Seria Heroes of Might and Magic

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651

-
- Kok
- Kontakt:
I Heroes V są już w internecie...
2 tygodnie przed światową premierą, MIESIĄC przed polską premierą!
Ja sam zamówiłem oryginała, ale nie chciałem czekać miesiąc aż do mnie on dotrze, więc póki co gram w pirata
Jak narazie nieźle, zagrałem sobie na normalnej mapce z 3 kompami zamkiem Sylvan, grałem chyba z 4h i jeszcze do podziemi nie zszedłem (wiem, trochę wolno gram ale lubię sie pozachwycać
) i gra wciąga, jest parę drobnych błędów (np na pasku inicjatywy wyświetla już tyle jednostek ile przeżyło atak podczas gdy nasza jednostka dopiero rusza się aby zaatakować...) ale one zostaną zapewne poprawione w patchu który dołączą pewnie odrazu z oryginałkami...
O tej grze napewno nie można powiedzieć, że jest wtórna. To nie klon H3 w 3D, nowi heroesi mają wiele ciekawych rozwiązań i są godną uwagi częścią sagi Heroesów
2 tygodnie przed światową premierą, MIESIĄC przed polską premierą!
Ja sam zamówiłem oryginała, ale nie chciałem czekać miesiąc aż do mnie on dotrze, więc póki co gram w pirata

O tej grze napewno nie można powiedzieć, że jest wtórna. To nie klon H3 w 3D, nowi heroesi mają wiele ciekawych rozwiązań i są godną uwagi częścią sagi Heroesów

I tak nikt tego nie czyta...

-
- Pomywacz
Heroes V to gra warta uwagi. Szczególnie należy zwrócić uwagę na rozwiązanie jakie twórcy gry wykożystali z wyglądem miast. Muzyka też stoi na wysokim poziomie. Kampania jednak moglaby być podzielona, każdy zamek powinien mieć inną kampanię tak jak w poprzedniej części. Postacie są dobrze dopracowane, tylko te dinozaury, na ktorych jeżdżi bohater z piekielnego miasta lub wojownicy z innego miasta(chyba z lochow, ale nie jestem pewien).

-
- Marynarz
- Kontakt:
Tak, macie zaprawdę rację. Ale: Heroes V, według mnie (a zwróćcie uwagę że mówi to wielki fan HoMM III, który przeszedł ją kilka razy, w tym od tyłu i po rumuńsku
) ma duże szanse stać się najlepszą częścią cyklu. BA! Już się taką stało. Powrót baśniowego klimatu, niespotykana grywalność, znowu robudowane kampanie... niby to wszystko było już w trójce, ale tu jest tego więcej i jest to zrobione lepiej! Nie mówię już o nowych rozwiązaniach i pomysłach, gdyż to jest oczywiste- muszą one być, i są! I ostatnie zdanie w tym przydługim wywodzie: Przy żadnej innej części herosów nie bawiłem się tak dobrze jak przy V!

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Bombardier
- Numer GG: 9383879
- Kontakt:

-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998

-
- Bosman
- Numer GG: 0
Heroes V - ma jak dla mnie za duże wymagania sprzętowe
.
Ale na razie trójka spisuje się na medal
(złoty medal
). I nawet często w nią gram. A co będzie później to nie wiem.

Ale na razie trójka spisuje się na medal

Ostatnio zmieniony wtorek, 7 sierpnia 2007, 20:04 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Szczur Lądowy
Zagłosowałem na część III. Grałem we wszystkie części. Niestety nie mogę u siebie na komputerze zainstalować części piątej.
Heroes I - no cóż ma swoje lata...
Heroes II - bajkowa grafika, prosta gra, różnorodne upgrady; elementy, których nie ma w III (ghosts, ultimate artefacts)
Heroes III - wiele zamków, jednostek, upgradów, lokacji, bardzo dobry edytor map; dodatki Heroes of Might and Magic Armageddon Blades (zamek żywiołaków, nowe jednostki neutralne m.in. Błękitny Smok);Shadows of Death (łączenie artefaktów w celu uzyskania jednego dobrego); nieoficjalny In the Wake of Gods - możliwość walki bohaterem, który uzyskuje nowe poziomy itd., nowe jednostki i obiekty na mapie, zwariowane kampanie)
Heroes IV - 3d, dużo możliwości, brak tego Heroesa, szybko się nudzi
Heroes V - piękna grafika, wspaniałe jednostki, wysokie wymagania sprzętowe ...
Heroes I - no cóż ma swoje lata...
Heroes II - bajkowa grafika, prosta gra, różnorodne upgrady; elementy, których nie ma w III (ghosts, ultimate artefacts)
Heroes III - wiele zamków, jednostek, upgradów, lokacji, bardzo dobry edytor map; dodatki Heroes of Might and Magic Armageddon Blades (zamek żywiołaków, nowe jednostki neutralne m.in. Błękitny Smok);Shadows of Death (łączenie artefaktów w celu uzyskania jednego dobrego); nieoficjalny In the Wake of Gods - możliwość walki bohaterem, który uzyskuje nowe poziomy itd., nowe jednostki i obiekty na mapie, zwariowane kampanie)
Heroes IV - 3d, dużo możliwości, brak tego Heroesa, szybko się nudzi
Heroes V - piękna grafika, wspaniałe jednostki, wysokie wymagania sprzętowe ...
Pozdrawia
mantis
mantis

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
O! Ma ktoś mapki do trójki, bo ja znam wszystkie podstawowe, a nie mam już gdzie sobie grać
Chętnie poznam nowe, ładne, duuuże i trudne mapy 

http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe

-
- Bosman