak czynnie uczestniczysz w tym co porabia środowisko fanowskie? Według mnie - niewiele się w tym orientujesz - skoro wyrażasz pochopne wnioski i obrzucasz mięsem jednostkę, kiedy to "winne" jest coś więcej.
Spójrz sobie na konwenty i zauważ, że coraz mniej w nich RPG! Wypierane jest przez takie rzeczy jak manga i anime oraz ASG. Mimo iż gry fabularne mają wielu fanów!
Lepiej zupełnie rzucić wszystkim w cholerę? Z takim nastawieniem to człowiek nie 'pożyje' długo w życiu.Serge pisze:(...) i teraz jedziesz na recenzjach książek i innych badziewiach – myślisz, że gdybyś wydawał zin w formie fizycznej (czyli na papierze, w jakimś tam nakładzie, jakbyś nie wiedział o co mi chodzi) długo byś 'pożył' na rynku? Bo jak dla mnie nie bardzo.
Często piszesz coś o 'niedokształconych licealistach' i 'dzieciakach'. Czy Ty w tym wieku porwałbyś się na pisanie do zinu? Zresztą, raczej nie. Skoro młodzież sprawia tobie takie przykrości swoją obecnością...Serge pisze: Nie jestem dzieciakiem, jak większość userów tego forum i nie patrzę ile postów nabiłem i czy mam już 'cocka', bosmana, czy kapitana
Cynizm jest prostacki, zabłyśnij czym innym. Bo 'cockiem' raczej nie zdołasz, skoro i to słowo doprowadza cię do frustracji.
Dla odmiany dodam na koniec, że wycofanie podziału KGF-u na podkąciki, wydaje mi się trafnym pomysłem. I cieszę się, że znów pojawia się coś na temat RPG