[HoMM III] Marsz Zmarlych (sesja zakończona)

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

Xyron&Sol:

Rzuciliscie sie na zjawe z pelna zajadloscia. Jednak Xyron pelen wscieklosci nieoczekiwanie przelecial przez zjawe.... Kosa Sola tez przenikla przez nia jak przez powietrze. Z murow dolecial do was smiech tatalianki.
Hihihi... no ladnie demony, poszukiwacze i zdobywcy dusz a nie potrafia rozpoznac wlasnej ofiary... Nie mozecie go dotknac. To czyjas dusza. Kogos, kogo nekromanci zwabili na swoje uslugi i w ten sposob zwiazali z soba...
Dusza patrzyla na was chwile po czym rzekla
Jestem wdzieczny za odkupienie mnie... I choc zaatakowaliscie mnie rozumiem wasze obawy i jestem gotow spelnic wasza jedna prosbe. Slucham was. I decydujcie sie szybko bo moja obecnosc tutaj nie moze trwac zbyt dlugo...

Dhagar:
Jechales stepa lesna sciezka. Kraina elfow byla w przeciwnym kierunku niz twoje ostanie miejsce potyczki. Spojrzales na listy od krola by dowiedziec sie gdzie jeszcze bedziesz mial okazje zawitac. Nie zdziwily cie nazwy Steadwick, stolicy ludzi, ani Whitestone, glownego miasta dzinow i magow. Natomiast Stonehack, ktore bylo siedziba barbarzyncow i Tirr forteca wsrod bagien sprawily ze uwierzyles w strach ktory widziales w oczach krola gdy oznajmiles mu wiesci o zielonych nekromanckich smokach. W zamysleniu nad cala ta sytuacja dotarles do Elfwood. Pokazales listy polecajace od krola, i choc z pewna niechecia zabrano cie przed oblicze wladcy...

Kloner wchodzi do gry!
Drizzt:
Od kiedy objeles stanowisko wladcy elfow, zycie bieglo dostatnio i spokojnie. Sprawne panowanie zapewnialo wszystkim dobrobyt, choc twoja polityka nieco odizolowala cie od krajow sasiednich. Pewnego dnia przyszedl do ciebie dziwny poslaniec- olbrzymi minotaur i w dodatku twierdzil ze zostal przyslany przez wladne podziemnego Nighonu!

Zash:
Katarzyna wykonala swoj ruch...
Obrazek
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Zash:

-...Świetne!- rzucił nekromanta
-Slow na gryfy, ostrzał skupić na krzyżowcach.- krzyknął. Dalsza cześć była bardziej skomplikowana... Wszyscy oczekują, gdy krzyżowcy wejdą na teren zamku, to atakują ich wampiry, a potem dreadknights. jeśli gryfy zablokują drogę dreadknights, to niech wampiry atakują ich wraz z zombies i szkieletami, oraz Wraith'ami, a Dreadknights powinni skończyc robotę. Jeśli gryfy nie zablokują dreadknights, to wszyscy skupiają się na krzyzowcach (pod warunkiem, ze wejdą na teren zamku). Jak nikt nie przekroczy magicznej bariery zamku, to wszyscy blokują, a zombies ida o 3 pola naprzód.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Xyron:

Hmmm... ja mam prośbę... ale nie wiem, czy uda Ci się ją spełnić i czy reszta się zgodzi... chciałbym znowu mieć ciało i by człowiekiem... Xyron spuścił oczy i zamilknął. Nagle pragmatyzm wział w nim górę i rzekł zmieszany: Albo nie... to nie pomorze wygrać wojny. Chciałbym dostać od ciebie jakąś broń, pozwalającą nam na walkę z nieumarłymi... Jesteśmy zbyt słabi, by pokonać całą plagę!
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Dhagar
Majtek
Majtek
Numer GG: 5649299
Kontakt:

Post autor: Dhagar »

Dace

Spojrzał na władcę elfów i lekko skłonił głowę.
- Jestem Dace, generał armii Nighonu przeciw armiom nieumarłych. Mam nadzieje, że wspomożecie nas i wyruszycie przecim nowemu potężnemu zagrożeniu. - przyglądał się elfowi w czasie rozmowy.
- Nie sądzę abyście chcieli walczyć przeciw swoim poległym a dodatkowo przeciw armiom z piekieł. Bo i te ruszyły na podbój chcąc ubiec nieumarłych. Najlepiej aby całe zagrożenie zgnieść póki jeszcze nie zebrało pełni sił.
Każdy kiedyś umiera, ale to do nas należy wybór jak ruszymy na spotkanie tej, która na nas zawsze czeka.
Trocinka
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Trocinka »

