W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Azrael »

No i stało się gram, w wiedzmaka... rodzice są ze mnie dumni :P
Poza tym Urban Terror (polecam na moje lepsze od CS'a i darmowe!) oraz CoD2 - wole jedynkę, ale zgubiłem płytę...:(
Zamierzam się zabrać za CoH (nie wiem, jak mogła przejść koło mnie nie zauważona), a jak pieniądze, czas i komp pozwolą to World in Conflict. Kurde... znacie moje plany na nastepne 2/3 miesiace.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Ja aktualnie gram w Neverhooda. gra mnie wciągneła po uszy w plasteline.
Szkoda że nie było drugiej części lub ja o tym nie wiem.
Drugą grą jest Fury taki internetowy 100%pvp game
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

A gdzieżeś tego Neverhooda dorwał? Jesteś szczęśliwym posiadaczem płytki? :)
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

a ja odrzuciłem uprzedzenia z dzieciństwa!

Zobaczyłem sagę Baldursa i pomyślałem... 25 zł? hmmm kupimy.
I teraz Warzyfoooooo...

Nie wiem, jak kiedyś mogło mi się to nie podobać.

:twisted: :twisted: :twisted:
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Heroes of Might & Magic V
Gra z bratem wsysa (Kampania niby też... szczególnie, ze tu jest dobra, ale to nie to samo, co z zywym człowiekiem)

Ostatnio mam sesje zimową, ale kiedy mam wolna chwilę gram czy to przez neta, czy z kolegą/lokatorem, czy w domu z bratem...

Godny następca trójki... kto wie. Gdyby nie sentyment i ten dreszczyk po uslyszeniu dźwieków sprzed lat trójka odeszłaby na pólke sie kurzyć...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Lord de Bill
Pomywacz
Numer GG: 3273175
Kontakt:

Post autor: Lord de Bill »

A mnie bierze na powrót do przeszłości... Ostatnio Forgotten Realms: Unlimited Adventures, a planuję dorwać Daggerfalla.
No a teraz Majesty :) Cudo. W pewnym sensie cerpeg, mimo że symulator ;] Fajna, bardzo fajna gra. Być królem, przyjemna perspektywa ;]
Nordycka Zielona Lewica
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

Majesty... pierwsza gra, która po odpaleniu dema wgniotła mnie w ziemie.
Gra idealna.

Żeby było bez offtopa.

http://z3.invisionfree.com/Naruto__Muge ... =508&st=15
Naruto the setting dawn. Najlepszy(imho) mod do lf2 ;]
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

kaziu pisze:Ja aktualnie gram w Neverhooda. gra mnie wciągneła po uszy w plasteline.
Szkoda że nie było drugiej części lub ja o tym nie wiem.
Jak zwykle, z typowym dla siebie refleksem, odpowiem - była. Nazywało sie to "cudo" Scull Monkeys i niestety było tylko na PSX i niestety autorzy zrobili z tego platformówkę 2D ;/ Grałem w to daaawno temu. W sumie z Neverhoodem miała wspólnego bohatera i plastelinowy świat. Do oryginalnego Neverhooda (gra, która mimo swoich ponad 10 lat powaliła mnie po prostu) nie ma startu. Choć muzyka była całkiem sympatyczna, przynajmniej coś z niej pamiętam :P </offtop>
A teraz w co gram? Tak w zasadzie w... nic. Nie mam na to ani czasu (tzn. tracę go na co innego), ani zbytniej ochoty. Ostatnio głównie używam komputera do pisania i przesiadywania na forum... Z drugiej strony przymierzam się (wreszcie) do nowego kompa i niewykluczone, że lista pozycji, z którymi będę chciał się zapoznać będzie baaaaaardzo długa. Czas pokaże.

PS. A pomyśleć, że parę lat temu nawet bym się nie spodziewał, że komputera będę używać do tego, do czego teraz używam ^^ Widać maniakalne granie przechodzi z wiekiem...
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Inkwizytor
Szczur Lądowy

Post autor: Inkwizytor »

Ja obecnie gram starą grę lion heart nawet niezła możesz zostać inkwizytorem , templariuszem , dzierżycielem albo mrocznym dzierżycielem . Super bo możesz spotkać takie postaci jak leonardo da vinci , galieusz , cortez , szekszpir .
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Ostatnimi czasy właściwie same samochodówki. TOCA: Race Driver 2 przeszedłem, teraz jestem na tomie Colina McRae: DiRt, a tak to ciągle w przerwie jak mi się znudzą są na zmianę Elasto Mania, Settlers III, ostatnio też WarCraft III się przewinął... Cóż, jak widać, to kultywuję klasyki... Stary jestem by nie kultywować nowych gier (chyba że samochodówki). :P
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Ja się dorwałem do Zew Cthulhu: Mroczne Zakątki Świata. Miodzio! wspaniały klimat, wszystko takie brudne, shizyczna kamera. Co prawda dopiero zacząłem pogrywać, ale już zapowiada sie, ze serducho będzie pracować na wysokich obrotach.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Azrael
Bosman
Bosman

Gothic 3. Dłuuugo na niego czekałem, choć ogólnie gra wspaniała... trochę, troszeczkę się zawiodłem.
Niby zwiedziłem dopiero trzy "miasta", ale już jestem niemal pewien, że cała gra będzie polegała na odbijaniu miast od orków... :roll:

Poza_tym orkowie chodzą po ulicach (ble), co było by jak najbardziej ciekawe, gdyby nie to, że traktują ludzi prawie na równi z sobą.... no niby ich niewolą, ale spodziewałem sie raczej, że będę szczuty bity i gnębiony :twisted: jak w poprzednich częściach.

