*niestety, rzadko mi się ta sztuka udaje...

W zyciu sie nie spotkalem... Ale niezly pomysl. Juz widze, jak MG pozwala go realizowacBAZYL pisze:Swoją drogą szukanie niesmiertelności to oklepany element historii postaci, nie sądzicie?
Ja mam w drużynie "nekromantę", który chce władać światem, a nie zna czarów ofensywnychBAZYL pisze:U nas postaciom najwięcej zycia dodają nekromanci...
- Chcę zostać nieśmiertelny!
- Poczekaj za 2 poziomy będe mógł zrobić z Ciebie Zombi!
Swoją drogą szukanie niesmiertelności to oklepany element historii postaci, nie sądzicie? Mam teraz jednego takiego gracza, ale poczekam aż doprecyzuje szczegóły swojej przeszłości.
Owa indywidualizacja moze postaci zmienic atrybuty, dodac punktow umiejetnosci
Indywidualizować postać można, poprzez nadanie jej unikalnych cech wyglądu lub osobowości, a nie poprzez błaganie MG o zmiany atrybutów ze względu na niecodzienną historię. Uważam, że tak powinno się robić jedynie, gdy chce się otrzymać przedmiot nie pomagający mechanicznej warstwie w żaden sposób (powiedzmy: antyczną katarynkę, album ze zdjęciami z jakiegoś okresu wojennego, nic nie warty medalion, wyszczerbioną monetę, która niby-przynosi szczęście...) lub gdy chce się postać obdarzyć jakimiś ułomnościami, które nie są odnotowane w podręczniku i / lub mechanice.lub nawet dac zakazana umiejetnosc dostepnej tylko dla innej klasy..