Chodzi Ci o tego magicznego golema? Ja też nie wiedziałem i za pierwszym razem jak do niego podszedłem, uzbroiłem się w młotek (pamiętając z jedynki, że tylko bronią obuchową można zarżnąć golema) i usiłowałem go zabić. Oczywiście nie udało mi się, bo był to młotek kowalski zadający 5 obrażeńAlucard pisze:A co do trolla, to też trudu mi nie sprawił(sposób, sposób). Aha... no i kamienny troll. Początkowo nie wiedziałem jak go zaciupać
Seria Gothic

-
Heimdall
- Bosman

...

-
kajtek Raulin
- Kok

- Numer GG: 0

-
Alucard
- Bosman

- Numer GG: 9149904
Starykajtek Raulin pisze:Co to Gothica II i jego poprzednika i nastepcy to kultowa,naprawde klimatyczna gra,która przyciagnie cie nie na godzinę ale na długie miesiące
A po 3 tyg dodatek... a po kolejnych 3 tyg. trauma
"TO JUŻ KONIEC... BUUUU... JA NIE CHCĘĘĘĘĘĘĘĘ
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
kajtek Raulin
- Kok

Tak bo Bóg dał nam 5 dni na prace i tylko 2 dnia GothicaAlucard 666 pisze:Starykajtek Raulin pisze:Co to Gothica II i jego poprzednika i nastepcy to kultowa,naprawde klimatyczna gra,która przyciagnie cie nie na godzinę ale na długie miesiąceżebyś mnie widział w wakacje... Rano-Gothic II, po południu-Gothic II, Wieczorem-Sapkowski i Gothic II...
A po 3 tyg dodatek... a po kolejnych 3 tyg. trauma
"TO JUŻ KONIEC... BUUUU... JA NIE CHCĘĘĘĘĘĘĘĘ:D"

-
Ravandil
- Tawerniany Leśny Duch

- Numer GG: 1034954
Tylko że przez te długie miesiące to chyba to kilka razy przejdzieszkajtek Raulin pisze:Co to Gothica II i jego poprzednika i nastepcy to kultowa,naprawde klimatyczna gra,która przyciagnie cie nie na godzinę ale na długie miesiące

-
Heimdall
- Bosman

No coż, Gothic nie jest znowu jakąś straszliwie długą grą. Ja przeszedłem dwójkę bez dodatku w 30h przedłużając jak tylko się dało, więc normalna gra w NK powinna zająć w sumie maksymalnie 40h. No ale jak na dzisiejsze standardy to nie jest aż tak źleRavandil pisze:Ja grając tyle, co zwykle (po 2-3 h) przeszedłem dodatek w tydzień (jakieś 20h). Jak znam życie, to zmieszczę się z resztą gry w 30-35h. I tak przyzwoity wynik, ale z tymi miesiącami nie przesadzajmy:P
...

-
kaziu
- Mat

- Numer GG: 7230085
gothic > reszta 
Ten klimat...ucieczki przed orkami i jaszurexami, walki z miare realistyczną
rzeczą... DOBIJANIE Muhahahhbhahhhabhahba aaapsik...
Chodziłem z kilofem i w nocy zabijałem ludzi przybiegają straznicy a ja po dachach uciekam
to było coś
albo bawiłem się w skocz z wysoka ,ale się nie zabij(nigdy nie wychodziło)
Zostałem utopiny w starym obozie w tej sadzawce...
btw gothic 2 jest tak o 1/3 gorszy od 1
Ten klimat...ucieczki przed orkami i jaszurexami, walki z miare realistyczną
rzeczą... DOBIJANIE Muhahahhbhahhhabhahba aaapsik...
Chodziłem z kilofem i w nocy zabijałem ludzi przybiegają straznicy a ja po dachach uciekam
Zostałem utopiny w starym obozie w tej sadzawce...
btw gothic 2 jest tak o 1/3 gorszy od 1

-
Heimdall
- Bosman

Ze względu na klimat i fabułę na pewno. Fabuła G2 w porównaniu z jedynką jest strasznie przewidywalna i już na początku wiadomo praktycznie wszystko, co może się wydarzyć dalej. A w jedynce praktycznie do końca nic nie było jasne, no i jakoś ciekawiej się skończyłakaziu pisze:btw gothic 2 jest tak o 1/3 gorszy od 1
...

