[Warhammer] Kultyści

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Gilead
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Gilead »

Odzywa się Grim-Podziemnia są cholernie rozległe i mają kilka poziomów,ale tam pewnie będzie brykał ten świętoszkowaty łowca tu uśmiecha sie szyderczo pokazując popsute zęby wy pewnie zajmiecie sie ochroną nas w zamku

Po chwili wychodzi lord z łowcą
Teraz wy. Przekonacie się że było warto tu przyjechać i bierze każdego z osobna żeby ustalić cene

Rozmowa z hrabią odbęcie się na gg każdą osobną indywidualnie mój numer5997147
Gilead
Pomywacz
Kontakt:

Ostatatni do lordaa idą bracia Givallo. po paru mitutach wychodzicała trójka. Bracia givallo wyglądają na zadowolonych z wynagrodzenia.

- tak więc widze że wszyscy są, żadowoleni z mojich wynagrodzeń za prace. Tak więc wasze warty zaczynają się dzisiaj w nocy. na zmiane mogą do was przyjść moji ochroniarze lub Grim, zazaz wam ich przedstawie Po tych słowach klaszcze w dłonie i do jadalni wchodzi czterech dobrze uzbrojonych ochroniarzy. starajcie się zapamiętać ich twarze bo tylko oni wi wy sami możecie siebie zmieniać o ile ja, Grim lub pan Witschander wyda takie polecenie.

Po tych słowach arystakrata odczekuje chwile żebyście mogli się przyjżeć tutejszym ochronirzą po czym wyprasza ich gestem.

- Pamiętajcie jednak, że tymi kultystami moga być osoby ze służby, więc może sie okazać że będziecie musieli chronić innych niż tą osobe którą zlecono wam do ochrony. A teraz Grim zaprowadzi was do komnaty możecie się chwile przespać bo potem zaczynacie prace.

Gim zchodzi z wami na Parter.
- Wasze komnaty są po lewaj stronie brzy bramie teraz was zostawe
Wskazuje wam drzwi przy bramie po czym dodchodzi do siebie...
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

Idę do swojej komnaty i rozglądam się.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Gilead
Pomywacz
Kontakt:

Remot w domu sie skończył mam neta- wznawiam sesje

Rozglądacie sie po komnacie. Nie ma ona okien tylko ciągle palące sie pochodnie. Znajduje sie tam sześć łóżek- Witschsander dostał nowe osobną komnatę. Przy kazdy łóżku znajduje się mała komoda zamykana na klucz. szciany pokoju to czysty mur bez żadnych ozdób niesprawia wrazenia przytulnego...
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Wkładam do skrzyni łuk, strzały, koc, plecak, miskę, sztućce, prowiant, manierkę i sakwę. Poprawiam pochwy z kislevskim mieczem i sztyletem i w milczeniu idę pilnować drzwi do pokoju arystokraty.
Odmiana nicka mego:
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: hyjek »

Malacath rozejrzał się po pokoju. "Przytulaśnie" pomyślał po czym skierował się do wyjścia. Na odchodne powiedział tylko Moja patrolować zamek po czym opuścił pokój. Zgodnie z tym co powiedział zaczął przechadzać się w pełnej gotowości do walki, wypatrując czegokolwiek podejrzanego. Każdy dziwny odgłos, zachowanie, pomieszczenie czy przedmiot przyciąga jego uwagę...
Miasto zbudowane z Drewna tworzy się w Lesie
Miasto zbudowane z Kamienia tworzy się w Górach
Miasto zbudowane z Marzeń tworzy się w Niebiosach
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Jediah

Całkiem miło-powiedział do siebie i poszedł do stajni pełnić wartę.
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Gilead
Pomywacz
Kontakt:

Zapada zmrok...
Jesteście na swoich posterunkach. Każdy z was otrzymał pochodnie. W zamku zaczęła panować niespokojna cisza. W tej nocy czujecie e jakaś aurę mistycyzmu, powietrze w zamku wydaje się być duszne...