Kyrre

Widząc tyle zjaw omal nie drętwieję ze strachu, czuję, że moje szanse na wygraną nie są zbyt duże, ale nie poddaję się.
Jako pierwsze wysyłam krasnoludy.
-I niech Bóg ma nas w swej opiece....
Nadir
Kok
Kok

no niee... koniec dobrego wujka! mowilem ze posty 1 dziennie fajnie by bylo... ale 4 dni bez zadnego powiedzenia co i jak... czekam na reszte do jutra! jak sie nic nie pojawi to wybije w pien! :evil:
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Sol

- Mógłbym zażyczyć... Chociaż nie to nic nie da. - Pomyślał. - Zjawo ja przyłączam sie do prośby Xyrona Powiedział.
Nadir
Kok
Kok

Xyron&Sol:
Dusza patrzała chwile spokojnym wzrokiem.
Bron? Wasze płomienie są najlepszą bronią. I dlatego ta kobieta was wybrała. Rozumna jest bardzo. Ale obiecałem, a słowa dotrzymuję. Zniszczcie do konca postument tego wiezienia dusz i kopcie. Znajdziecie bron, juz z dawna zapomniana. Nie została zniszczona mimo legend i czasu. Przyda sie waszym plomieniom. powiedziala zjawa. I wydala z siebie przerazliwy krzyk a "ciało" wydłuzyło sie tak jakby bylo jedna wielka nicia. Promien rozbłysnął w wzleciał szybko w gore...

Dace&Drizzt:
Czekałeś. Władca siedział spokojnie i jakby nigdy nic. Ewidentnie cię olewal.. Nagle jeden z stojących obok doradcow podszedl do króla... I wbił mu sztylet w serce
Głupcze! Dosc twojego slamazarnego panowania! Wystarczająco odepchenełes nas od innych krolestw! Nie pozwole skazac nas na zagładę! wykrzykiwał. Pozostali od razu rzucili się na niego i do pomocy władcy. Oszołomiony cała sytuacją stoisz jak wryty...

kloner... hmm skonczyles zanim zaczeles..jak to sie mowi shit happens...:twisted:

Kyrre:
Wszystkie jednostki czekaja na rozkazy, jedynie krasnoludy wykonaly ruch. Zjawy szybko leca do przodu...
Obrazek

Zasser:
Katarzyna okazala sie niesamowita wojowniczka... Morale krzyzowcow nie dosc ze pozwolilo im zabic wszystkie zombie, to w podobny sposob zalatwili alpy. Atak szkieletow i innych co prawda wycial ich paru ale straty sa niepomierne... W dodatku balista rozwalila jedna wiezyczke!
Obrazek
:p sieczka nie ma co.. 15ataku i 15 defensa kasi robi swoje..;twisted:

CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Xyron

- Diabliki kopać mi tu natychmiast! Nie będę czekał wiecznie! - wykrzyknął ifryt i oczyszczał jeszcze resztki więzienia. Miał zamiar szybko wziąć tą broń i poznać jej moc...
Trocinka
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Trocinka »

Kyrre
Gdy zjawy zbliżyły się, wysyłam pozostałe oddziały do walki

-Nie bójcie się!- krzyczę- Jesteście w stanie wygrać! Więcej wiary!

Czekam na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że zjawy atakowane przez wszystkie jednostki stracą orientacje i łatwiej będzie mi wygrać.
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Sol

- Jak ty prowadzisz wykopaliska to ja sobie odpocznę. Sol poszukał miejsca gdzie mógłby się wygodnie połozyć i zasnął.:D
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

To chyba katapulta jest :P ale i tak ma przesrane! Czemu mi nie powiedziałeś, ze ona ma aż 15 ataku i obrony O_o

Ostrzeliwać Gryfy! Slow na krzyżowców, Dreadknights czekają, a pod koniec tury atakują gryfy. Zjawy przyblokowują Czempionów
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Dhagar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Dace

