Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics

cRPG Corner
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

S: 7
P: 10
E: 6
C: 4
I: 6
A: 9
L: 3

Tag skills:
:arrow: Small guns
:arrow: Steal
:arrow: Big guns/Unarmed

Traits:
:arrow: Gifted
:arrow: Finesse

Na 18 poziomie co trzeci mój atak to był krytyk. :twisted: Na tymże poziomie rozwaliłem Bishopów w New Reno.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Ja miałem zazwyczaj wysoką inteligencję (żeby mówić z sensem), charyzmę (żeby ludzie słuchali) i zręczność (aby być szybszym od tych co nie słuchają). Do tego Giftedi czasem Fast Shot, czasem Finezja, czasem Good Natured... tagi spech (dało się nawet nieźle ułatwić sobie walkę z Horriganem ;-) ), jakaś broń i coś tam jeszcze... Kiedyś też miałem przepis na postać, która po zakończeniu gry miała chyba 6 albo 5 atrybutów na 10 i resztę też nie najgorszą...
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Suhar »

Hehe... ja chyba tylko raz grałem w Fallouta 2 rozwijając speecha i mając wysoką charyzmę. (a gre przeszedłem.... huh.... ile to razy.... nom kilkadziesiąt :P). Ja raczej preferuję grę typu "podkraść, okraść, podłożyć stealem kolesiowi uzbrojony plastik i po sprawie" (:D) BTW: w ten sposób właśnie zabijałem prezydenta... i nikt mnie nie szczaił :twisted: No a podczas walki Vic i Cassidy siedzą z tyłu i strzelają, a ja i Sulik z przodu mordujemy wszystko co się rusza. Ripper - i w oczy critical. Daliście kiedyś Cassidy'emu Gauss Rifle? Jeśli nie - to dajcie :) Nie wiecie, co on z nim wydziwia :twisted:
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this

Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
Runiq
Bombardier
Bombardier

Jeżeli Fallout 3 nie będzie skopany i wyposażony w multiplayer, to coś mi się widzi że sprawdzimy, kto ma lepszą postać. :twisted:

Ad. F1:
Bardzo lubię chwile, gdy z uśmiechem na mordce robię sito z dwóch mutantów naraz lub celnym strzałem w oko odrywam im pół ciała [:?: :!:].

Ad. F2:
Suhar: To ty mnie nie widziałeś z Gauss Rifle. Nie było istoty, która byłaby w stanie mnie zabić, gdy trzymałem tą broń. Góra trzy rundy i najsilniejszy gość gryzł glebę [no nieeee... nie mówię o głównym boss'ie gry]. Ale na ogół nie używałem broni. Z Unarmed powyżej 200%, najczęściej jeden cios w oczy lub głowę i problem z głowy.
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Runiq pisze:no nieeee... nie mówię o głównym boss'ie gry.

To mój dyplomata-wojownik ;-) pokonał Horrigana bez ani jednego wystrzału (choć i z PulseRifle i z Bozarka wiele sztuczek pokazać umiał (fast shot, Bonus Rate of Fire i 2x Action Boy + 10 Agility były baaaaardzo w tym pomocne...)) - wystarczyło nakłonić do pomocy oddział Enclavy i przestawić wieżyczki, a potem stanąć z boku i obserwować...

właśnie to było fajne w postaci dyplomatyczno-bojowej - najpierw nakłaniałem kogoś, że walka jest be, a potem pakowałem w niego magazynek - podwójne xp! ;-p Również wiele smaczków było dostępnych tylko dla wygadanej postaci (choć te dla bohatera z int 1-2 też były niezłe ;-) )
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Hehehe... ja Horrigana rozwalam w ciekawy sposób. Rozwijam Science i Melee weapons. Marcus, Cassidy i Vic zwykle strzelają do żołnierzy, a ja i Sulik... biegniemy na Franka. Ja z Ripperem, a Sulik z Super Sledge. I zawsze wygrywam! A wieżyczki oczywiście są już dawno przeprogramowane.

Freaks
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Kurcze ja tu widze że takie fajne numery odstawiacie wysoko poziomowcami a ja nie mam czasu przechodzić fallouta...