Dziwne jest to, że gdy kończymy drugą część rozwalamy trole na pięści, a w trzeciej nagel bez powodu problemem są zębacze.

Nie wiem jak to możliwe, ale po pierwszych trzech miastach rozwinąłem postać na maksa we władaniu mieczem :/, a i tak dużej różnicy nie widać....

Ogólnie gra baaaardzo dobra.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

A mnie aktualnie naszła ochota na "gangsta" klimaty. W weekend przeszedłem GTA III w piątek biorę się za GTA VC a przez ferie ( już w piątek ;-) ) mam zamiar przejść Mafie oraz skończyć wreszcie Rome TW grając Monarchią Seleucydów.
Azrael666 pisze:Poza_tym orkowie chodzą po ulicach (ble), co było by jak najbardziej ciekawe, gdyby nie to, że traktują ludzi prawie na równi z sobą.... no niby ich niewolą, ale spodziewałem sie raczej, że będę szczuty bity i gnębiony :twisted: jak w poprzednich częściach.
W której części gry byłeś szczuty bity i gnębiony ? Zresztą czego się spodziewałeś gett wyznaczonych dla ludzi i codziennych egzekucji ?
Azrael666 pisze:Dziwne jest to, że gdy kończymy drugą część rozwalamy trole na pięści, a w trzeciej nagel bez powodu problemem są zębacze.
Pomiędzy jedynką a dwójką też zastosowano taki myk i jakoś nikt nie narzekał. Zresztą co to by była za zabawa gdybyś od początku miał postać rozwiniętą na maksa.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Azrael
Bosman
Bosman

Offtop:
Pomiędzy jedynką a dwójką też zastosowano taki myk i jakoś nikt nie narzekał.
Pomiędzy jedynką, a dwójką było to uzasadnione.
W której części gry byłeś szczuty bity i gnębiony ?
W jedynce... chociażby na początku gry, jak tylko wpadło się do kopalni dostawało się po twarzy.
Zresztą czego się spodziewałeś gett wyznaczonych dla ludzi i codziennych egzekucji ?
Prawie.

Nie offtop:
Polecam Urban Terror. Nie pisałem o tym wcześniej, bo zapomniałem, że to gra... dla mnie to niemal GG.
Gra to połączenie ET z CS'em, (choć z tego drugiego ma zdecydowanie więcej) przy czym... po prostu jest lepsza.
Najnowsza wersja 4.1 waży koło 500 megabajtów i jest... darmowa!
Nie ma problemów ze znalezieniem graczy i mój znajomy bez problemu grał na łączach 256mb. (jednocześnie rozmawiając ze mną przez skype, co polecam. Szczególnie w trybie konferencji, gdy komunikację ze sobą ma cała drużyna... miodzio.)
Chętnie przyjdę na spara, choć raczej za miesiąc... teraz mam pełno roboty i od tygodnia nie grałem. (nadgarstek mi zdrętwiał :shock: :lol: )

Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Pomiędzy dwójką i trójką też- Jesteś zmęczony i wycieńczony morska podróżą. Co chciałeś, w pogromce smoków się zabawić? I tak na początku aż takim cieciem nie jesteś przecież.

Co do poniżania, to czy ja wiem? Jak cie maja poniżać skoro wracasz właściwie jako bohater? A orkowie, jak sami twórcy pisali, sa nawet bardziej ludzcy od ludzi. Ich cywilizacja to nie lincz i mord. Po prostu podbili ludzi i starają się ich wykorzystać...

Teraz pogrywam w BET-ON SOLDIER
Całkiem ciekawa strzelaninka. Nie powiem... nawet nawet....
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Shevantiel
Pomywacz
Numer GG: 8681316

Post autor: Shevantiel »

Aktualnie dossałem się do Heros of Might & Magic - Dark Messiah.
Widok FPP, bardzo obra fizycznie, ładnie oprawiona graficznie, wrogowie dopracowani aczkolwiek niezbyt zróżnicowani (Od Orka do Orka :| ). Ale ogólnie bardzo dobra.

PS. Kopania przeciwników Rules! :twisted:
"Nawet najczarniejsza ze zdrad, nie zaskoczy nikogo stworzonego z kłamstw..."

Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Cóż, obecnie dwa tytuły 1 po multi i 1 w singlu.

Multi: Company of Heroes - świetny drugowojenny RTS wymagający mniej zręczności i więcej kombinacji niż większość w gatunku a przy tym diablo dynamiczny.

Single: Neverwinter Nights 2 + Mask of the Betrayer - cóż, nie jest to Baldurs ani Planescape, ale gra się nawet miło, zdecydowanie lepiej jak w strasznie H'n'Sowatą 1. I fabuła nawet nie posysa!
ODPOWIEDZ