Spoglądał zaskoczony na całą sytuację. Oto piękna jednak scena, jak się karze za opieszałość i dochodzi do zamachów. Postanowił jednak przerwać tą rzeź.
- Wystarczy ! - ryknął nagle - Gdy wy walczycie między sobą nieumarli wrastają w siłę ! Zabiliście władcę za opieszałość w tej sytuacji ale wojnę domową zostawcie na później. Teraz potrzebny nam sojusz aby zapobiec nieszczęściu.
Spojrzał na elfy oczekując reakcji. Spodziewał się każdej.
Każdy kiedyś umiera, ale to do nas należy wybór jak ruszymy na spotkanie tej, która na nas zawsze czeka.
Nadir
Kok
Kok

Dace:
Elfy patrzyly chwile... Jeden z nich, widac zastepca krola wkoncu przemowil
Elfy wspomoga was w tej walce... Ale jeszcze nie teraz. Tradycje nakazuja pochowac krola, mimo teog jaki by nie byl. Za 3 dni zakonczymy uroczystosci wtedy przybadz, bedziemy mogli rozmawiac o dalszych planach. Teraz idz lepiej zebys stad zniknal zanim lud dowie sie co sie stalo...

Zash:

Zjawy z poswieceniem zaatakowaly krzyzowcow, uszczebek byl widoczny, lecz niezawielki, za to zjawy skonczyly jak wszystkie inne oddzialy atakujace miecznikow... ostrzal powalil sporo gryfow dreadknigthy uderzyly mocno ale gryfy oddaly mocniej powalajac 4... a kawalerzyscie i piechota juz puka do bram...
Obrazek
ty tp krolowa jest chyba nie sadziles ze to jakis lamerski bohater bedzie..:p ale spoko jakos ci zrekompensuje te straty... jak przezyjesz:twisted:

Xyron&Sol:
Chochliki kopaly chciwie.. nagle dalo sie slyszej uderzenie o metalowy przedmiot... Jeden z demonow podszedl do jamy i chwycil pojemnik... Podal go Xyronowi a ten dracymi rekami otworzyl go... w srodku znajdowalo sie ostrze armageddonu!
No widze ze los jest po naszej stronie.. powiedziala tatalianka.
Mamy moc i potege... Twierdza nieumarlych jest oblegana przez Katarzyne, tam tez sa glowne sily nieumarlych.. Tak nam sie zdaje przynajmniej.. Czy ruszymy wspomoc katarzyne czy wolicie nie rzucac sie jej w oczy i dalej dzialac na wlasna reke?

Kyrre
Taktyka okazala sie znakomita, salwy elfow i strzelcow znacznie przetrzebily szeregi zjaw, unicorny i smok zajely sie resztkami...
Po zakonczonej walce Fla'as podszedl do ciebie i rzekl:
Nigdy tego tu nie bylo... Do mojego przyjaciela jeszcze pare stajen drogi ale nie wiem czy warto ryzykowac dalsza podroz skoro dzieja sie tak dziwne rzeczy..

Regher :
Juz dawno nekromanci nie dzialali tak otwarcie. Wolala ich jakas sila, choc jako jeszcze mlody nekromanta nie umiales jej rozpoznac. Gdy przechadzales sie po miescie uslyszales glos...
Chodz z nami... Masz potencjal... Musisz nas wspomoc... glos dochodzil z wnetrza wiezienia dusz...
Zaufaj nam a staniesz sie najpotezniejszym nekromanta swiata... Damy ci armie, ziemie, moc, wiedze... Nic cie nie powstrzyma... Pomoz nam...

Dhagar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Dace

Pokiwał głową na znak, że zrozumiał i opuścił zamek. Dzień drogi na północ podążył przepatrując okolice. Nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć, czy czasem ktoś się nie pojawi do złupienia albo przekonania o słuszności decyzji. Kolejne zaś dwa dni na powrót troche dłuższą trasą.
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Xyron

Oczy zapłonęły demonowi blaskiem zła... Kiedy dotknął klingi zapaliło się w nim uczucie potęgi i niezniszczalności... Chwilę popatrzył na obecnych, po czym cicho szepnął do jednego diablika: - Idź do tej twierdzy i zapytaj jej pana, czy nie potrzebuje pomocy demonów. Natychmiast!
A sam rozejrzał się po armii, wzniósł ostrze do góry i ryknął na całe gardło. Potem spojrzał szalonym wzrokiem na Tataliankę...
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Zash:

Otóżto - jak przeżyje.. a nie zbiera się na to! Przewag liczebna i przy okazji też znaczna jesli chodzi o boha... I herkules doopa kiedy ludu kupa!

Animator na wampiry - niech atakują gryfy. Ostrzał w gryfy, pod koniec Dreadknights też tłuka te choelrne ptaszyska!
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Zablokowany