W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: Pita »

No co Ty Arku, przecież jak Grecja to tylko God of War ;)!
Har Har Har
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

W trylogii god of war jest mniej Grecji niż w godzinie argonautów.
Obrazek
corvus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2609448
Kontakt:

Post autor: corvus »

W Mass Effect 2 z tym, że coś mi się wali i chwilami nie namierza wrogów, nie da się otwierać drzwi etc. (po prostu kwadracik pozostaje pomarańczowy zamiast niebieski, nie wiem nawet ile życia pozostało przeciwnikom. Irytujące i na dobrą sprawę nie da się grać.)
Ale ogólnie sympatyczna gra.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Obrazek Folklore (PS3, pozycja ekskluzywna)

Ładny, plastyczny, interesujący action-RPG. Z jednej strony powieść niemalże detektywistyczna i rozwiązywanie zagadek, z drugiej wgłębianie się w tytułowy folklor, pełen niesamowitych stworów i historii. Przyjemna, bardzo ładna, cudna gra, która może nie zrywa skalpu, ale definitywnie jest warta świeczki. Obecnie mój główny odciągacz.

Obrazek

Scott Pilgrim vs The World (PS3/XO)

Chodzona bitka utrzymana w duchu gier Technos - fajna, przyjemna, ładna, porządna, z multi na czterech i masą miłości do retro - czego chcieć więcej ;)!
Obrazek BlazBlue Continuum Shift (PS3/XO)

Świetna bitka 2D z rozbudowanym trybem story, dobrym online, doskonałą oprawą i - dobrym systemem walki, który wciąż balansują patche. Dla mnie bitka tej generacji, obok Garou, które jednak jest tylko wskrzeszeniem (i to średnim) starej gry.
Obrazek Etrian Odyssey III (DS, ekskluzyw)

Jeżeli lubicie Dungeon Mastera, Wizardry czy sesje w stylu loch & smoki & skarby - Etrian III rządzi. Dużo do roboty, masa możliwosci customizacji drużyny, a dochodzi jeszcze pływanie statkiem, łowienie ryb, piractwo etc. Dobry dungeon crawler.

Do tego męczę Orange Boxa na PC, Donkey Konga na GB, Mark of Kri na PS2 - ale te z doskoku. Starałem się też grać w nowe Call of Duty, ale szybko zrezygnowałem ;) Za to w planach mam kupno Atari ;(!!!111oneoneeleven!
Har Har Har
Sir_herrbatka
Mat
Mat

Post autor: Sir_herrbatka »

Co do Scott Pilgrim vs The World. Ten zrzut mnie po prostu wbił w glebę. Żeńskie zombie w wersji anime :D
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

Lego Harry Potter :D :D
00088888000
Nivellen
Majtek
Majtek

Post autor: Nivellen »

Ja znów gram w Neverwinter Nights. Ta gra nigdy mi się nie znudzi. Może 2 jest większa, lepsza i w ogóle, ale jak dla mnie nie ma tego subtelnego uroku poprzedniczki :) Co ważne, chyba nie tylko ja tak myślę, bo serwy do NWN wciąż są pełne ludzi mimo, że to już 8 lat od premiery.

http://www.solll.linuxpl.eu/serverstatus.php?strona=1
Oto widzę ojca swego.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.
Alien
Kok
Kok

5 min temu skończyłem fallouta 3... po raz pierwszy :D
00088888000
Wevewolf
Mat
Mat
Numer GG: 0

Post autor: Wevewolf »

Przechodzę AC jedynkę i mogę z całą mocą stwierdzić że AC II jest lepsze od jedynki w niemal każdym względzie... Ale nie aż tak by nie chciało się wracać do Jedynki. Obie gry są bardzo dobre ;)
Osobiście to upek mi się podoba - wciągający i łączący wszystkie postacie :D
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

a ja za to przechodzę Assassins Creed Brotherhood :D

Ezio wraca i pali wieże w Rzymie goniąc śmierdziuszków w wilczych skórach i okazując swą naturę mordowania namaszczonych pryncypałów lądując na ich anusie.

gra już śmiga po sklepowych półkach, jak wrażenia?

mi wystarczyło 15 minut by wpaść w tryb single i nie chcieć się z niego wydostawać. Szkoda, że w multi panuje taki chaos by byłoby przezłowieszczo.

