[Forgotten Realms] Droga do nieba

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
szturm
Mat
Mat
Numer GG: 8991900
Kontakt:

Post autor: szturm »

[Ten'ttor]

*Hmmm... pierscien. Ciekawe, jak dziala...* - usmiechnal sie, i zalozyl pierscien na palec, po czym ruszyl dalej, w poszukiwaniu zwierzyny.

jakies widoczne dzialanie pierscienia?
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

I think you're the same as me...
Miechu
Marynarz
Marynarz

Post autor: Miechu »

Hen'Nak, Sandra, Relith, Eres

Hen'Nak podszedł i delikatnie rozwinal plachte. W srodku lezal zwiniet w klebek halfling. Błagam nie zabijajcie - krzyknał kiedy zobaczyl, ze stoicie nad nim z wycelowana w niego bronia. Powoli stawajac wyjał zza plowego kubrak czerwony klejnot na wisiorku i pozwolil mu swobodnie kolysac sie w obie strony... ;)

Ten'ttor

Kiedy próbujesz wlozyc pierscien czujesz, ze jakas tajemnicza moc nie pozwala ci tego zrobic. Chowasz pierscien i pod wplywem impulsu wracasz do kompanów z druzyny...
Come with me my little ones
Let's revel for the free
Raise your glass and praise the fact
How easy life can be..!
szturm
Mat
Mat
Kontakt:

no to wracam...nie? :D po sladach, za nimi! ;P
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

Reltih spojrzał łakomie na klejnot kołyszący się na łańcuszku w rękach niziołka.
- To dla nas za ratunek? Dzięki! - krzyknął i jedną ręką chwycił kosztowność. Jeśli niziołek tego nie wypuszcza, drugą ręką wali go w twarz.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Hen'Nak

Nie patrząc na klejnot - kto wie jaka jest w nim plugawa magia - staje tak żeby w zasięgu rąk mieć i krasnoluda, i niziołka.
- Co to za świecidełko? - spytał. Kastety lśniły, a ich krawędzie wciąż raniły oczy nadnaturalną ostrością. Widać było, że mnich jest ciągle skupiony i gotów w razie czego wykorzystać swój trening w ogłuszaniu humanoidów swoimi pięściami.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Dem
Pomywacz

Post autor: Dem »

Sandra

- No tak, przykurcz odrazu do kosztowności. - burknęła pod nosem kocica, przypominając sobie jak ją potraktował kilka chwil temu.
Spoglądając w głąb jaskini, wytężała wzrok i słuch, by wykryć ewentualne niebezpieczeństwo. Pociągnęła lekko nosem, próbując wywęszyć coś w tym smrodzie, lecz był on zbyt intensywny.
"Ten owłosiony rudzielec pewnie nawet nie zauważy odoru, skoro śmierdzi gorzej niż stado gnijących szczurów." - pomyślała sobie.
Odwróciła się w stronę reszty i powiedziała:
- Lepiej uwarzajcie, tam dalej jest sześciu drowów i drowia kapłanka ze stadem pająków. Porywali ludzi z pobliskich osad, więc ich ścigałam, aż dotarłam tutaj. Te pająki są duże, choć dla nas to nie problem... - tu spojrzała na Hen'aka, Eresa i Ten'ttora (jeśli już dotarł), potem skierowała wzrok na krasnoluda i uśmiechnęła się szyderczo - ...ale ten tam niziołek będzie miał kiepsko.
Miechu
Marynarz
Marynarz

