Fallout 1, Fallout 2, Fallout Tactics

cRPG Corner
Darkelfft
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
Kontakt:

Post autor: Darkelfft »

U mnie ( powracam do kwestii mostu) strażnik zadawał trzy pytania:
1. Bodajże pytał o imię.
2. Pytał o cel misji.
3. Wywalał jakieś pytanie o zaawansowanieu lub działeniu jakiejś " perki".
Po odpowiedzi na pytania odchodził mamrocząc coś o wymyslaniu jakiś nowych pytań. Raz go zaatakowałem, to zaczęły się pojawiać eksplodujące krowy...
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu :D...
Otchłań
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Strażnik mostu zawsze najpierw pyta o imię i misję, a potem zadaje pytanie związane z mechaniką... jeśli odpowiesz dobrze przeprowadza Cie narzekając przy tym, jeśli jednak masz dobre staty to, możesz na 3 pytanie odpowiedzieć "kontrpytaniem" a wtedy malowniczo wybucha.... i mozna wziąć jego szaty...
a jeśli się go zaatakuje to trzeba stawić czoła wybuchającym krowom (które swoją drogą są też innym, osobnym EE)

Co do klimatu, albo raczej jego braku w FT - nie zgodzę się. Klimat w nim jest, tylko że nieco inny niż w reszcie serii - taki posępny..? no nie zupełnie... ale na pewno bardzo silny... tylko, że trzeba grać na poziomie trudności > "easy", na którym to gra jest zdecydowanie za łatwa i traci cały urok...
ETHALD
Szczur Lądowy

fallout the best

Post autor: ETHALD »

mam wszystkie części fallouta[saga fallout ]
ale zastanawia mnie jedna rzecz kiedu będzie fallout 3?
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

A kto to w ogóle wie? :wink: Pewnie nawet sami twórcy nie maja jeszcze pojęcia. :wink:

Jeszcze ja wrócę do mostu. Gdy po raz pierwszy spotkałem gościa, wyłożyłem się na trzecim pytaniu. MIanowicie, brzmiało ono tak: "Ile funtów może unieść postać z siłą 6 i perkiem <Mocne plecy>?". Oczywiście załadowałem grę i znów zagadałem gościa. Trzecie pytanie brzmiało: "Która postać z Fallouta 1 przeszła do Fallouta 2?". To akurat było proste. Szedłem właśnie z NCR :) .
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

musze sie pochwalic ze wlasnei zaczalem grac w Fallout1 :D pozyczylem od kuzyna 2 dni temu. Jednak b. zastanawia mnie kiedy znajde ten hydroprocesor. W krypcie 15 nie ma go. Przeszedlem wszystki poziomy windy. Khazar mowil ze to pod koniec gry.. Czy to prawda? Gra naprawde bedzie tak krotko trwala? :(
Banshee
Pomywacz

Post autor: Banshee »

dsadfga_atadf_a pisze:musze sie pochwalic ze wlasnei zaczalem grac w Fallout1 :D pozyczylem od kuzyna 2 dni temu. Jednak b. zastanawia mnie kiedy znajde ten hydroprocesor. W krypcie 15 nie ma go. Przeszedlem wszystki poziomy windy. Khazar mowil ze to pod koniec gry.. Czy to prawda? Gra naprawde bedzie tak krotko trwala? :(
Mogę Cię pocieszyć, że znalezienie hydroprocesora jest tylko pewnym etapem w grze i nie kończy samej gry. A i znalezienie procesora nie jest wcale takie łatwe.
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

a po znalezieniu tego procka bedzie jeszcze ciekawiej... i zdradze ze na koncu gry bedzie DUZE BUUUM!!!
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

Mam pytnko czy wam na xp tesh psuje sie grafa?? Znika kompletnie ekran gry.
laRy
Kok
Kok

kto gra w stare gry na xp?? :D 98SE jest najlepszy!
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Na poczek zerknij do istrukcji czy nic na ten temat nie mówi... jeżeli nie
Ustaw tryb zgodności - może pomoże.
Jeśli i to nie pomoże to ściągnij najnowsze patche do windy\gry (i znów możesz trybów zgodnosci spróbować)
Jeżeli dalej nie pomaga to ściągnij nowe sterowniki do karty graficznej i Dx... jeżeli wciąż nic to spróbuj pokombinować z różnymi ustawieniami...
a jeśli jesteś zdesperowny możesz ściągnąć sterowniki i Dx z czasów wydania gry... lub zrobić format i reinstalkę (może pomoże... MOŻE)
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Banshee pisze:Mogę Cię pocieszyć, że znalezienie hydroprocesora jest tylko pewnym etapem w grze i nie kończy samej gry. A i znalezienie procesora nie jest wcale takie łatwe.
No chyba że sie gra w Fallouta 2 ale to zupełnie inna historia ;-)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Suhar »