Mam prośbę może ktoś z was dał by mi save waszej postaci np. podczas walki z głównym boosem? chciał bym podpatrzyć jak rozwinąć postać.
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

W Falloucie się nie podpatruje postaci od innych. Trzeba mieć swój własny pomysł... a co do tego save'a, to ja nie mam neta w domu, a o dyskietce z save'm zapomnę, gdy pójdę na kafeję :( Zresztą wątpie, by ktoś ci chciał dać save'a. Powiezieliby pewnie: "graj se sam". Ale kto tam ich wie ;)

Freaks
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

Ja mam save, tuż przed zakończeniem części pierwszej. Ale postac jest zcheatowana, więc nie da Ci pełnego obrazu gry. ;)
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Hmm ja miałem całkiem niezłą postać. Miała dobrą szanse na krytyka i dobry cel bronią lekką. Atakując tym kałachem od żużlowców miałem na każdą odległość trafienie 95% w każdą część ciała oprucz oczów (a te miały 80%). A jak by co umiała wziąć na włócznie oponenta :D
Runiq
Bombardier
Bombardier

Ja ci moge dać save'y. W końcy to chyba nie przestępstwo. Muszę tylko sprawdzić, czy mam podczas walki z Mistrzem, czy po.

Wracając do postaci: W F1 miałem postać z Percepcją i Zręcznością 10 ( :twisted: ) i perkiem Sharpshooter (no, było parę innych, ale mi chodzi o ten jeden). Co za cudo! Wróg mógł stać na odległości dwóch sklepów Killana Darkwatera, a ja i tak miałem celność 95% (ale ze Small Guns, Big guns miałem trochę mniej wytrenowane), nawet w oczy... :twisted: :twisted: :twisted: Kocham takie granie. Mogłem strzelać do gościa, a ten stał w miejscu i nie wiedział, co ma robić (najczęściej po jednym strzale ze snajperki człowiek lub ghul ginął, a mutant po dwóch). Strzelam tylko w oczy lub głowę!
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Hehehe... powtórzę się: ja zawsze mam zręczność i szczęście na dziesięć. Co chwile criticale! A ze spotkań specjalnych w F1 miałem wszystkie, a w F2 - nie miałem tylko Rycerzy Króla Artura walczących ze szczurami.

Ha! Już 20 post MAd, zaraz cię dogonię! A znając komputer Runiqa, to niedługo znowu mu się zepsuje i nie będzie mógł pisać postów! Kiedyś was wszystkich przegonię. Wspomnijcie moje słowa, gdy będziecie mnie błagać, abym przestał pisać, bo już będę miał ich ponad dziesięć tysięcy. :twisted:

[czyżby ktoś tu zamierzał S..tirlitzować? Bo liczbę postów łatwo zmniejszyć ;-p - dop. MAd Phantom ]

Freaks
Runiq
Bombardier
Bombardier

Buahahahah! (W tym miejscu Runiq wali czołem w biurko) Suhar, ty statsiarzu! Jeszcze tylko 590 postów i wyrównasz do mnie!

Ale to nie temat o s...stirlitzowaniu. Aha, Dante, nie dostaniesz mojego sejwa, bo jest za duży by go przesłać e-mailem. :P
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Widzę, że temat podupada! To niemożliwe!
Wiecie, jak można mieć za darmo Sulika (nie chodzi mi o nagrodę po uratowaniu Smileya (The Trappera))

Freaks
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

Dawno w Fallouta2 nie grałem, ale chyba starczył odpowiedni poziom speacha. Zreszta..po co komu Sulik, jak grę można ukończyć samemu w (około) pół godziny :P
Kubus666
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Kubus666 »

Ostatni raz w Fallouta 2 grałem jakiś rok temu... Pamiętam, że prawie każdą postacią brałem szczęścia 4, bo w NCR był błąd z tym skanerem od Hubologów. Wtedy zamiast odejmować zwiększał zazwyczaj szczęście do 7. Jak grałem, to perkami, które musiałem wziaść były: Bonus rate of fire, Slayer, Sniper, Better Criticals, Action Boy x2, Bonus HtH attacks, Doctor... NIGDY nie brałem traita Fast shot, natomiast zawsze Gifted i coś dodatkowo. Tagi to (prawie zawsze) Unarmed (mega powers fist rządzi :P zwłaszcza ze slayerem) Energy weapons (za sprawą perka, bo na początku się nie przydawało), Small guns i Speech. Gra była bardzo prosta. Btw jaki level maxymalnie osiągnęliście bez używania książeczki i komputera po ukończeniu gry???????
Ja doszedłem do 70 i wymiękłęm... A jakie statsy zabitych były :D
Fear me not but fear my hell
Man made me so I could kill
Praise me in the name of war
I destroy both rich and poor
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Sulika można mieć za darmo jak się z Toksic Caves wyprowadzi żywcem tego kolesia co tam siedzi... To było izi - polecam jednakwrócić tam z jakimś fajnym otwieraczem do konwerw i otworzyć windę na końcu jaski - troche fajnego stuffu można zdobyć - w tym amunicję...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
ODPOWIEDZ