LiveboxTP a sieć bittorrent.
-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
LiveboxTP a sieć bittorrent.
Niedawno zmieniłem starą neostradę na livebox. Od tego czasu gdy coś ściągam przez sieć bittorrent to niezależnie od ustawień klienta max prędkość wynosi 18kb/s mimo, że posiadana przeze mnie opcja 512 pozwala na pobieranie do 60kb/s. Wie ktoś może co trzeba zrobić zeby nie sprawiało to więcej kłopotów?
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Re: LiveboxTP a sieć bittorrent.
A jakiego klienta używasz? Ja polecam utorrent, ale do testów łącza wystarczy Opera...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Bosman
- Kontakt:
Używam Utorrenta.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Wiecie, to też dziwne... Ja jak kiedyś ściągałem utorrentem od 40 do 60, to teraz tej dwudziestki nie przekroczę za nic! Hm... To też zależy, co ściągasz.
-
- Bosman
- Kontakt:
U mnie problem związany jest z przejściem z modemu na router. Niby otworzyłem porty (zielona kropa w Utorrencie) ale nic to nie dało....
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
BTW. Jak to zrobić?
Poszukałem nieco w sieci i mi pisze, że mam jakiś NAT. Bo mi się adres IP z polecenia ipconfig i z jakiejś stronki różnią... Jak to zmienić. BTW. Często mi się pojawia w rogu: "Brak połączenia bądź połączenie ograniczone". Co z tym zrobić? Aha - zawsze jest takie na początku, ale z czasem znika. Różnie to bywa - po trzech minutach, po dwóch godzinach...
Wiem, w zasadzie to offtop, ale proszę o pomoc.
Poszukałem nieco w sieci i mi pisze, że mam jakiś NAT. Bo mi się adres IP z polecenia ipconfig i z jakiejś stronki różnią... Jak to zmienić. BTW. Często mi się pojawia w rogu: "Brak połączenia bądź połączenie ograniczone". Co z tym zrobić? Aha - zawsze jest takie na początku, ale z czasem znika. Różnie to bywa - po trzech minutach, po dwóch godzinach...
Wiem, w zasadzie to offtop, ale proszę o pomoc.
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Te ograniczenie moze wynikać z ograniczeń przesyłowych routera.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Bosman
- Kontakt:
Czyli co, pozostaje mi tylko kontakt z providerem?
Nordycka Zielona Lewica
Nordycka Zielona Lewica