[wfrp] W złym miejscu, w złym czasie (komentarze)

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
killakaan
Szczur Lądowy
Numer GG: 0

[wfrp] W złym miejscu, w złym czasie (komentarze)

Post autor: killakaan »

Ogłaszam nabór na sesję wfrp (2 ed). Zanim zaczniecie tworzyć bohaterów proszę o kontakt przez maila lub gg (na gg po 20:00). Potrzebuję 3-4 graczy. Moje dwa ulubione systemy to wfrp i zc. Sesja będzie rozgrywana w realiach tego pierwszego (z odpowiednią domieszką wątków zaczerpniętych z mitologii lovecraft'a, rzecz jasna) natomiast sama fabuła poszczególnych scenariuszy więcej będzie miała wspólnego z drugą z wymienionych gier. Oznacza to, że jeśli oczekujesz Drogi Graczu bezustannego naparzania się z bandytami/goblinami/zwierzoludźmi, przerywanego jedynie losowaniem skarbów (ew. mutacji), to w tym miejscu powinieneś zakończyć lekturę niniejszego posta. Jeżeli lubisz rozrywkę wymagającą użycia szarych komórek i marzysz skrycie o własnym pokoju bez klamek to trafiłeś pod właściwy adres :twisted: .
Na początek kilka uwag natury technicznej:
1. piszemy w trzeciej osobie czasu przeszłego,
2. dialogi piszemy z myślnikiem a myśli postaci w cudzysłowie,
3. uwagi do MG piszemy na maila,
4. gracz rozpoczyna posta od imienia swojej postaci,
5. kolejność wysyłania postów ustalamy po sformowaniu drużyny.
Bohatera tworzycie sami w oparciu o zmodyfikowane zasady, które wam prześlę. Karta postaci składa się z dwóch części (najlepiej gdy to były osobne pliki). Pierwsza dotyczy kwestii związanych z mechaniką gry (cechy umiejętności itd.). Oprócz zasad prześlę zainteresowanym przykładową kartę postaci (a właściwie jej pierwszą część), która powinna rozwiać wszelkie wątpliwości związane z zapisem atrybutów. W drugiej części opisujecie wygląd postaci, jej osobowość i historię. Nie muszę chyba dodawać, iż na lekturę tej części poświęcę dużo więcej czasu niż na pierwszą. Za dobrze wykonaną postać przydzielam pd (max 300) do wykorzystania przed rozpoczęciem przygody. W historii swojego bohatera musicie napisać jak znalazł się centralnej części Middenlandu (na zach. od Wyjących Wzgórz, na wsch. od rzeki Delb) tam bowiem rozpoczyna się scenariusz. Karty wysyłacie mailem, preferowany format odt, ew. doc.

Pozdro

killakaan
Ostatnio zmieniony wtorek, 25 marca 2008, 21:24 przez killakaan, łącznie zmieniany 2 razy.
Turn on beyond the bone
Swallow future, spit out hope
Burn your face upon the chrome
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Re: Nabór na sesję wfrp

Post autor: Kloner »

Ja zagram bardzo chętnie. Czy postać można stworzyć samemu?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
necron1501
Mat
Mat
Numer GG: 10328396

Re: Nabór na sesję wfrp

Post autor: necron1501 »

Jestem chętny, tylko mały problem nie znam ogólnie świata daj link lub pełną nazwę to się na Google się dokształcę.I czy to może być dużą przeszkodą?

Poprawka mała czy to chodzi o Warhammer fantasy???Jeśli tak to świat znam.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
killakaan
Szczur Lądowy

Re: [wfrp] W złym miejscu, w złym czasie

Tak...chodzi o młotka.
Turn on beyond the bone
Uriziel
Majtek
Majtek
Numer GG: 11926008

Post autor: Uriziel »

Jeśli nie masz nic przeciwko temu, że jestem nowy i nie orientuje się zbytnio w temacie to się zgłaszam. Bardzo chętnie przeżyję moją pierwszą sesyję. Znaczy w fantasy się orientuję ale mechaniki i systemu nie znam...
Va faill, dhoine...
necron1501
Mat
Mat

