[Autorski] Awakening

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Re: [Autorski] Awakening

Post autor: Brzoza »

Transwilus Milczek

Aby ocucić się nieco łapię butelkę wina i wódki w łapy i leję obie naraz do gardła, chlapiąc na boki. Ocieram sie rękawem.
-Uff... - sapiąc w końcu odzywam się - Powiedziałbym "na święte relikwie Tenfeusa!" Ale jakoś to trochę nie na miejscu. Z resztą, jaki ja tam święty.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
FatMan
Majtek
Majtek

Post autor: FatMan »

Transwilus Milczek
Mężczyzna z zaciekawieniem spogląda na ciebie - Więc wiesz co to jest? Co to? Po co ktoś mi to dał? Po co kazał wam to przekazać? - nalewa sobie kufel piwa i sączy, cały czas z zaciekawieniem na ciebie patrząc.
Brzoza
Bosman
Bosman

Transwilus Milczek
Pochylam się i ściaszam głos
-Znaczy, z tego co wiem, to jest to święta rzecz, rzadka i droga. Niektóre wielkie świątynie nie mogą czyms takim się poszczycić. Cholera, to jest relikwia tenfeusa, ale co komu, gdzie jak i dla czego? Na wszystkich bogów, nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi!
Cain
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 3827239
Kontakt:

Post autor: Cain »

Rahir Groamus

Tenfeus mało mnie obchodzi więc siedzę sącząc w ciszy moje piwo i dalej przysłuchuje się rozmowie.
Mośko
Pomywacz

Post autor: Mośko »

Klent
Przyglądam się uważnie przedmiotowi -Ciekawe Gajusie, nie sądzisz? Rozumiesz coś z tego?- mówię w myślach
ObrazekObrazek
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Kain

Nie wiem, czy przypadkiem nie dosypano mi czegoś do piwa - ta sytuacja jest absolutnie chora. Nie pojmuję, z jakiej racji zostałem wplątany w jakieś zabawy z tajemniczymi posłańcami, relikwiami i resztą tych wodotrysków. Zastanowił mnie jedynie, kim może być ten "naznaczony plugawym piętnem". Mam już pewne typy, ale zostawię to dla siebie.
- I co my teraz mamy z tym zrobić? - zapytałem konkretnie. Bo jak tylko nosić w plecaku, to gra jest niewarta świeczki, w końcu facet zapłacił za nasze głowy pięćdziesiąt talarów.
FatMan
Majtek
Majtek

Post autor: FatMan »

Wszyscy
Mężczyzna pochyla się nad przedmiotem - No to może wypadałoby taką świętą rzecz zanieść jakiemuś opactwu, czy innemu klasztorowi? Przecież nie wypada, byśmy tak to nosili przy sobie, skoro to taka święta rzecz... Nie wiem czemu opłaciłem was 50 talarami, ale jakoś ciągle o tym myślałem... może jestem głupi. - bierze łyka piwa - Co mnie bardziej intryguje, to to, czemu dano ten przedmiot mi - do bycia religijnym mi daleko... Wy też nie wyglądacie na grupkę świętych pielgrzymów...

Klent
Jeśli głos może się paskudnie uśmiechnąć, to na pewno właśnie zrobił to Gajus - O... podoba mi się to cacuszko... może zabierzemy im, co?
Luna
Pomywacz

Post autor: Luna »

Joanna Olivius
- Czyli nazywasz się Olivius?... - pytam przybysza, przyglądając mu się uważnie.
Cain
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Rahir Groamus

-Skoro tak się nazywasz to może będę mógł do Ciebie mówić "szwagier" - puszczam oczko do Joanny -Prawda kochanie - wybucham gromkim śmiechem i poufale walę przybysza swoim wielkim łapskiem w plecy.
Mośko
Pomywacz

Post autor: Mośko »

Klent
-Najpierw zobaczymy dlaczego zostało to nam przekazane- i na tym kończę umysłową pogawędkę, patrzę przed siebie pustymi, nic nie wyrażającymi oczami.
ObrazekObrazek
Luna
Pomywacz

Post autor: Luna »

Joanna
- Idiota - mówię do Rahira i się dąsam.
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz

Kain

Przez przypadek spojrzałem na Klenta - gapił się gdzieś w przestrzeń. Nie byłem pewny, czy wszystko gra, machnąłem więc ręką przed jego oczami, po czym zwróciłem się do reszty towarzystwa.
- Nikt z nas, może z wyjątkiem Transwilusa, nie jest specjalnie pobożny - zauważyłem. - Trzeba się będzie tego pozbyć w najbliższej świątyni. Nam może przynieść jedynie kłopoty.
Cain
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Rahir Groamus

-Skoro jak sam zauważyłeś nikt z nas nie jest zbyt pobożny może opchniemy to cacuszko. Jeśli naprawdę jest takie rzadkie i cenne to podzielimy się wszyscy po równo i zapomnimy o tym, że kiedykolwiek się znaliśmy - zwracam się do wszystkich.
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz

Kain

Spojrzałem na Rahira, może z odrobiną urazy w oczach.
- Nie podoba mi się ten pomysł - oświadczyłem. - Wiesz co, pobożny może nie jestem, nie modlę się i omijam świątynie dość szerokim łukiem. Ale Tenfeusa już raz zdarzyło mi się zobaczyć, nie wiem, czy naprawdę, czy nawdychałem się czegoś, ale go widziałem. I nie mam ochoty, by i mnie przeklął jak Gowera.
Cain
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Rahir Groamus

-Dobra, może przesadziłem. Nie piję już dziś więcej - patrzę na swój kufel do połowy wypełniony złotym trunkiem, chwytam go i podstawiam nieznajomemu: -Pij szwagier, Twoje zdrowie - ponownie wybucham gromkim śmiechem.
Brzoza
Bosman
Bosman

Transwilus Milczek
-Moge na przechowanie? Coś mi się zdaje że tylko ja tutaj jestem ostatnim sprawiedliwym. - wzdycham roznosząc wokół odór alkoholu. - Wszyscyście powinni się wyspowiadac, powiadam Wam!
Macham palcem w powietrzu jak kaznodzieja.
-To jak?
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz

Kain

- Gdybym ja się wyspowiadał, to mój spowiednik niechybnie by osiwiał - sarknąłem. - I, z całym szacunkiem, Transwilusie, ale uważam, że to raczej Rahir albo ja powinniśmy pilnować artefaktu, w końcu jesteśmy bardziej zaprawieni w boju. A jeśli nalegasz, że ty chcesz roztoczyć pieczę nad relikwią, to pozwolę sobie zaproponować, że będę na wszelki wypadek pilnował twoich pleców.
Zablokowany