Wszyscy

Gdy Relith chcial odebrac halflingowi pierscien, niziolek zrobil szybki unik i wywinał sie od krasnoludzkiej piesci. - Nie tak szybko panie nerwowy - powiedzial wlasciciel klejnotu z figlarnym usmiechem na twarzy - Jesli chcecie otrzymac ten klejnot wystarczy poprosic i.. znalezc dla mnie jedna rzecz. Urwał ale kiedy nie doczekal sie odpowiedzi kontynuował - Bylem w tej jaskinii przetrzymywany przez drowów poniewaz chcieli oni wycisnac ze mnie jakie wlasciwosci ma MÓJ klejnot. Jednak ich plany pokrzyzowali orkowie których tu zasiepaliscie - zrobil pauze i teatralnym gestem pokazal rozrzucone po jaksini ciala potworów - Nie macie sie czym marwic tamte drowy i ich plugastwa juz nie zyja, ale orkowie uciekajac odcieli reke jednemu z nich i zabrali ja ze soba gdyz znajdowal sie na niej pewien pierscien, jesli znajdziecie i dacie mi ten pierscien ja dam wam klejnot - znów urwal podnoszac do góry kuszacy, purpurowy diament. - A trzeba wam wiedziec, ze z tym wisiorkiem mozecie kazdego zmusic do wszystkiego, oczarowuje i zmusza do dzialanie na rzecz posiadacza klejnotu - widzac wasze miny szybko dodał - Jednak przeciwko wam nie bede go wykorzystywal gdyz nie dziala na takich jak wy... Halfling skonczyl i schowal wisior za pazuche. - Wiec jaka jest wasza odpowiedz?...
Let's revel for the free
How easy life can be..!
szturm
Mat
Mat
Kontakt:

[Ten'ttor]

Draegloth slyszal cala rozmowe. Nie wiedzial jednak, kto jest autorem tych slow. Potem pomyslal, czemu byc nie miec i pierscienia, i klejnotu. - Ach, dobra zwierzyna jest w tych lasach, ale sie obzarlem... - powiedzial, po czym beknal wyniosle. - Witaj, halflingu, nie musisz sie mnie bac, jestem inny, niz moi pobratymcy. No, choc niektorych rzeczy nie da sie zmienic. - Wyszczerzyl kly, na ktorych zostaly resztki miesa, w okrutnym usmiechu. Potem podszedl do halflinga i wykonal podwojne ciecie toporami. Jego rece poszybowaly na dwoch roznych wysokosciach, przecinajac istote na trzy czesci. Gdyby jednak jakims cudem halfling sie odwinal, trzepnal go na odlew jednym z ramion bojowych, po czym podszedl i po prostu rozerwal go na pol.
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

Dem
Pomywacz

Post autor: Dem »

Hmm... Troche dziwne, że orki pokonały drowy. No ale MG wie lepiej :lol: .

Sandra

Dziewczyna schowała broń i podeszła do niziołka. Miała dość zdenerwowaną minę.
- Na co mi jakiś magiczny kamyk? Nie musze nikogo zaczarowywać, są inne sposoby. - tu uśmiechnęła się filutarnie, poczym natychmiast wróciła do gniewnej miny - Lepiej będzie jak zaprowadzisz nas tam gdzie ostatnio widziałeś te orki z pierścieniem. Zepsuły mi polowanie, więc za to zostaną nowymi ofiarami.
Sandra podeszła do ciała największego, zabitego przez nią orka. Wyciągnęła nóż i przy jego pomocy wyciągneła mu kieł, który potem schowała do woreczka i przywiązała do pasa. Zebrała także wystrzelone strzały zdatne jeszcze do użytku.
Ile mi zostało?
EDIT: Gdy nadszedł ten dziwny stwór z 4 rękoma i zaatakował malucha, Sandra chwyciła za łuk, nałożyła strzałę na cieńciwę, napieła i strzeliła mu prosto między oczy. Jeśli to sie nie trafi, próbuje ponownie, aż sie uda.
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Po uniku niziołka Reltih zaklął cicho, ale odszedł bez słowa. Uśmiechnął się lekko widząc Ten'ttora atakującego niziołka, a widząc, że Sandra zamierza ustrzelić Draeglotha, wyjął z pokrowca kuszę i strzelił jej w twarz. *Bądź co bądź, wolę towarzystwo niewyżytego półdrowa niż pseudokota.*
Odmiana nicka mego:
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Hen'Nak

Odskakuje dwa kroki do tyłu i czeka na rozwój wypadków, obserwując kto wygra pojedynek. Nie podobał mu się ten czwororęki, ale nie chciał nikogo zabijać bez powodu, a miał przeczucie że ogłuszenie kogokolwiek tylko odsunie, a nie rozwiąże problem.

