Legenda do mapki:
S - szkoła
+ - kościół
M 1,2,3 - magazyny
SS - sklep spożywczy
SP - sklep przemysłowy
D - drukarnia
1a-1f - domy jednopiętrowe
2a-2r - domy dwupiętrowe
3a-3d - domy trzypiętrowe
ciemnoszare pole - boisko szkolne
ciemnozielone pole - cmentarz
Arxel:
Stoisz na asfaltowym placyku przed spożywczakiem. Widzisz rozszalałą kikimorę pędzącą wzdłuż ulicy Szkolnej w kierunku szkoły (jest warta 2 poziomy). Wrocławską jadą samochody, kierowcy zdają się nie przejmować tym co się dzieje, mimo że gdzieś w oddali widzisz szalejącego jaszczura.
Pavciooo:
Stoisz przed domem 1d, na chodniku przy Wrocławskiej. Zdaje się, że widzisz wiedźmina kawałek dalej.
T0m3k:
Stoisz przed kościołem, właśnie skończył się jakiś pogrzeb, i ludzie wychodzą. Widzisz licza, który nagle pojawił się znikąd i Szeroką biegnie w stronę cmentarza.
Doi:
Ktoś lub coś teleportowało cię właśnie tutaj. Zauważyłeś cmentarz i mnóstwo niewykorzystanych dusz, więc ruszyłeś w tamtą stronę, ale widzisz że po drugiej stronie stoi jakiś Wybraniec Ludzkości.
Bielik:
W spokoju orbitujesz sobie nad szkołą. Widzisz nadbiegającą Kikimorę, licza który szykuje się do rozpoczęcia zbiórki dusz i Wybrańca Ludzkości, który właśnie wylazł z kościoła.
Na tej mapie znajduje się chyba jeszcze więcej miejsc dziwnych i niezwykłych niż na innych mapkach. Szukajcie a znajdziecie, jak mawiają

I jeszcze jedno: zrezygnowałem z bonusów dla jakichkolwiek ras, żeby rozrywka była zbalansowana. Licze i tak mają łatwo, bo jest ich niewiele, a dusz tysiące (no, przesadziłem... Ale tylko troszeczkę