[Marvel] Sekcja 13

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Alexiel
Marynarz
Marynarz

[Marvel] Sekcja 13

Post autor: Alexiel »

Różne nazwy i pseudonimy z tego uniwersum będę pisał w wersjach anglojęzycznych.

Międzynarodowa organizacja S.H.I.E.L.D. rekrutuje do nowostworzonej Sekcji 13, operującej w Nowym Yorku.

Czyngis-Han i Copier:

Zostaliście przyjęci na etaty naukowców. Współpracujecie z innymi naukowcami nad różnymi projektami.

Podajcie mi na PW jaka jest wasza specjalność w dziedzinach na których się znacie, bo trzeba jakoś ukierunkować wasze naukowe osiągnięca.

Thems, Mike-o, Nadir i Darkman:

Zostaliście przyjęci ze względu na wasze moce i umiejętności. Jesteście narazie rekrutami i przechodzicie szkolenie.

Sorka, musze kończyc. Jutro, albo pojutrze reszta.
Alexiel
Marynarz
Marynarz

No to możemy zaczynać.

Po 6 miesiącach szkolenia wkońcu zostaliście oficjalną załogą Sekcji 13.
Oprócz 1 tyś. dobrze wyszkolonych żołnierzy w Sekcji 13 pracuje też kilka oddziałów super-ludzi i mutantów. Wy jesteście właśnie takim oddziałem. Wasz kryptonim to "Grupa Omega".
Waszymi głównymi zadaniami są:
- pomoc policji przy najcieższych przestępstwach i sytuacjach nadzwyczajnych
- zwalczanie super-złoczyńców
- przeprowadzanie rekrutacji nowych członków

Do "Grupy Omega" przyszedł właśnie rozkaz z samej góry. Generał Fury kazał wam odnaleźć i zatrzymać Spidermana, który może stanowić zagrożenie dla obywateli Nowego Yorku. Macie postarać się wziąść go żywcem.

Ze względu na szkolenie każdy gracz komandos ma wyższą sprawność, ponadto potrafi teraz strzelać z broni krótkiej, maszynowej i karabinu.
Naukowcy potrafią strzelać z broni krótkiej.

Do tego zadania zostali przydzieleni wszyscy gracze. Naukowcy mają się zająć odnalezieniem zbiega, komandosi idą w razie jakby Spiderman stawiał opór. Jesteście w bazie Sekcji 13.
Misieq
Pomywacz

Post autor: Misieq »

weź dawaj jakieś dokładniejsze opisy, np. jak wygląda baza główna, w którym pomieszczeniu się znajdujemy czy coś :P

Mike-O

Bez namysłu podążam do zbrojowni
-Spiderman złoczyńcą... Ciekawe od kiedy to przeniósł się na tą "złą" stronę...
Gdy docieram do zbrojowni, zakładam lekki pancerz i podnoszę granat dymny, swoją katanę oraz berettę. Udaję się do głównego holu, rozglądając się po twarzach ludzi. Siadam na białej ławce, wyciągam z kieszeni granat i zaczynam się nim bawić w powietrzu z pomocą swoich mocy. Czekam na rozkazy od Generała.[/b]
Ave.
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Sorka.

Wszyscy:

Jesteście w bazie Sekcji 13. Jest to duży gmach.
Gracze zebrali się w Sali Zebrań.
Inne pomieszczenia to: Zbrojownia, Kwatery, Magazyny, Kantyna, itd.
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Fury nie był czasami pułkownikiem?
Ale może sie czepiam...
:wink:

Copier

- Spider zagrożeniem? W życiu podobnych pierdół nie słyszałem! Ten gość zrobił dla tego kraju więcej niż S.H.I.E.L.D. od początku swojego istnienia! Czytałem o nim w "Daily Bugle", to bohater. To musi być jakaś pomyłka. Trzeba będzie dokładnie wyjaśnić tą sprawę.
Usiadł na ławce i zapalił papierosa, jednego z ostatnich w paczce. "No, kolego- palisz za dwóch"- pomyślał.
-Zresztą, nawet gdyby- nie będzie łatwo z takim przeciwnikiem. Nasi agenci już kiedyś chyba próbowali go złapać, a jednak ciągle jest na wolności. Dlaczego myślą, że nam się uda?- zapytał głośno, choć raczej samego siebie niż kogoś konkretnego.
Obrazek
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Thems