-
kajtek Raulin
- Kok

-
Alucard
- Bosman

No Ravandil... Może to wynikało z mojej dociekliwości i miłości do nabijania leveli, ale ja cisnąłem w Gothica 60 godzin (Na kocu pisze Ci ile grałeś)
@Kaziu: Ja zaczynałem od Gothica II więc za przywiązanie, po trochu grafę i wrażenie jakie na mnie zrobił oraz muzykę wolę go od I... Ale fakt:Fabuła w I była mocniejsza...
@Kaziu: Ja zaczynałem od Gothica II więc za przywiązanie, po trochu grafę i wrażenie jakie na mnie zrobił oraz muzykę wolę go od I... Ale fakt:Fabuła w I była mocniejsza...
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów

-
Heimdall
- Bosman

-
kajtek Raulin
- Kok

A czy w Gothicu II są tarcze????
Mój kolega (taki klasowy głupek) chwalił się że na 4 poziome wyruszył na orka i że ona ma taki dobry topór!!!!
Ja i mój qumpel siedzimy i z zainteresowanie i podnieceniem słuchamy(no co wtedu jeszcze Gothic II nie miałem)!!!
A teraz to na tego koleszke to bym nakichał ze śmiechu!!!
Jednego dnia chyba cały bestiariusz Gothia II na mnie wyskoczył
,były tam 4 orki wojownicy,2 wargi,2 polne bestie,2 krwiopijcy,3 zębacze i 1 scierwojad!!!!!!! Co ja zrobiłem:
uciekłem na wysoki głaz z którego żaden potwór nie mógł mnie zabic i wezwałem szkielet goblina ze zwoju!Długo to on sobie nie pożył
.Sięgnęłem po inne zwoje typu lodowa strzała czy ognisty pocisk.Załatwiłem wszystkich
PS
A co do tego całego bestiariusza to zabrakło tam tylko CZARNEGO TROLA znanego na forum wszystkim
!!!!!
Mój kolega (taki klasowy głupek) chwalił się że na 4 poziome wyruszył na orka i że ona ma taki dobry topór!!!!
Ja i mój qumpel siedzimy i z zainteresowanie i podnieceniem słuchamy(no co wtedu jeszcze Gothic II nie miałem)!!!
A teraz to na tego koleszke to bym nakichał ze śmiechu!!!
Jednego dnia chyba cały bestiariusz Gothia II na mnie wyskoczył
uciekłem na wysoki głaz z którego żaden potwór nie mógł mnie zabic i wezwałem szkielet goblina ze zwoju!Długo to on sobie nie pożył
PS
A co do tego całego bestiariusza to zabrakło tam tylko CZARNEGO TROLA znanego na forum wszystkim

-
Ravandil
- Tawerniany Leśny Duch

- Numer GG: 1034954
Kto, jaka ona? Orka?kajtek Raulin pisze: Mój kolega (taki klasowy głupek) chwalił się że na 4 poziome wyruszył na orka i że ona ma taki dobry topór!!!!
Gdzie to było? Bo jeśli w Khorinis, to nie bardzo wierzę, bo tam za dużo orków nie ma, a żeby 4 naraz złapać to trzeba trochę zwiedzić. A jeśli to było w Górniczej Dolinie, to to żadna sztuka, bo tak ich jest od groma. Aha - na 4 levelu w bezpośrednim starciu nie ma ŻADNYCH szans. Po prostu, chyba ogromnym fuksem. W NK udało mi się fartem zabić orka gdzieś na 17 poziomie. Więc powodzenia w walce z orkiem w pierwszym rozdzialeJednego dnia chyba cały bestiariusz Gothia II na mnie wyskoczył Razz ,były tam 4 orki wojownicy,2 wargi,2 polne bestie,2 krwiopijcy,3 zębacze i 1 scierwojad!!!!!!! Co ja zrobiłem: uciekłem na wysoki głaz z którego żaden potwór nie mógł mnie zabic i wezwałem szkielet goblina ze zwoju!Długo to on sobie nie pożył Razz .Sięgnęłem po inne zwoje typu lodowa strzała czy ognisty pocisk.Załatwiłem wszystkich
PS. W Gothicu 1&2 nie ma tarcz, w trójce nie wiem, bo nie grałem.

-
Alucard
- Bosman

-
Heimdall
- Bosman

Metodą blok-blok-blok-atak wszystko jest możliwe, wystarczy mieć trochę szczęścia, niezacinający się komp i... cierpliwośćRavandil pisze:A jeśli to było w Górniczej Dolinie, to to żadna sztuka, bo tak ich jest od groma. Aha - na 4 levelu w bezpośrednim starciu nie ma ŻADNYCH szans.
...

-
kajtek Raulin
- Kok