jedyną wadą multi jest to, że czasem b. długo szukam innych graczy - poza tym jest płynnie i widowiskowo, że hoho! Kat biega jak maratończyk na dropsach, obok lekarz goni błazna, a w międzyczasie dziwki skaczą po dachach goniąc księży, czegoś takiego właśnie szukałem.
Obrazek
Sirion
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 11883875

Post autor: Sirion »

Ja niedawno skończyłem Dark Messiah of Might and Magic na PC. Moim zdaniem ciekawa gra, szkoda, że gier takiego typu wychodzi tak mało na blaszaka... Fabuła może niezbyt nowatorska no i bogactwo świata nie zostało wykorzystane i czuję lekki niedosyt, ale i tak. Było warto poświęcić kilka godzin ;) Teraz muszę ogarnąć multi do tego (o ile w końcu uda mi się połączyć).

Ostatnio w wolnym czasie poświęcam się League of Legends i Lord of the Rings Online.

Chociaż ostatnio mam ochotę pograć w Mortal Kombat Armageddon, ale niestety nie wyszło na PC... :(
“Better to fight for something, than live for nothing”

General George S. Patton

Fortis cadere, cedere non potest
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Też zacząłem grać w LOTRO. W końcu mmorpg, który oparł się WOWowi i nie jest pastelowy
Obrazek
Fioletowy Front Wyzwolenia Mrówek
Klub Przyjaciół Kawy
Alien
Kok
Kok

Ponieważ wychodzi za jakiś czas wiedźmin 2 wziąłem się za jedynkę :) Niesamowita gra. Wprost nie mogę się od niej oderwać. I te dialogi :D
00088888000
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Morrowind podejście drugie (za pierwszym razem zwyczajnie zdezorientował mnie świat i wikipediowe dialogi... nie mogłam znaleźć łazika i zabił mnie jakiś fruwający śmierdziel). Zobaczymy czy tym razem uda mi się coś osiągnąć czy gra ponownie wróci na półkę z adnotacją "może później..."

Oblivion podejście pierwsze - jest zabawnie. Tylko czy wszystkie TES-y muszą się zaczynać od tego, że nasz bohater jest czyimś więźniem? (BTW konie są drogie... ciekawe czy ktoś mi w końcu da popalić za notoryczne kradzieże wierzchowców...)
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
corvus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2609448
Kontakt:

Post autor: corvus »

Super Mario Bros 3 na GBA. Znaczy na razie gram w to na NDSL, ale GBA juz w drodze - będzie wygodniej. To zdecydowanie jedno z lepszych Mario, chociaż mam w planach zakup jeszcze dwóch, które prezentują się dosyć ciekawie. :)
Natomiast na komputerze gram w Fallout: New Vegas i muszę przyznać, że mają rację ci, którzy piszą, że jest lepsze od Fallout 3. Owszem, jest. Może nie jest niezwykłe(zresztą mnie w ogóle rzadko kiedy gry tak naprawdę wciągają), ale dosyć interesujące, do tej pory jeszcze mi się nie znudziło a to już coś. ;) Nie wiem jak reszcie ale mi tam się chce w to grać, w przeciwieństwie do poprzedniej części.
Alien
Kok
Kok

Oblivion podejście pierwsze - jest zabawnie. Tylko czy wszystkie TES-y muszą się zaczynać od tego, że nasz bohater jest czyimś więźniem? (BTW konie są drogie... ciekawe czy ktoś mi w końcu da popalić za notoryczne kradzieże wierzchowców...)
szybko okaże się że lepiej kupić własnego :D I prawda jest taka że przy dziesiątym lvl (jeśli wykonujesz questy dla jakiejś gildii) te max 5000 septimów to niedużo
00088888000
bOdziO Wolf
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: bOdziO Wolf »

WinterWolf pisze:Morrowind podejście drugie (za pierwszym razem zwyczajnie zdezorientował mnie świat i wikipediowe dialogi... nie mogłam znaleźć łazika i zabił mnie jakiś fruwający śmierdziel). Zobaczymy czy tym razem uda mi się coś osiągnąć czy gra ponownie wróci na półkę z adnotacją "może później..."
Osobiście polecam jak najszybciej rozbudować postać i zagrać w dodatki do Morrowinda (najlepiej jeszcze przed robieniem wątku głównego). Podstawka zawsze wydawała mi się nudna - tylko łażenie i nabijanie doświadczenia. Czasami trafia się jakieś lepsze zadanie w gildii ale to i tak za mało.
ODPOWIEDZ