Godziny warty strasznie się dłużą. Zmęczenie po podróży do zamku daje o sobie mocno znać. Oczy same wam się zamykają. Jednak dzielnie trwacie na posterunku i przezwyciężanie zmęczenie...
Wtem z głębi zamku zaczęły rozchodzić się okrzyki krasnoludzie bitewne. Słyszycie jak krasnolud wpada w furie chwile walki a potem zapada mrożącą krew w żyłach cisza...
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Zaczynam cicho pogwizdywać.
*Będzie ciężko.*
Wyciągam miecz z pochwy i rozglądam się po korytarzu.
Odmiana nicka mego:
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Szybko biegnę w kierunku dochodzących odgłosów z wyciągniętym toporem. Gdy nastaje cisza, staję w miejscu i krzyczę z całej siły Ku*wa, Twoja wyłazić i walczyć!!!
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Jediah

Chwycił za łuk i nałożył strzałę na cięciwę. Zlustrował wzrokiem wszystkie wejścia do stajni, aby sprawdzić, czy nikt niepowołany się tu nie kręci.
Gilead
Pomywacz
Kontakt:

Zamku zaczyna się robić głośno, ochroniarze zbliżają się do miejsca, skąd krzyczał krasnolud. Po chwili słyszycie głos łowcy czarownic.
-wy w dwójkę idźcie zobaczyć czy coś się stało na reszcie posterunków. Jeśli nic przyprowadźcie strażników, a i zmięcie ich A ty przyprowadź Grima.

W tej chwili dobiegasz do Witschsandera Malacath. Okazuje się, że krasnolud pilnował wejścia do podziemi na miejscu zauważasz tylko skrawek szaty krasnoluda zostawiony przy wejściu do podziemi małą strzałkę z trucizną leżącą na posadce.
-trucizna miała go tylko uśpić. Pewnie zostanie złożony w ofierze chaosowi, a do tego najlepiej nadaje się żyjący.

Iwan
Do ciebie przychodzi dwóch z ochroniarzy
Mam cię zmienić, a ty masz iść obok zejścia do podziemi. Chyba się tam wybieracie. I to mówiąc zajmuje miejsce przy drzwiach.

Jediah
Dobra zmieniam cię! Krzyczy do ciebie jeden z ochroniarz zanim jeszcze doszedł do stajni. A ty masz iść do Witschandera czeka na ciebie przy klapie do lochów. I siada na stogu siana obok stajni.
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Jediah

Skinął głową w stronę strażnika i skierował się do włazu do lochu, po drodze starając się dowiedzieć, co się stało.
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Malacath

Na co nasza czekać?! Czas komuś walnąć!!! powiedział donośnym głosem Malacath. Dowiedziawszy się, że trzeba poczekać na innych, nie ukrywał swojego zniecierpliwienia. W końcu gdy doszli wszyscy co trzeba, ruszył przodem w głąb tuneli, w pełnej gotowości, by kogoś (lub coś) mocno uszkodzić...
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Iwan Trepow

"Oczywiście. Nie sprzyjasz mi dzisiaj, Ursunie." pomyślał i przewrócił oczami.
Nie zwracając uwagi na ochroniarzy oraz nie wypuszczając miecza z dłoni ruszył w kierunku zejścia do podziemi.
Odmiana nicka mego:
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier

Jediah

Westchnął głośno. Łuk niezbyt przyda się w podziemiach...-mruknął, po czym poszedł za innymi.
Gilead
Pomywacz
Kontakt:

Dochodzicie do zejścia. Malacath już zamierza wejść do podziemi, gdy przemawia do niego Widschsander.
-Poczekaj norsmanie na Grima! Nie mam zamiaru zgubić się w lochach tego zamku. O idzie!
Z korytarza wyjawia się Grim lekko kuśtykając. Ma ze sobą parę pochodni, garłacz i butelkę z gorzałką przy pasie.
Tak więc chcecie iść do podziemi- mówi- musicie uważać ponieważ są one bardzo rozległe i rozbudowane. Sam znam dobrze tylko dwa poziomy, ale byłem także na trzecim i czwartym. Tam jednak nie jest przyjemnie znajdują się tam dziwne rzeczy. Raz spotkałem wielkiego szczura który chodził na tylnych nogach. Stąd mam te bliznę na oku- rzucił we mnie takim krótkim zagiętym mieczem zanim posmakował mojego garłacza.- to mówiąc spluwa na bok i mówi – cholerstwo!
Bracia Givallo przyglądają się z dużym rozbawieniem po czym jeden z nich mówi.
-a smok tam też jest – po czy oboje zaczynają się śmiać.
-Skaveny istnieją naprawdę.- wtrąca się Witschander - jak nie wierzycie to wasza sprawa ale do walki i tak się musimy przygotować bo kultyści są tam teraz na pewno tylko żebyśmy znaleźli ich kryjówkę. Dobra bliźniacy za mną z przodu Grim w środku reszta z tył. Niech każdy weźmie pochodnie i przygotuje broń! W imię Sigmara wyplenimy zło z tego zamku! Za mną!
I wchodzi do podziemi za nim bracia Giwallo każdy bierze pochodnie podpala ją i schodzi schodami do podziemi.
Zablokowany