W co teraz gracie?

-
- Majtek
- Numer GG: 5250226
Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?
A ja, mimo że nie pałam do tej gry wielką miłością, zainstalowałem Neverwinter Nights I. Odpuściłem sobie podstawkę i od razu przeszedłem do pierwszego dodatku. Ku mojemu zaskoczeniu, całkiem dobrze mi się gra. A drugi dodatek podobno jeszcze ciekawszy. Pożyjemy, zobaczymy
Aczkolwiek powrót do gierki po dość długiej przerwie spowodowanej rozczarowaniem pierwszą kampanią uważam za zdecydowanie udany.

Sex, Drogen und Industrial

-
- Bosman
Jakiś czas temu skończyłem Neverwinter Nights. Zabrałem się za nią dopiero 2 lata po zakupie i zawiodłem się. Może to przez to, że przed NWN przeszedłem Tormenta i fabuła była dla mnie zadziwiająco płytka. Za dodatki nawet nie chciało mi się zabierać.
Teraz męczę (znowu) Morrowinda z oboma dodatkami. Pierwszy raz przeszedłem wątek główny, mimo tego że TES3 to gra przy której spędziłem najwięcej czasu w życiu poza HOMM3.
Teraz męczę (znowu) Morrowinda z oboma dodatkami. Pierwszy raz przeszedłem wątek główny, mimo tego że TES3 to gra przy której spędziłem najwięcej czasu w życiu poza HOMM3.
...

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
kurcze po Planescape to 99% gier ma banalną fabułe...prawdziwe dzieło, dzieło sztuki 
A ja szykuję się na paczuszkę z Gauntlet Legends na PSone - gra ponoc srednia, ale wazne ze ma multi i jest co zbierac ;p

A ja szykuję się na paczuszkę z Gauntlet Legends na PSone - gra ponoc srednia, ale wazne ze ma multi i jest co zbierac ;p
Har Har Har

-
- Majtek
- Numer GG: 323029
No dobrze, że napisałeś 99% bo NWN2 miał niezłą i dosyć oryginalną fabułę. A co do Tormenta to się zgodzę fabuła była niepowtarzalna, następną dobrą fabularną grą może być Dragon Age.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.
<--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)

-
- Majtek
Pojęcia nie mam, jaka będzie fabuła Dragon Age, bo moja przygoda z grami komputerowymi właściwie skończyła się mniej więcej za czasów pierwszego Neverwintera. I od tamtej pory wałkuję wciąż te same tytuły. Fabularnie chyba Planescape był najlepszy, nie będę oryginalny.
A co do NWN myślę, że warto zagrać w dodatki. Zobaczę, jak to dalej będzie wyglądać, ale na razie z chęcią pykam godzinę dziennie i mnie nie odstraszają
Przeciwnie, stosunkowo proste, ale przyjemne fabuły.
A co do NWN myślę, że warto zagrać w dodatki. Zobaczę, jak to dalej będzie wyglądać, ale na razie z chęcią pykam godzinę dziennie i mnie nie odstraszają

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Właśnie pocinam w drugiego NWN. Gierka w sumie fajna,ale nie powiem, żeby jak na razie mnie zachwyciła. CO tam, to dopiero pierwszy akt, na pewno się rozkręci. A pierwszy NWN do bani jest. Mam z nim dziwnego buga, przez którego postać dostaje mega przyspieszenia i w ułamku sekundy przebywa kilka metrów. Nie mówiąc już o cudach, które wyczynia kamera.
For Honor & BIG Money!

-
- Majtek
Ten bug to chyba efekt słabego sprzętu. Na starym kompie miałem to samo, po zmianie sprzętu problem znikł.

-
- Szczur Lądowy
Ostatnio gram w Morrowinda. Chociaż grafika nie powala a fabuła nie jest jakaś specjalna, to, tak jakoś... wciąga, w przeciwieństwie do Obliviona, który mimo wspaniałej grafiki i wielkich przestrzeni jakoś szybko się nudzi.
PS.Mój pierwszy post
!
PS.Mój pierwszy post

Oto mój podpis. Może skromny i nieduży, ale za to jaki funkcjonalny!

