Virus
-
- Kok
- Numer GG: 0
Virus
Miałem virusa na kompie.Pandą Antyvirkiem skanowałem dyski i nic nie wykryła.Pisało że dwa zostały usuniete.O co mi dokładniej chodzi?
Co każde włączenie kompa na pulpicie pojawiaja mi sie ikonki(trzy dokładniej) i ogłoszenia,komunikaty,że mój komp jest zarażony i kup nasze wspaniałe programy anytvirusowe.
wtf?
Co każde włączenie kompa na pulpicie pojawiaja mi sie ikonki(trzy dokładniej) i ogłoszenia,komunikaty,że mój komp jest zarażony i kup nasze wspaniałe programy anytvirusowe.
wtf?
-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
Re: Virus
Pod względem oprogramowania antywirusowego jestem fanem komerchy. Polecam zakup czegoś ze stajni mcafee, może być stary produkt, nie tracą na użyteczności. Ceny na wieczną licencje nie są strasznie wielkie, a ochrona gwarantowana. Odradzam tylko "Internet Security Suite" które dla mnie jest zbyt syfiaste
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Odkad pamiętam używam Avasta + Sygate Firewall i nie mam problemów z wirusami.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Mat
- Numer GG: 9916608
6 miesięcy temu miałem IDENTYCZNY problem. Mówiło mi stopniowo, że mam coraz więcej wirusów, że mam zawirusowany komp, wydajność kompa spada, komp to, komp tamto, kup nasz program itp. itd. I miałem to samo - mój program nie wykrywał wirusa. Zdziwiłem się cholernie bo miałem Nortona 2007 a wtedy to była miażdząca nowość i świetny, drogi program. Kombinowałem i to i tak nic nie dawało. A jak poszedłem do servisu to jedyne co mogli zrobić to zformatować mimo ze najpierw probowali przez kilka godzin. Teraz mam inny programik. Znowu zaczęły się pojawiać te reklamy więc przeskanowałem avastem... I po sprawie. Polecam. I strzezcie się tego Virusa.
-
- Mat
- Kontakt:
To nie wirus tylko adware raczej pewnie razem z tymi komunikatami pojawiały się linki do wspaniałych programów odwirusowujących. Takie coś siedzi w rejestrze zazwyczaj, ja tam Registry Mechaniciem takich rzeczy się pozbywałem.
Meniyaki tsukete shinugaii!
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Ja używałem Anti Spy Ware czy jakoś tak...
A propo - polecam użycia Anti-Spy XP. Program niezwiązany teoretycznie z wirusami, ale imo genialny, bo tak modyfikuje XPka że od razu praca 10x przyjemniejsza
Wracając do tematu: ja miałem kiedyś wirusa, co się zainstalował razem z grą z pisma. Zużywał 100% procesora, wszystko się cięło, nawet myszka. Sposób prosty - wyłączyłem go menagerem Potem usunąłem zwyczajnie do kosza i opróżnij kosz. I po sprawie.
Aha - polecam też program Clean Register czy jakoś tak... No, czyszczenie rejestru z niepotrzebnych wpisów. Ale zrobić oczywiście przedtem kopię zapasową rejestru, żeby nie było jak usunie coś dobrego.
A propo - polecam użycia Anti-Spy XP. Program niezwiązany teoretycznie z wirusami, ale imo genialny, bo tak modyfikuje XPka że od razu praca 10x przyjemniejsza
Wracając do tematu: ja miałem kiedyś wirusa, co się zainstalował razem z grą z pisma. Zużywał 100% procesora, wszystko się cięło, nawet myszka. Sposób prosty - wyłączyłem go menagerem Potem usunąłem zwyczajnie do kosza i opróżnij kosz. I po sprawie.
Aha - polecam też program Clean Register czy jakoś tak... No, czyszczenie rejestru z niepotrzebnych wpisów. Ale zrobić oczywiście przedtem kopię zapasową rejestru, żeby nie było jak usunie coś dobrego.
-
- Kok
- Numer GG: 8564458
Ja używam Antivira i Spybot- Search and Destroy'a. I nic mi nie wchodzi do kompa. I nigdy nie weszło
Co do rejestrów... polecam RegCleanera. Bardzo przyjemny program z kilkoma przydatnymi opcjami.
Co do rejestrów... polecam RegCleanera. Bardzo przyjemny program z kilkoma przydatnymi opcjami.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM !