[Nieważne] - Lacho Kalad

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Drzewo mowilo powoli ale wyraznie spogladało na przybyszy wnikliwie.
- co elfy tu robią? czy to wy wołaliście olorina? kim jestescie?
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Post autor: Egisahieb »

Tak to my wołaliśmy Olorina.Ja jestem Egis, a to jest mój przyjaciel Tealiamme. Olorin nas to przyprowadził kiedyś i bardzo chcieliśmy znależć się tutaj z powrotem. Bardzo lubimy ogrody Lorien, a szczególnie w czasie jak się miesza światło drzew. To miejsce ma niezwykły urok i możemy spokojnie porozmawiać o różnych rzeczach. Chyba nie jesteś Olorinem? Jak Cię zwą?
Eglarest
Chorąży
Chorąży

- ja olorinem , nie nie... ja tu znalazlem sie przypadkiem lubie tu odpoczywać lubię, dmmmmmhmmm, dawno nie widzialem olorina dawno, dawno ciekawe co u niego ciekawe.
me imię to Romestromo - drzewo wyciagneło konar w waszą strone- chodzcie dzieciaki chodzcie... na pien poprowadzę was w głąb ogrodów, w głąb ammanu.
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Wdrapaliśmy się na konar, a drzewo nas poniosło w głąb ogrodów. Musieliśmy sie dobrze trzymać, żeby nie spaść, bo Romestromo bardzo się kołysał przy chodzie. Idąc wydawał dziwne dźwięki :"dmmmhmmmm, dhmmhmmhmmm...". Był chyba bardzo stary.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

- nosicie przy sercuu liscie drzew, to wielki dar bo zroszone łzami niebios .. mhmmmm dhmm- nagle dzrewo weszło na polanę gdzie pasły się konie wszystkie byly białe ale kuw aszemyu zdziwieniu wszystkie maily poterzne skrzydła Telliame powiedział- Coz toz a wierzchowce! och jak chciałbym dosiaść takiego - Więc sproboj -odrzekł romestromo pochylajac sie by ten mogl zejsc- Egis chodź chodź dosiadziemy je...
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Chyba jeszcze nie zdajemy sobie sprawy z tego jaki to wielki dar, ale czas pokaże - rzekłam do Romestromo. Białe konie były smukłe i piękne. Drzewo pochyliło swe konary tak żebyśmy mogli dosiąść wierzchowców, które spuściły łby na znak, że nie mają noc przeciwko temu. Zsunęliśmy się wobec tego z konarów na nie. Złapaliśmy je mocno, a one pognały z niami.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Wierzchowce trche sie sploszyly ale day sie dosiasc ganliscie przez zielone pola ktore zdawaly sie nie konczyc az wkoncu zbiliscie sie w przestwoza widok byl zdumiewajacy piękny cudowny widzielisci maisto ogrody lorien lasy oromego cały amman i Romostromo ktory stał w dole i rozposcieral konary. Widzileiscie błekit oceanu ....
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Jeszcze mocniej chwyciliśmy wierzchowce w momencie kiedy poderwały się do góry. Romestromo był wielkim drzewem, ale w tej chwili wyglądał jak krzaczek, mój domek był malutki jak mrówka, a elfy jak kropeczki. Prawie wszystko było pokryte zielenią, ledwo można było zobaczyć rzekę. Białe, skrzydlate wierzchowce wzbijały się coraz wyżej. Ocean zachwycał swym błękitem.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