Czy to jest normalne, że gram w Fallouta 2 od 5 lat, zawsze mam Luck 10 i jeszcze nigdy nie spotkałem King's Arthur's Knights walczących ze szczurami? I jeszcze jedno. Kumpel mi mówił, że jak się naryje w Fallout 2 w kodzie, to na pustyni znajdzie się miejsce, gdzie leży G.E.C.K, a na ścianach są podziekowania od twórców. Czy ktoś też o tym słyszał? Jeśli tak, to co trzeba zmienić, by to znaleźć?
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this

Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
laRy
Kok
Kok

o tym nieslyszalem, ale niemusi byc luck 10 zeby cos spotkac. ja ich kiedys z luck 3 spotkalem :D
Darkelfft
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
Kontakt:

Post autor: Darkelfft »

Nie słyszałem o tym Run. Grał ktoś kiedyś w F2 z Luck 1 (:D), bo ja tak ( lubię eksperymentować), jeszcze lepiej z Inteligencją 1 ( słyszałem, ze są ciekawe dialogi do wyboru, ale sam nie sprawdzałem). Większą szansę na znalezienie ciekawych miejsc daje perk ( tylko zapomniałem jak on się nazywa, ale na rysunku stoi koleś z lornetką, i nogę trzyma na kamieniu :D:D, więcej nie pamiętam :):)).
Jakie perki wybieracie najczęściej?
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu :D...
Otchłań
laRy
Kok
Kok

ja kiedys sie narabalem w falloucie jakimis dragami i mialem inteligecje 1 w den zagadalem do prostytutki w The Hole i mialem mozliwosc odpowiedzi: "MAMA?" jak ja sie usmialem...

ten perk sie po polsku chyba Odkrywca nazywal.

jakie perki biore? na 24 musi byc Sniper (wymaga: agility 8, perception 8, small guns 80%, 24 level), te perki + luck 5 = 50% ze kazdy moj atak na odleglosc to krytyk
do tego better criticals (krytyki robia 150% obrazen + jedna rzecz z tabelki krytykow) wymaga: perception 6, luck 6, agility 4, level 9
bonus rate of fire (ataki bronia palna -1 AP, wymaga: agility 7, inteligence 6, perception 6, level 15)

taki sniper do specjalnych zadan tylko gauss rifle w jedna lape, a w druga YK42b pulse rifle i jestesmy przygotowani na wszystko!

50% na krytyka, przy krytyku do nawet 450% obrazen = postac wymiata jak ma cos co strzela na odleglosc :D

a ja mam jeszcze dwa pytania:
1. jak rozkladacie atrybuty (sila, percepcja, itd.)
2. jak rozdajecie punkty i tagi na zdolnosci
Suhar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Suhar »

Moja postać (na 1 levelu) wygląda tak:
ST:7
PE:6
EN:4
CH:4
IN:5
AG:10
LK:10
Tag skills:
Sneak
Steal
Lockpick
Oprócz tego rozwijam jeszcze melee weapons (ulubiona broń - ripper).
Some say the end is near.
Some say we'll see armageddon soon.
I certainly hope we will.
I sure could use a vacation from this

Bullshit three ring circus sideshow of
Freaks
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Zawsze rałem mało szczęscia - bo mi nie było potrzebne, dużo percepcji (8 +1 za perk dawało tyle ile 10) bo strzelałem ze snajperki, do tego perka gifted (powiekszał wszystkie współczynniki) i finezję, wracajać do współczynników to jeszcze brałem dość dużó charyzmy zeby można było kumpli przyłączać.

Swoja droga grałem kiedyś z 1 INT. wydawałem z siebie nieartykułowane dźwięki, i powiedziałemsobie ze jak mnie ktoś głupkiem nazwie to go zabije... Musiałem zabijać większość osób :)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
ODPOWIEDZ