Na jaką grę czekacie?

-
- Mat
- Kontakt:
Na jaką grę czekacie?
No wlasnie na jakiego cRPG czekacie?
Jesli chodzi o mnie to wyczekuje nowego Vampira oraz Arcanum 2 a wy?

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:

-
- Arcymod Tawerniany
Fakt, pomarzyć zawsze można - więc marzymy o tym samym

Swoją drogą znalazłem trochę informacji o następnym projekcie Troika Games - i wygląda to obiecująco. Projekt nosi na razie nazwę "the Mystery" i prawdopodobnie będzie... cRPG w postapokaliptycznym świecie! (tak to przynajmniej na chwilę obecną wygląda) Skąd o tym wiadomo? No cóż: po pierwsze wynika to z treści oficjalnych wywiadów udzielonych przez szefostwo Troika (wyraźnie mówią tam o tym, że chcieliby zrobić taką grę i prawdopodobnie zajmą się tym gdy ukończą prace nad Wampirem), po drugie są dostępne dwa (ponoć oficjalne) obrazki z gry (piszę obrazki, gdyż nie wiadomo czy są to screeny czy artworki) i wyglądają one obiecujące, choć może się okazać, że to tylko artworki ze świata fallout. Jedyną wadą projektu jest to, że gra będzie w całości w czasie rzeczywistym (Troika twierdzi, że gry turowe już się nie sprzedadzą). Oczywiście wszystko to może okazać się tylko spekulacją, ale... pomarzyć zawsze można

Ostatnio zmieniony środa, 25 sierpnia 2004, 16:49 przez MAd Phantom, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Tawerniak
- Kontakt:
To ja będę oryginalny
. Najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra to Baldur's Gate 3, ew. Icewind Dale 3. Ponoć jakieś plany są, tylko nie bardzo wiem jaka w nowym Baldurku miałaby być fabuła- przecież sagę definitywnie zamknął Tron Bhaala. Hmm...
Na pewno ucieszą mnie także Dungeon Siege 2 i Bard's Tales. Tego, że obie te gry zobaczę jestem na szczęście niemal na pewny.

Na pewno ucieszą mnie także Dungeon Siege 2 i Bard's Tales. Tego, że obie te gry zobaczę jestem na szczęście niemal na pewny.

-
- Pomywacz

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Kontakt:
chyba na Fallouta część trzecią, ale też na czwartą część sagi The Elder Scrools (kontynuację morrowinda znaczy się)
mają wyjść w podobnym czasie i dość prawdopodobne że będą wyglądać bardzo podobnie (chyba zastosują ten sam engine, ale jednak oba światy są sobie różne więc porównania tylko w technologii a nie np. wyglądzie budynków będą) ale co tam pożyjemy zobaczymy i pogramy w cuś innego
mają wyjść w podobnym czasie i dość prawdopodobne że będą wyglądać bardzo podobnie (chyba zastosują ten sam engine, ale jednak oba światy są sobie różne więc porównania tylko w technologii a nie np. wyglądzie budynków będą) ale co tam pożyjemy zobaczymy i pogramy w cuś innego

"gdy na szlaku spotkasz rowerzystę, pomachaj mu on też jest człowiekiem."
podpisano: rowerzysta

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:

-
- Arcymod Tawerniany
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Chyba raczej wychodzi kolejna czesc serii elder scrolls
(Przepraszam za off-topic, ale potrzebne tu sprostowanie).
Na ofiscjalnej stronie Bethesda określenia "new Elder Scrolls" i "next Morrowind" są używane zamiennie, więc prawdopodobnie będzie to kontynuacja Morrowinda. Nowy Morrowind wyjdzie w tym samym czasie co Fallout 3, będzie oparty na podobnej (lub identycznej) technologi, i ma tego samego "nadzorcę projektu". (więcej na ten temat napisałem w temacie o Fallout 3, jeśli to kogoś interesuje.)

-
- Marynarz
- Kontakt:
owszem są używane zamiennie ale czy Fallout 3 nie będzie i kontynuacją serii fallout jak i kontynuacją F2 ? tak więc nowa część TES będzie tak kontynuacją Morrka jak i Daggerfala czy Areny a jednocześnie będzie nowym TESem
chyba jest to jasne dla was prawda ?

"gdy na szlaku spotkasz rowerzystę, pomachaj mu on też jest człowiekiem."

-
- Arcymod Tawerniany
wiki-yu pisze:owszem są używane zamiennie ale czy Fallout 3 nie będzie i kontynuacją serii fallout jak i kontynuacją F2 ? tak więc nowa część TES będzie tak kontynuacją Morrka jak i Daggerfala czy Areny a jednocześnie będzie nowym TESemchyba jest to jasne dla was prawda ?
(jeszcze raz przepraszam za off-topic - w tym temacie to już ostatni raz z mojej strony)
To kwestia nazewnictwa i wieloznaczności słów. F3, dla przykładu, (na upartego) jest następną częścią serii, ale nie kontynuacją, bo prawdopodobnie nie będzie (lub będą b. nikłe) nawiązań fabularnych z poprzednimi częściami, toteż nie będzie niczego kontynuował

-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Numer GG: 4495618
- Kontakt:
Jak to na co?
Ja zdecydowanie czekam na..
Gothic3!
Gothic był całkiem dobry..
Morrowind na początku mi
się nie podobał, ale i tak go
przeszedłem..
Po jakimś czasie doczekałem się
Gothic2.. do dziś go pamiętam..
a G3.. może być tylko czystą poezją..
[z kontekstu można się domyśleć,
że głównym wrogiem będzie Xardas..
..a przygoda będzie miała miejsce już
na kontynencie..]
..a co z 'Nocą Kruka'?
Nie wspomne o TheWitcher..
tylko te wymagania.. no tak..
Gothic3!
Gothic był całkiem dobry..
Morrowind na początku mi
się nie podobał, ale i tak go
przeszedłem..
Po jakimś czasie doczekałem się
Gothic2.. do dziś go pamiętam..
a G3.. może być tylko czystą poezją..
[z kontekstu można się domyśleć,
że głównym wrogiem będzie Xardas..
..a przygoda będzie miała miejsce już
na kontynencie..]
..a co z 'Nocą Kruka'?
Nie wspomne o TheWitcher..
tylko te wymagania.. no tak..

"(...)Błogosławieni bogaci w duchu, albowiem do nich należy Królestwo Sanktuarium.
Błogosławieni mądrego postu, albowiem oni Admina oglądać będą.(...)"
Błogosławieni mądrego postu, albowiem oni Admina oglądać będą.(...)"