Hm trochę skomplikowane ale dobra ;) , kiedy wyślesz zarys karty??I kiedy masz zamiar zacząć i czy mógł byś powiedzieć coś o fabule??
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
killakaan
Szczur Lądowy

necron1501 - Wysłałem ci materiały, czekam na postać. Zaczynamy po skompletowaniu drużyny i zatwierdzeniu przeze mnie wszystkich bohaterów.
Uriziel - Czarno to widzę. Pisząc scenariusz zakładałem, że będą w to grać osoby mające przynajmniej elementarny zasób wiedzy o systemie.
Turn on beyond the bone
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Ja jestem chętna :smile: . Poproszę o info, najlepiej na pw. Czy preferujesz wyłącznie ludzi? Bo przyznam, że nie przepadam za nimi jakoś szczególnie... ;)
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
killakaan
Szczur Lądowy

Możesz wybierać spośród czterech ras opisanych w podręczniku. Materiały do tworzenia postaci są w pdf'ach i wklejanie całej ich treści do posta nie ma większego sensu więc przydałby mi się jakiś mail.

Pozdrawiam
Turn on beyond the bone
necron1501
Mat
Mat

Wysłałeś mi na e mail czy na pw?? Bo jeśli na pw to jeszcze nie dostałem.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
killakaan
Szczur Lądowy

Materiały wysłałem ci na maila. Sprawdź swoją skrzynkę.
Turn on beyond the bone
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Też sił swych spróbuję.
Jeszcze nigdy nie przyjęli mnie na sesję wh. Tak do was mówie grafomny @#$%@!!! :evil:
Może szczęście się odmieni.

Karta jutro.

:arrow: Edit. Żeby się grafomany #@!#$% przypadkiem nie obrażały to był sarkazm :D
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lutego 2008, 21:01 przez Szasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
killakaan
Szczur Lądowy

grafomny @#$%@!!! :evil:
Jeżeli masz zamiar w takim stylu pisać historię swojego bohatera to szczęście się nie odmieni.
Turn on beyond the bone
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Do kiedy rekrutacja? Dziś niestety już karty napisać nie zdołam, a jutro mam dość mało czasu.
Jeśli się da wyślę w sobote z rana.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Uriziel
Majtek
Majtek
Numer GG: 11926008

Post autor: Uriziel »

killakaan wyślij mi te materiały ok? Kartę sie postaram na poniedzialek przygotowac, chyba ze koniecznie trzeba wczesniej to wykresle cos z planu dnia.
Va faill, dhoine...
killakaan
Szczur Lądowy

Sesja ruszy jak zbiorę ekipę 3-4 postaci, które moim zdaniem będą pasować do przedstawionego w pierwszym poście modelu rozgrywki. Nie oznacza to, że wszyscy macie grać uczonymi/magami. Przedstawiciele profesji wojowniczych lub łotrowskich są również mile widziani. Na razie nie będę nikogo poganiał bowiem, jak powszechnie wiadomo, pośpiech i dokładność rzadko kiedy idą w parze. Poza tym to jakość stworzonych bohaterów będzie głównym czynnikiem decydującym o przyjęciu do drużyny.

A propos braku pośpiechu, to samo tyczy się sesji. Ze względu na pracę mam mało czasu na granie, więc nie oczekujcie tempa jeden post dziennie lub szybszego, choć zrobię co w mojej mocy by ograniczyć opóźnienia do niezbędnego minimum ;) .
Turn on beyond the bone
Ared
Szczur Lądowy
Numer GG: 403391

Post autor: Ared »

No to ja sądzę że się przyłącze:) albo przynajmniej spróbuje się przyłączyć:)
Ogólnie dzięki za materiały, widzę że to po protu bardzo ogólnie podręcznik do 2ed, wiec ze zrobieniem postaci raczej nie będę miał problemu;)

a czasem się nie przejmuj;) nie jesteś jedyną osobą pracującą która nie ma aż tak dużo czasu jak kiedyś ;)
Później coś wymyśle... na pewno... hmm... no dobra:P nie będzie mi się chciało :P:)
Zablokowany