Troszke komplikuje sprawy hm.... Żeby nie cofać całego upa, to może poprostu cofnij tylko naszą walkę? Czyli będzie, tak jakbyśmy obaj siedzieli w obozach i nie walczyli...Deep pisze:Jasny gwint. Ja żeczywiście za mało sypiam. Sorry Pavciooo, sorry Bielik. Może niech już tak zopstanie ok?Pavciooo pisze:Hej, ale mi nie chodziło na północ mapy, tylko na północ ode mnie, czyli zaatakować Blinda chciałem nie Bielika
[Pięć Armii] PvP!

-
- Kok
- Kontakt:
I tak nikt tego nie czyta...

-
- Chorąży
Ok, jak chceszPavciooo pisze:Troszke komplikuje sprawy hm.... Żeby nie cofać całego upa, to może poprostu cofnij tylko naszą walkę? Czyli będzie, tak jakbyśmy obaj siedzieli w obozach i nie walczyli...Deep pisze:Jasny gwint. Ja żeczywiście za mało sypiam. Sorry Pavciooo, sorry Bielik. Może niech już tak zopstanie ok?Pavciooo pisze:Hej, ale mi nie chodziło na północ mapy, tylko na północ ode mnie, czyli zaatakować Blinda chciałem nie Bielika
edit: prawde mówiąc właśnie dlatego chciałem, żeby to były tylko 3 armie

Ostatnio zmieniony piątek, 13 października 2006, 17:25 przez Deep, łącznie zmieniany 1 raz.
.

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:

-
- Chorąży

-
- Bosman
- Kontakt:
Oki, bo właśnie zastanawiałem się jak to rozumieć ;P
Jeśli z kawalerią zdążę wpaść w przeciwnika zanim zdąży przygotować się do walki, to robię to (kontynnując plan z poprzedniego posta), jeśli jednak nie, to zatrzymuję się poza zasięgiem łuków i czekam aż dojdzie piechota. Gdy wszyscy się pojawią, puszcza 1 SDK i 1 KK na flanki, to przodu wysuwam łuczników z 1 KW tak żeby strzelali w piechotę elfów stojącą przed łucznikami. Kiedy ich łucznicy wysuną się do przodu (albo piechota cofnie) rozkazuję atakować 1 KP. Łucznicy wspierają ich ogniem, piechota z 1 KW ma za zadanie osłaniać łuczników. 1 SDK ma okrążyć piechodę przeciwnika i zaatakować ją z flanki, 1 KK uderzyć na łuczników wroga. Kapłan udziela rannym ostatniego namaszczenia.
- Uderzymy i zwyciężymy, żołnierze! - krzyczę, pomiędzy kolejnymi rozkazami.
Jeśli z kawalerią zdążę wpaść w przeciwnika zanim zdąży przygotować się do walki, to robię to (kontynnując plan z poprzedniego posta), jeśli jednak nie, to zatrzymuję się poza zasięgiem łuków i czekam aż dojdzie piechota. Gdy wszyscy się pojawią, puszcza 1 SDK i 1 KK na flanki, to przodu wysuwam łuczników z 1 KW tak żeby strzelali w piechotę elfów stojącą przed łucznikami. Kiedy ich łucznicy wysuną się do przodu (albo piechota cofnie) rozkazuję atakować 1 KP. Łucznicy wspierają ich ogniem, piechota z 1 KW ma za zadanie osłaniać łuczników. 1 SDK ma okrążyć piechodę przeciwnika i zaatakować ją z flanki, 1 KK uderzyć na łuczników wroga. Kapłan udziela rannym ostatniego namaszczenia.
- Uderzymy i zwyciężymy, żołnierze! - krzyczę, pomiędzy kolejnymi rozkazami.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
- Kok
- Kontakt:
Ssssss.... Gdzie dwóch ssssię bije tam trzeci korzyssssta
Nowy podział jednostek i ich szyk:
Z Przodu korpus łuczników (wszyscy, czyli 20 sztuk)
Za nimi dwa korpusy piechoty po 25 sztuk (korpus lewy i prawy)
Na Flankach 2 Korpusy Kawalerii (Lewy i Prawy) po 15 sztuk.
Kapłan błogosławi.
Cel misji: Podejść do walczących i wyczekać, aż jedna ze stron osiągnie znaczącą przewagę, a wtedy pomóc tej drugiej zniszczyć tą silniejszą, a następnie samemu zniszczyć słabszą.
Szczegółowe wytyczne odnośnie taktyki: Starać się nie wiązać z początku w otwartą walkę, łucznicy ostrzał jak długo możliwe. W razie szarży wroga korpusy piechoty przed łuczników i związać wroga walką, korpusy konnicy sflankować wroga.
Gdyby zabrakło amunicji lub trzeba by było się włączyć do walki jak najszybciej: Korpusy piechoty przodem, związać wroga w walce. Łucznicy jeśli mają amunicję wystrzelać łuczników wroga. Jeśli nie, zależnie od sytuacji wspomóc w walce piechotę lub wycofać się do bazy po zaopatrzenie. Konnica ma okrążyć wroga. Jeden korpus wybij łuczników, drugi flankuje wroga.
Nowy podział jednostek i ich szyk:
Z Przodu korpus łuczników (wszyscy, czyli 20 sztuk)
Za nimi dwa korpusy piechoty po 25 sztuk (korpus lewy i prawy)
Na Flankach 2 Korpusy Kawalerii (Lewy i Prawy) po 15 sztuk.
Kapłan błogosławi.
Cel misji: Podejść do walczących i wyczekać, aż jedna ze stron osiągnie znaczącą przewagę, a wtedy pomóc tej drugiej zniszczyć tą silniejszą, a następnie samemu zniszczyć słabszą.
Szczegółowe wytyczne odnośnie taktyki: Starać się nie wiązać z początku w otwartą walkę, łucznicy ostrzał jak długo możliwe. W razie szarży wroga korpusy piechoty przed łuczników i związać wroga walką, korpusy konnicy sflankować wroga.
Gdyby zabrakło amunicji lub trzeba by było się włączyć do walki jak najszybciej: Korpusy piechoty przodem, związać wroga w walce. Łucznicy jeśli mają amunicję wystrzelać łuczników wroga. Jeśli nie, zależnie od sytuacji wspomóc w walce piechotę lub wycofać się do bazy po zaopatrzenie. Konnica ma okrążyć wroga. Jeden korpus wybij łuczników, drugi flankuje wroga.
I tak nikt tego nie czyta...

