Najpardziej odpowiadają mi ludzie. Najłatwiej nimi grać i nie trzeba się zastanawiać co krasnolud zrobiłby w takiej a takiej sytuacji tylko mozna grać sobą

To raczej zależy od systemu, bo w WFRP 2ed to elfy mają chyba najlepsze statystyki (nie mają żadnej poniżej 20), i za to je lubię, bo są zręczne i w miarę wszechstronne... A co do krasnoludzkiej małej zręczności muszę się niestety zgodzić, bo z naszym MG na sesjach bez dużej zręczności się nie pogra. Szczególnie jak krasnolud ze zręcznością 15 próbuje zawiesić mutagenny amulet Chaosu na drzewie. Nie, to zdecydowanie nie był dobry pomysłShadow12 pisze:ja tam gram ludźmi bo... tak niewiem czemu najłatwiejsi w wyborze umiejętności bo elf za słaby a krasnolud mało zręczny...
Nie zauważyłem chyba jestem ślepyRavandil pisze:To raczej zależy od systemu, bo w WFRP 2ed to elfy mają chyba najlepsze statystyki (nie mają żadnej poniżej 20), i za to je lubię, bo są zręczne i w miarę wszechstronne... A co do krasnoludzkiej małej zręczności muszę się niestety zgodzić, bo z naszym MG na sesjach bez dużej zręczności się nie pogra. Szczególnie jak krasnolud ze zręcznością 15 próbuje zawiesić mutagenny amulet Chaosu na drzewie. Nie, to zdecydowanie nie był dobry pomysłShadow12 pisze:ja tam gram ludźmi bo... tak niewiem czemu najłatwiejsi w wyborze umiejętności bo elf za słaby a krasnolud mało zręczny...