Seria Heroes of Might and Magic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

jaka czesc (+ dodatki) byla najlepsza ?

heroes 1
0
Brak głosów
heroes 2
5
3%
heroes 3
155
88%
heroes 4
13
7%
heroes 5
4
2%

Liczba głosów: 177
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Fire Emblem to konsolowa seria. Mi bardziej odpowiada Disciciples - bo IMO ma klimat, nie to co Heroes w którym nawalili wszystko z wszystkim. Ale obie są podobne - tyle że w Disciplesa sie krócej gra XD
Har Har Har
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

BTW zapowiedziano Disciplesa na Nintendo DS, są również plotki o kolejnym przenośnym Hirołsie :shock:
Har Har Har
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

I Heroes V są już w internecie...
2 tygodnie przed światową premierą, MIESIĄC przed polską premierą!
Ja sam zamówiłem oryginała, ale nie chciałem czekać miesiąc aż do mnie on dotrze, więc póki co gram w pirata ;) Jak narazie nieźle, zagrałem sobie na normalnej mapce z 3 kompami zamkiem Sylvan, grałem chyba z 4h i jeszcze do podziemi nie zszedłem (wiem, trochę wolno gram ale lubię sie pozachwycać ;) ) i gra wciąga, jest parę drobnych błędów (np na pasku inicjatywy wyświetla już tyle jednostek ile przeżyło atak podczas gdy nasza jednostka dopiero rusza się aby zaatakować...) ale one zostaną zapewne poprawione w patchu który dołączą pewnie odrazu z oryginałkami...

O tej grze napewno nie można powiedzieć, że jest wtórna. To nie klon H3 w 3D, nowi heroesi mają wiele ciekawych rozwiązań i są godną uwagi częścią sagi Heroesów :)
I tak nikt tego nie czyta...
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Heroes V to gra warta uwagi. Szczególnie należy zwrócić uwagę na rozwiązanie jakie twórcy gry wykożystali z wyglądem miast. Muzyka też stoi na wysokim poziomie. Kampania jednak moglaby być podzielona, każdy zamek powinien mieć inną kampanię tak jak w poprzedniej części. Postacie są dobrze dopracowane, tylko te dinozaury, na ktorych jeżdżi bohater z piekielnego miasta lub wojownicy z innego miasta(chyba z lochow, ale nie jestem pewien).
Obrazek
impostor
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: impostor »

Tak, macie zaprawdę rację. Ale: Heroes V, według mnie (a zwróćcie uwagę że mówi to wielki fan HoMM III, który przeszedł ją kilka razy, w tym od tyłu i po rumuńsku :D ) ma duże szanse stać się najlepszą częścią cyklu. BA! Już się taką stało. Powrót baśniowego klimatu, niespotykana grywalność, znowu robudowane kampanie... niby to wszystko było już w trójce, ale tu jest tego więcej i jest to zrobione lepiej! Nie mówię już o nowych rozwiązaniach i pomysłach, gdyż to jest oczywiste- muszą one być, i są! I ostatnie zdanie w tym przydługim wywodzie: Przy żadnej innej części herosów nie bawiłem się tak dobrze jak przy V!
Obrazek

Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

tak z innej beczki Disciples III nie zapowiada sie ciekawie. Bedą tylko 3 frakcje :( A HV musze sprawdzic - bo na razie tylko slyszalem od qmpla ze dobra fabula a oprocz tego to to taka 3 w nowej grafie XD
Har Har Har
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ja teraz przechodze kampanie nieumarlych w Disciples 1 ;)

A HV to chyba na moj odkurzacz jest gra ;)
impostor
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: impostor »

Pita pisze:A HV musze sprawdzic - bo na razie tylko slyszalem od qmpla ze dobra fabula a oprocz tego to to taka 3 w nowej grafie
Tak, poza tym że wszystko zostało odświeżone, poprawione i zaserwowane w lepszej oprawie graficznej niż III. Nie ma co, ja tę grę po prostu polecam.
Obrazek

Obrazek
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

Po przejściu prawie całej kampanii Nmieba musze wam powiedzieć, że gra jest SUPER! i czekam na polską wersję :-D
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
twardy

gdzie moge pobrać dodatek do heroes 3 i żeby było więcej pos

Post autor: twardy »

i żeby było więcej pos :?: :D
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

A wg mnie najlepsza była II cz. Heroesa. Grałam w trzy pierwsze części, widziałam IV, ale dwójka po prostu wymiata :mrgreen: Było to naprawdę dawno więc pamiętam tylko, że najlepiej grało mi się tą rasą, gdzie były smoki (starość nie radość... nie pamiętam nazwy...).
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

czyli Warlock ^_^

Ostatnio se pogralem nieco w V (oczywiscie nie u siebie :P). Gra bardzo fajna, ale dobija mnie wielkosc i ilosc map. Na najwiekszej z nich dostaje klaustrofobii+jak sie chce pograc z kumplami to jest maly wybor :/
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Heroes V - ma jak dla mnie za duże wymagania sprzętowe :? .

Ale na razie trójka spisuje się na medal :) (złoty medal :D ). I nawet często w nią gram. A co będzie później to nie wiem.
Ostatnio zmieniony wtorek, 7 sierpnia 2007, 20:04 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.
mantis
Szczur Lądowy

Post autor: mantis »

Zagłosowałem na część III. Grałem we wszystkie części. Niestety nie mogę u siebie na komputerze zainstalować części piątej.

Heroes I - no cóż ma swoje lata...

Heroes II - bajkowa grafika, prosta gra, różnorodne upgrady; elementy, których nie ma w III (ghosts, ultimate artefacts)

Heroes III - wiele zamków, jednostek, upgradów, lokacji, bardzo dobry edytor map; dodatki Heroes of Might and Magic Armageddon Blades (zamek żywiołaków, nowe jednostki neutralne m.in. Błękitny Smok);Shadows of Death (łączenie artefaktów w celu uzyskania jednego dobrego); nieoficjalny In the Wake of Gods - możliwość walki bohaterem, który uzyskuje nowe poziomy itd., nowe jednostki i obiekty na mapie, zwariowane kampanie)

Heroes IV - 3d, dużo możliwości, brak tego Heroesa, szybko się nudzi

Heroes V - piękna grafika, wspaniałe jednostki, wysokie wymagania sprzętowe ...
Pozdrawia
mantis
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

HoMM3 oczywiście :)
Choć od Hirołsów wole Discplace (1 i 2 +wszystkie dodatki), Hordy Nieumarłych rządzą :D
Mimo to w obie gry regularnie gram i nawet teraz tworze kolejną mapkę do Trójki :D
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

O! Ma ktoś mapki do trójki, bo ja znam wszystkie podstawowe, a nie mam już gdzie sobie grać :D Chętnie poznam nowe, ładne, duuuże i trudne mapy ;)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Hmm... mozna by ;) Teraz robie sobie wielką (XL) mape z tysiacami jednostek (rozgrywka symuluje na prawde dużą wojne), wieloma miastami (planuje około ponad 30 miast na mapie :) ). Ale pytanie mam to samo co CoB - czy ktos ma jakies FAJNE mapki :) Bo te ktore sa w necie dają WIELE do życzenia :)
ODPOWIEDZ