-
- Chorąży
[/b]Ant pisze: Jakie bonusy będą dawać pułapki i wilcze doły? generalnie rzadne. wróg b ędzie w nie wpadał, a także kamuflarz? jak dobrze pójdzie to nikt nie zauważyKiedy będzie noc? noc hmmm...nadejdzie w odpowiednim czasie. i tak jest ciemno gdyż jest burzaW co są stardardowo uzbrojeni piechurzy?miecz, tarcza, lekka zbroja
.

-
- Kok
- Numer GG: 8228852

-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0

-
- Chorąży
Ant, BlindKitty i Pavciooo
Armia Blinda dotarła do wroga. Na szczęście dla Anta zdołał się on przygotować do obrony. Blind zatrzymał się w pewnej odległości od drugiej armii. Ant nie może jak na razie zaatakować łucznikami ponieważ wróg jest za daleko. W końcu doszła piechota BlindKitty'iego. Doszło do bitwy.
Pierwszy oddział ruszył na Anta. Został przywitany strzałami łuczników oraz dzidami piechoty. Trochę poległo jednacz reszta dotarła do wroga. Łucznicy Blinda ostrzelali wroga. Padło kilka trupów.
BlindKitty stracił:
10 łuczników
7 kawalerzystów
21 piechoty
Ant stracił
4 łuczników
25 piechoty
10 kawalerzystów
W tym momencie dostrzegacie armię Pavcia. Na razie czeka. Blind i Ant nie wiedzą co kombinuje.
Kloner
Armia z białą flagą zauważyła bitwę. Nie wiedzą co mają robić.
fds
Sorry, mam nadzieję, że się to już nie powtórzy.
Armia Blinda dotarła do wroga. Na szczęście dla Anta zdołał się on przygotować do obrony. Blind zatrzymał się w pewnej odległości od drugiej armii. Ant nie może jak na razie zaatakować łucznikami ponieważ wróg jest za daleko. W końcu doszła piechota BlindKitty'iego. Doszło do bitwy.
Pierwszy oddział ruszył na Anta. Został przywitany strzałami łuczników oraz dzidami piechoty. Trochę poległo jednacz reszta dotarła do wroga. Łucznicy Blinda ostrzelali wroga. Padło kilka trupów.
BlindKitty stracił:
10 łuczników
7 kawalerzystów
21 piechoty
Ant stracił
4 łuczników
25 piechoty
10 kawalerzystów
W tym momencie dostrzegacie armię Pavcia. Na razie czeka. Blind i Ant nie wiedzą co kombinuje.
Kloner
Armia z białą flagą zauważyła bitwę. Nie wiedzą co mają robić.
fds
Sorry, mam nadzieję, że się to już nie powtórzy.
.

-
- Kok
- Numer GG: 8228852
Taktyka jak mówiłem. Kilku piechurów niech zwabi kawalerie i piechotę Blind'a do wilczych dołów i na inne pułapki. Kapłan ma się ciągle modlić. Łucznicy, którzy są ciągle dobrze zakamuflowani, mają celować w miejca, w które jak strzelą to zabiją(głowa,szyja) lub sprawią, że wróg będzie niezdolny do walki.

-
- Mat
- Numer GG: 5800256
Budujcie nadal foryfikacje-słychać krzyk niosąc się między górami.Niech oni się biją i dziesiątkują a potem spadnie na nich gniew naszych ostrzy- usłyszano trochę cichszy okrzyk.
Jak już wygląda ten obóz??
Jak już wygląda ten obóz??
Stare chińskie przysłowie mówi: "Jak nie wiesz co powiedzieć, to powiedz stare chińskie przysłowie"

-
- Bosman
- Kontakt:
1 SDK nadal szuka po lesie łuczników i wyżyna ich po kolei. 1 KK ma okrążyć piechtę wroga i zaatakować od tyłu, łucznicy kontynuują salwy, a piechota ma trzymać przeciwnika w szachu czekając na atak kawalerii.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

-
- Kok
- Kontakt:

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

-
- Kok
- Kontakt: