[cRPG] Tibia

ODPOWIEDZ
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

[cRPG] Tibia

Post autor: Dante »

Ok a więc popisze sobie. Jestem na mainie od w sumie dawna ale z uwagi na to że nie wiem gdzie expić mam 9 lv :D Tak więc w przerwach w pkowaniu frajera co mnie oskubał chciał bym sobie troche poziom zwiększyć. Więc mam pytanie gdzie w okolicach carlin można dobrze expować na niższym lv do level 20+. Będe wdzięczny.

Ehh nie popieram pisania posta pod postam[Ja też... - dop. MAd Phantom] ale powyższy pisałem pare dni temu to chyba nie spamuje...

Tak więc dam pare moich miejscówek do expienia i lootowania.
Carlin:
Narazie znalazłem tylko wieże obok abdendriel (na takim półwyspie) na niższych poziomach respawnują się minosy, dwarfy, orki, orki spearmany i orcs worior z czego tylko ten ostatni jest niebespieczny.
Na górze można trafić na orki berserkery więc odradzam wchodzenie wyżej.
Carlib Crypt: krypta na prawo od miasta aby tam wejść trzeba mieć key z portu.

Thais:
Crypt: Na pierwszych poziomach roty, orki od zwykłych po woriory. i na końcu fire devil którego radze omijać! dalej lepsze potwory jak ghoule szkielety i inne na wyższy lv.
Fibula: ponoć dobrze expić w podziemiach fibuły.

EDIT2

Nie jestem fanem Venory ale można tam ewentualnie przeszukać bagno albo iść na GS :D

EDIT3

Osz w morde! ale wzięcie ma mój temat!
Mounts of sternsum (czy jakoś tak) znajdujące się na północy od thais.
Są tam cyclopy, które jeśli ma się blokera nie są problemem. Z naszego huntu 2 sorc level 12 i 18 miałem średnio 100 xp na gostka.
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Vircung »

hmm... koło carlin (na zachód) jest takie pasmo wzgórz które się przechodzi pod zienią... tam są szkielety, szkielety demony, ghule, szczyry, pająki, skorpiony... spokojnie można tam expić u nawet sporo zarobic na mace i viking helmet. takie małe ptytkanko OT: na jakim serverze grasz ?? :D
Czyń Zło

Na potęgę Moherowego Beretu !!

http://www.i-rpg.net
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Wiw ale szybka odpowiedź :) teraz to ja znam all expowiska. A gram na xanterze.
Rochatyniec
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Rochatyniec »

wszystko ladnie wszystko piekinie
tylko czemu zapomnieliscie dodac ze najlepiej dla poczatkujacych jest NIE pojawiac sie na serwerach w dofzinach wieczornych i nocnych

A wiec drodzy nowicjusze aby nie tracic niepotrzebnie tak cennych i oplaconych wlasna krwia punktow lvl NIE odwiedzajcie serwerow wieczorem i noca
A dlaczego A dlatedo ze w tym czasie poluja na nic nie podejrzewajacych bohaterow inni bohaterowie liczac na cenne lupy i latwe punkty :evil:
"...Jestem okruchem ostatnim, zagubionym w powrzechnej eutropii, tak niewielkim i tak bolesnym ziarnem..."
Delirium w Tharsys
Wiktor Żwikiewicz
Vircung
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Vircung »

no tak ale zapomniałes że istnieją takż e servery naktórych nie można zabijać innych graczy... dal początkujących one będą dobre by zapoznać się ze światem... i nie tylko wieczorem polują na niskolevelowców... mojego maga ktos zabił zaraz pod depo jak wszedlem na mainland... ta regóła że zabijają wieczorem jest mało warta.... czy cię zabiją zależy kto aktualnie siedzi na serverze...
Czyń Zło

Na potęgę Moherowego Beretu !!

http://www.i-rpg.net
Soulfein
Stópkowy Tawerniak
Stópkowy Tawerniak
Numer GG: 2863670
Kontakt:

Post autor: Soulfein »

Do wyzej wymienionych miejsc raczylbym dodac, nazwane przeze mnie "swampowisko". Na poludnie od Venore. Najlepiej jest isc tam z rana, ja expilem tam pallkiem do prawie 20lv, i uwierzcie lub nie na swamp trollach exp leci szybko. W dodatku jest jeden ghoul, zawsze jakies urozmaicenie, a na poziomach przez ktore bedizemy sie przedzierac na swampowisko, sa dodatkowo roty. Raj na ziemi.

Z rana polecalbym takze Ghoostland, dla ryckow, pallow, ktorym nie straszne ghoule, fire devile, slimy.

Zostalo juz wspomniane, ze wieczorami i nocami, pada sie ofiara PK. Nie regula, u mnie akurat prawie zawsze bylo na odwrot, chociaz wiadomo, ze w nocy gra wiecej "dzieci", ktorzy chca zabawic sie czyims kosztem.

Najlepszym miejscem wg mnie, gdzie dla rycka, palla i magicznym postaci jest podziemny orc camp, tam gdzie robi sie quest z szamane.

Od 20lv, polecam wyzej wspomniane mount Sternum. Cyce wg mnie, zajebisty exp. Wlasnie dzisiaj dobilem moim nowym pallem do 30lv, i powli bede musial zmieniac miejscówke, zapewne na guardy.. :)

Szkoda, ze pacc-a nie ma, tak zawalilbym na cyklopolis na Edron. fajna sprawa z paccem, sorcem gralo mi sie przecudnie. No coz, trzeba ciulac tibijska kase i latwo pacca zakupic, chociaz nie za male pieniadze.
\
Pozdro -> Solaufein -> 30lv -> Danubia -> skills: 71 dist :'(
...
Rochatyniec
Pomywacz
Kontakt:

Thais:
dla niskich lvl
przez prawa brame i lekko w dol (potrzebny szpadel) Przedewszystkim trole i orki Uwaga na skorpiony Atak po za tym nic tylko tam skillowac :D

Nie mowie ze tylko wieczorami tluka wszystko co sie rusza ale przewaznie A druga rzecz duzo zalezy od tego kiedy sie gra Przykladowo w weekendy jest owiele gorzej cos uskrobac i nie zginac niz w tygodniu Ale takie przyklady mozna mnozyc bez liku Ale tez duzo zalerzy na jakim sie swiecie gra Ja posowam na SELENIE i narazie jest tam wzgledny spokuj 8)
"...Jestem okruchem ostatnim, zagubionym w powrzechnej eutropii, tak niewielkim i tak bolesnym ziarnem..."
Delirium w Tharsys
Wiktor Żwikiewicz
Buncur
Szczur Lądowy

Post autor: Buncur »

fajne są kopalnie krasnali na południowy-wschód od Carlin. dwarfy, dwarf soldiery, roty itd. dobre looty i sporo expa w prosty szybki i tani sposób.

[Wyedytowałem resztę postu jako niezgodną z regulaminem Forum i działu PD. - dop. MAd Phantom]
tru dis fild of distrakszyn ju did not dezert mi maj brader in arms
Rochatyniec
Pomywacz
Kontakt:

FIBULA a dokladniej jej podziemia raj dla nie posiadajacych pacc tylko jedna uwaga Radze zwracac uwage na DS
A jesli chodzi o klucz to pogadajcie z pewnym "zebrakiem" :P
Delirium w Tharsys
Wiktor Żwikiewicz
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

moze mi ktos cos poradzic? zaczalem dzisiaj grac w Tibie mam 1 albo 2 lvl. i mi sie podoba. gram w swiecie Silvera
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