Miechu
Marynarz
Marynarz

Sandra: masz magiczny kolczan strzaly sie nie koncza... To takie ulatwienie. w ogóle wszyscy strzelajacy maja takie kolczany.. :]

Wszyscy

Ten'ttor podszedl do niziolka i pomimo jego uników rozerwał go swoimi czterema ramionami na krawa miazge. Z obrzydzenim rzucil zakrwawione zwloki na kamienista podłoge. Belt wystrzelony przez Sandre przeszyl jedna z wilkich dloni Ten'ttora która byla akurat teraz uniesiona na wysokosc glowy, uniemozliwiajac porusznia nią w najblizszym czasie... W pewnym momencie wszystko ucichlo, na srodku jaskinii stal Ten'ttor z zakrwawiona reka, w rogu Sandra z wycelowana w niego kusza, po przeciwleglej stronie jaskinii Hen'Nak i Relith przypatruja sie calemu wydarzeniu, a na zakrwawionej ziemi lezy rozszarpany halfling u którego wsrod krwi i juchy blyszczy purpurowy klejnot...

EDIT: Belt Relitha wystrzelony w kierunku Sandry ociera sie o jej twarz. W miejscu otarcia pojawia sie rana. Blizna pozostanie na clae zycie..

Przpraszam Memo. To z roztargnienia. Duzo sie dzialo.
Ostatnio zmieniony piątek, 11 sierpnia 2006, 10:38 przez Miechu, łącznie zmieniany 3 razy.
Let's revel for the free
How easy life can be..!
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

- Trafiona! - krzyknął uradowany krasnolud i szybko załadował kolejny bełt po czym powoli zaczął przesuwać się w kierunku zwłok niziołka z kuszą wycelowaną w kobietę.

edit: żaden problem, przyzwyczaiłem się, że ludzie o mnie zapominają ;p
Odmiana nicka mego:
szturm
Mat
Mat
Kontakt:

[Ten'ttor]

-No, malutka, ale celnosc to masz slabiutka... - powiedzial draegloth, po czym wyszczerzyl sie do kocicy. - To mamy juz klejnot... Nie trzeba dziekowac rozesmial sie gorzko. - Mnichu, moglbys cos z tym zrobic...? - Spojrzal na swoja unieruchomiona reke. - Spokojnie, Relithu, nasz kotek chyba nauczyl sie, ze nie warto atakowac wiekszych... prawda, koteczku?
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Hen'Nak

*Tak jak sądziłem...* Mnich podchodzi na odległość skoku do czwororękiego, płynnym krokiem zachodzi go od tej strony od której ma ranną dłoń i wyskakuje w powietrze, kopiąc półdrowa w głowę. Obraca się w powietrzu, unikając ciosów ramion i opadając za plecami stwora uderza go łokciem w podstawę czaszki. Pada na ziemię i turla się w stronę przeciwną niż stwór, po czym podnosi się płynnie i przenosząc całą energię na prawą rękę, uderza z pełną siłą w kręgosłup w okolicy krzyża, wiedząc że ten cios zapewne nie zabije, ale raczej pozbawi przytomności. Jeśli Ten'ttor nie zostanie powalony siłą tego ciosu, mnich odskakuje do tyłu przemyśleć nowy atak i skupia się na stworzeniu sobie potężniejszej wewnętrznej zbroi.

szturm
Mat
Mat
Kontakt:

Azesz ty! pytanie do mg: moge probowac sie obronic?
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

eh, nie ma to jak drużyna o dość drastycznie różniących się poglądach na świat ;p

Reltih spojrzał na walczących Draeglotha i Githzeraia. Bez namysłu wystrzelił kolejny bełt w któregokolwiek z nich, po czym obnażył kord i rzucił się na Githzeraia starając się serią skośnych cięć okaleczyć mu kolano tak, by nie mógł chodzić.
Odmiana nicka mego:
Zablokowany