Siadam na ławce i przyglądam się na wszystkich zebranych w Sali Zebrań.Hmm,ciekawe-pomyślał.Spiderman jest przecież super bohaterem który walczy w służbie dobra.Dba o porządek.Chyba ktoś musiał poddać go działaniu jakiegoś leku albo jakiegoś eksperymentu.
Próbuje się skoncentrować.Muszę wziąść się do pracy jeśli chce pracować dla Sekcji 13.
Czerwona Orientalna Prawica
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Zajrzyjcie tutaj http://en.wikipedia.org/wiki/Ultimates#Spider-Man a dowiecie się o co chodzi z tym Spidermanem. No i zobaczysz Copier, że jest Generałem. Przecież pułkownikowi by nie powierzyli tak dużej i ważnej organizacji.
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

Nadir
Spojrzal na kolegow. Wzruszyl ramionami i poszedl gdzie mu kazano. W ogole nie byl obeznany z sytuacja, ani sie nia nie interesowal. Robil co kazali, i mial nadzieje ze po prostu bedzie mial spokoj.
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Faktycznie, został generałem w 12 numerze "Ultimate X-Men". Mój błąd :oops: .
Obrazek
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Czyngis-Han

Z usmiechem nieświadomego głupka, rozejrzał się jeszcze raz po sali. Posłuchał co miał do powiedzenia Copier. Następnie podrapał się po gęstej czuprynie, wyciągnął z poły płaszcza papierosa i lufkę, zapalił i powoli się zaciągnął. Na jego twarzy odmalował się wyraz błogiej przyjemności. Zaciągnął się jeszcze raz... i jeszcze... po czym strzepnął popiół na ziemię i w końcu się odezwał:
- Tja, Spiderek, gdzieś o nim słyszałem... Jakaś mutacja genetyczna... Jeden wielki nowotwór... Myślę, że uda się nam go namierzyć... - Mężczyzna przerwał, by kolejny raz się zaciągnąć. - Myślę, że go namierzymy, ale co potem? I tak sobie nie poradzą z nim nasi. I po co to wszystko... Chociaż, jest kasa, jest robota. Ja się podejmuję zadania...
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
ZauraK
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: ZauraK »

"No cóż, no to czas na prawdziwą robotę. Przynajmniej do przestaną męczyć szkoleniami" pomyślał sobie wchodząc do sali zebrań.
To co usłyszał o Spidermanie spowodowało szerokie otwarcie oczu i intensywne mruganie... "No cóż... dziwne rzeczy mówią, ale rozkaz to rozkaz". Rozsiadł się wygodnie i przysłuchiwał się komentarzom rzucanym przez pozostałych, ale sam milczał.
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Uwaga Uwaga!
Mam dla was ważną informację. Ze względu na czynniki odemnie niezależne muszę zrezygnowac z prowadzenia tej sesji (i tak źle mi szło, przeliczyłem się z moimi umiejętnościami). Pytam was:
Czy ktoś chce przejąć sesję?
Nadir
Kok
Kok

no to kiszka nie ma co... skonczylo sie nawet szybciej niz sesja Seto Mutanci w akcji.. :evil:
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Misieq
Pomywacz

Ja MOŻE bym i przejął ale nie mam zielonego pojęcia o Marvelu, dlatego apeluję do kogoś, aby się zajął tą sesją bo pomysł jest naprawdę niebanalny :P
Ave.
ZauraK
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: ZauraK »

Ehhhhhhhh....... Marność nad marnościami i jeszcze raz marność...
ZauraK
Misieq
Pomywacz

Mógłbym się poświęcić, ale nie mam pojęcia, co może z tego wyjść - bo prowadziłbym sesję po raz pierwszy, a poza tym wakacje coraz bliżej - wyjazdy. Ale jak chcecie to można spróbować...
Ave.
Nadir
Kok
Kok

jesli chodzi o mnie mozemy kontynuowac.. nie wiem jak inni...
ale nie ma sie co stresowac...kazdy kiedys musi miec ten swoj 1raz... :twisted:

Zablokowany