- Solarius Scorch
- Bosman
Witamy!Zerden pisze:Ostatnio gram w Morrowinda. Chociaż grafika nie powala a fabuła nie jest jakaś specjalna, to, tak jakoś... wciąga, w przeciwieństwie do Obliviona, który mimo wspaniałej grafiki i wielkich przestrzeni jakoś szybko się nudzi.
PS.Mój pierwszy post!

Co do Morrowinda: koniecznie zainstaluj mody Better Bodies i GIANTS. Problem z kiepską grafiką w dużym stopniu znika - w sumie to z postaciami Bethesda zawsze ma największe problemy.

-
- Szczur Lądowy
Dzięki za radę, bo w Morrowindzie grafika rzeczywiście ,,nieco" odstaje od współczesnych gier, a niestety niemożliwe jest ,,przeniesienie" tego wyjątkowego, pustynno - grzybowego klimatu(który bardzo lubię w tej grze) i grywalności Morka do Obliviona
. Choć i tak to nie było by to samo.

Oto mój podpis. Może skromny i nieduży, ale za to jaki funkcjonalny!

-
- Bosman
Jak zależy Ci na grafice to dodaj sobie jeszcze Better Clothes - nakładkę na Better Bodies poprawiającą ubrania i ew. multum dodatków do BC - w postaci różnych fikuśnych ciuchów. ;PZerden pisze:Dzięki za radę, bo w Morrowindzie grafika rzeczywiście ,,nieco" odstaje od współczesnych gier, a niestety niemożliwe jest ,,przeniesienie" tego wyjątkowego, pustynno - grzybowego klimatu(który bardzo lubię w tej grze) i grywalności Morka do Obliviona. Choć i tak to nie było by to samo.
W ogóle poszperaj np. na Adamantowej Wieży w dziale pliki. Mody potrafią bardzo przedłużyć żywotność Morrowinda. ;]

-
- Tawerniak
- Numer GG: 9986661
Ape Escape 3 bo łapnie małpek jest mega miodne, gierka z patentami!

-
- Marynarz
- Numer GG: 12362182
Właśnie przeszedłem Jade Empire. Bardzo fajny Action RPG. Czuć dalekowschodnie klimaty, Całkiem ciekawa fabuła, wygodny interfejs, niezłe spolszczenie. Ogólnie na plus. Mimo wszystko jednak nie mogłem odpędzić się od wrażenia, że Bioware robi cały czas tą samą grę zmieniając tylko świat i kilka mechanizmów. KotoR, NvN i Jade Empire. Może i nie potrafię przedstawić racjonalnych argumentów, jednak cały czas czułem lekkie deja vu. Mimo to polecam grę. Do nabycia za jedyne 20 złotych 

"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert

-
- Majtek
Tego lata, z powodu oficjalnego potwierdzenia prac nad Diablo III, postanowiłem zapoznać się z jego Wielkimi Poprzednikami.
Niedawno przeszedłem pierwszą część Diablo (ach... TA melodia w Tristram
) a teraz zapoznaje się z Diablo II starając się poznac wszystkie sekrety tej gry.
Niedawno przeszedłem pierwszą część Diablo (ach... TA melodia w Tristram

Oto widzę ojca swego.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.

-
- Majtek
- Numer GG: 323029
Ostatnio odpaliłem Red Faction i wiecie co, klasyka to jednak klasyka.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.
<--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.

-
- Tawerniak
- Numer GG: 9986661
eee nie wszytskie starocie to klasyki
choć gra jednak jako pierwsza pozwoliła tak śmiało rzeźbić sobie w ścianach
miala coś co do dziś nie stało się standardem, za to szacun.

-
- Pomywacz
- Kontakt:
Witam...! ja w tym momencie pykam w Wiedźmina i assassins creed
Assassins Creed jest suuuuper na max detalach, ale fabuła i to skakanie po dachach trochę nudzi
A co do Wiedźmina to gra normalnie zajefajna a w szczególności teksty
a w dodatku piękny świat i niesamowita fabuła naprawdę polecam

Assassins Creed jest suuuuper na max detalach, ale fabuła i to skakanie po dachach trochę nudzi

....:::Walka człowieka przeciwko władzy, jest walką pamięci przeciw zapomnieniu:::....