oboje spojzeliscie na wschod nagle zobaczylisci e atmta ziemię piekną lecz okrytom mrokiem i Elfy nei to nie elfy chodz bardzo podobne zyjace jak dzikusy.... zobaczyliscie kontynet tentniacy zyciem ale i zcarne chmury and nim i lodwe wieszcholki mroznych wzniesien tam uksztaltowala wam sie zcarna postac ktora was przerazila ktora mocnym metalicznym glosem mowila" WIDZE WAS WIDZE WAS ZAPADNIE U WAS MROK ZAPADNIE HAHAHA WIDZE CIE EGIS WIDZE..."
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Przeraziłam się bardzo widoku tej czarnej postaci,a jeszcze bardziej jej przeraźliwego głosu, który wywołał u mnie dreszcze. To był Melkorn, przed którym oszczegał mnie ojciec. To co zobaczyliśmy było straszne, wprost niewyobrażalne. Robiło się coraz zimniej i nie wiedzieliśmy, czy trzęsiemy się z zimna, czy z obrazu jaki przedstawiał się prze naszymi oczyma. Przytuliliśmy się mocno do wierzchowców. Zastanawiałam się skąd Melkorn zna moje imię. Mógł je słyszeć wcześniej w całości, ale on nazwał mnie imieniem jakie nadały mi Valari.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

- czuliscie jak melkorn przedziera sie przez wasze umysły -EGIS AHIEB AHIEB HAHAHA- nagle poczułas jak opadasz oraz olbrzymi ból w barku i lewej ręce, wszytsko angle sie rozmyło a przedtobą był Telliamme ktory chwycił cię za rękę, twoj pekaz mknął dalej bez ciebie a Telliamme ledwo dosiadał swojego probojac cie utrzymac, jesli by cię puścił on by przeżył a tak widzisz jak oboje się osuwacie z pegaza...
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Czułam jak mi siły opadają i nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Wołałam do Tealiamma, żeby mnie puścił i ratował siebie. On natomiast krzyczał, że mnie nie puści, żebym się trzymała i próbowała wdrapać się na pegaza.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

- niestety Telliame spadł z pegaza i juz oboje lecieliscie w dół przez chwile czuliscie się wolni nagle uderzylas o cos miekkiego to był grzbiet wielkiego Orła ktory poniusł cie dalej w przestworza Telliamme leciał nadal w dół aż starciłas go z oczu....
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Tealiamme! Tealiamme! - krzyczałam z przerażeniem. Leciałam w kierunku bladych szczytów gór, których igły wychylały się ponad ciemne chmury.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

- trzymalas sie mocno orła i łzy anpłynęły ci do oczu Tealiame znikł probojac cie ratować. Orzel angle sie odezwał- O mały włos - Poznałaś głos Olorina dochodził do ciebie powoli, wkoncu zauwazylas inen stwozenie ni to lew ni orzel a raczej pol orzel pol lew to byl gryf ktory niusł Telliamma na grzbiecie wtedy orzel odezwał się znow- Romestromo widze że uratowałeś nasze dziecko
- Niemogłem pozwolić by roztrzaskalo sie o zielone łąki ammanu nie tu nie w ammanie...
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

To Ty Olorinie, to Ty - mówiłam przez zaciśnięte gardło. Przecierałam załzawione oczy i patrzyłam jak Romestromo unosi Tealiamma. Płakałam dalej, ale to ze szczęścia, że przyjaciel został ocalony. Znowu zwróciłam się do Olorina - Uratowaliście nas. Skąd wiedzieliście, że tu jesteśmy?
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Olorin cieżko westchnął nieodpowiadajac na pytanie Egis, Slyszalas zat jak Telliane krzyczał - oni wiedza wszystko są wiatrem są wodom sa ziemią to duchy ammanu słudzy valarow Romestromo i Olorin.... każdy służy komu innemu prawda? ty olorinei służysz pani Yavanne a ty Romestromo Vardzie macie nas chronic tak ? to przez te liscie? to przez to ze one nas naznaczyly jakims zadaniem ale jakim? czy Varda widziala to co my ? tam na wschodzie ? Ogien, śmierć, rozpacz ....
Egis była wstzrasnieta tym co mowił Teeliamme wkoncu sama widziala raczej szczesliwe ludy i jasne strony zycia pod ciemna chmurom...
Zablokowany