W co teraz gracie?

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
evilmg
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?

Post autor: evilmg »

Czy to chociaz byloby oplacalne? Postac, ktora skonczyla trąbala zabije zapewne wszystko przez wieksza czesc nwn nawet nie meczac sie zbytnio... Nawet jesli odtworzysz sobie tylko cechy to i tak bedzie znacznie silniejszy taki zawodnik niz to co da sie w nwn stworzyc...
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Masz rację. Ale i na to są ponoć jakieś mody :)

BTW. "trąbala" :lol:
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
bOdziO Wolf
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: bOdziO Wolf »

Wieleby to nie zmieniło. NWN nawet od 1 poziomu postaci z przesuniętym suwakiem trudności gry na pozycję skrajną prawą (czyli najtrudniejszy) nie sprawia zbytnio problemów. Innymi słowy, nie ma tyle myślenia co w Baldurze czy Icewindzie.

Z drugiej strony zawsze można znaleźć jakieś epickie mody dla poziomów 40+ i rozwalać setki smoków... tylko to trochę nudne jest.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Pisząc mody miałem na myśli "modyfikacje", nie "moduły" (plansze / oddzielne scenariusze). Ponoć są takie. Ale coś mi mówi, że ciężko będzie z zainstalowaniem tego na polską wersję.
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Granie w polską wersję jest... samo w sobie wyczynem w ogromnej większości gier. :D

A co do poziomu trudności NWN: jest ono bardzo proste, pod warunkiem że grasz swojownikiem - ot, idziesz i przerąbujesz się przez wszystko. Próbując grać np. bardem dostawałem kociokwiku.

Tak jest zresztą z większością cRPG na d20... Gry mówią przede wszystkim o walce, więc granie czymś innym niż wojownik (no, ewentualnie casterzy jeśli zgadzasz się pomęczyć na początku) jest bez sensu.
Nivellen
Majtek
Majtek

Post autor: Nivellen »

Drakensang: The Dark Eye
Bardzo fajny i wyjątkowo klimatyczny oldskulowy eRPeG z roku 2008.
Graficznie BARDZO podobny do Neverwinter Nights 2. Cały widok głównego okna gry wygląda jak zrzynka z NWN 2, ale czy to minus? Jak dla mnie nie :P
Myślę, że to pozycja obowiązkowa dla fanów gatunku. To jest naprawdę bardzo fajna gra, która nie musi nic udowadniać światu i nie musi z nikim konkurować :D

Może zabrzmi to jak reklama, ale co tam:
"Drakensang" jest dostępny w kwietniowym numerze CD-Action. Ta gra w Empiku kosztuje jak na razie 70 złotych... Natomiast cena najnowszego CD-A to 17 złotych.
Taniej tej gry w oryginale to w najbliższym czasie nie dostaniecie nigdzie.

Prawdopodobnie nigdy nie będzie taniej niż za 17 zł. A obecnie da się ją znaleźć w sklepach po 40zł lub za 60 z groszami wraz z Legend: Hand of God i Loki ;) - dop. WW
Oto widzę ojca swego.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.
evilmg
Majtek
Majtek

Post autor: evilmg »

Solarius Scorch pisze: Gry mówią przede wszystkim o walce, więc granie czymś innym niż wojownik (no, ewentualnie casterzy jeśli zgadzasz się pomęczyć na początku) jest bez sensu.
W nwn granie wojami wszelakimi jest musem bo... system rzucania czarow jest skopany na maksa - no dobra moge sobie wybrazic gorsze rozwiazania, ale to z nwn jest po prostu tragiczne - jeden pasek do wszystkiego (itemy, skille, akcje itd.) sprawia ze kozystanie z niego jest conajmniej dziwnym doswiadczeniem a pchanie menu kontekstowego (to 'cos' co wyskakuje jak klikniesz prawym przyciskiem) jest po prostu bezczelne...

Sterowanie jest zwyczajnym krokiem wstecz wzgledem poczciwych baldurow, icewindow i planscape'a!
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Znowu przebijam się przez Fallouta 3. Gra jest miodna i tym razem mam nadzieję ją skończyć. Tyle tylko, że zawsze mi brakuje amunicji, co jest trochę denerwujące :P. Ale tak czy owak pyka się przyjemnie. A w grafiku nadal czeka zawieszone parę tygodni temu przechodzenie KotORa.
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Dragon Age: Przebudzenie.
Powiem Wam, że gra może nie ma fascynującej fabuły (o mroczny potwór. O nie ma mrocznego pomiotu. O ogr. O martwy ogr), ale za to w końcu mamy tu trochę polityki. To mi się niesamowicie spodobało.
I troszkę jest już to zbyt epickie, jak dla mnie.

Ale przejdę tę grę dla pana Skoczysława.
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

Tevery Best pisze:Znowu przebijam się przez Fallouta 3. Gra jest miodna i tym razem mam nadzieję ją skończyć. Tyle tylko, że zawsze mi brakuje amunicji, co jest trochę denerwujące :P. Ale tak czy owak pyka się przyjemnie.
ja do fallouta 3 znowu podchodziłem parę dni temu i nie mogę w to grać. Bo po co dawali tyle umiejętności nie związanych z walką jeśli 99% questów zalicza się do " idź, przebij się i zrób coś ( w to "zrób coś" wstaw coś typu " kliknij przycisk", " włóż coś do środka" "zabierz coś")" jedyne umiejętności przydatne( poza umiejętnościami bojowymi) to retoryka i ew. otwieranie zamków. Inne to gówno jest.

co do tematu to ostatnio gram w PES 2010 w trybie "become a legend" nawet fajnie się gra.. tyle że komentarzy jest dość mało ( zawsze kiedy jest 5:0 dla mnie słyszę tekst " 5:0 thats imfatik - fonetycznie żeby nie było jest to napisane) denerwujące :P ale ogólnie gra się spoko
00088888000
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Obrazek Shin Megami Tensei: Strange Journey (DS)

Ciężki, mroczny, cholernie wciągający dungeon crawler w klimatach mistycznego sci-ficition. Wsysa jak diabli, bawi szukaniem artefaktów i fuzjami demonów, wymaga myślenia, nie tylko w bitwach i oferuje dobry design oraz świetną muzyke. Nie miałbym jaj, żeby nazwać grę "prawdziwym" Shin Megami Tensei IV (jednak, mimo cięzkiego klimatu, za mało obrazburcza/odjechana), ale to jeden z najlepszych rpgów ostatnich lat, bez względu na platformę . W obliczu takich gier jak ta - śmieszne wydaje się pianie mainstreamowych stron o grach, że jRPGi są w odwrocie.
Har Har Har
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Może to nie erpeg, ale pal sześć. Gram sobie ostatnimi czasy coraz więcej i więcej w Company of Heroes: Opposing Fronts. Mówcie, co chcecie, ale dla mnie to nadal najlepszy RTS w historii.
Sirion
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 11883875

Post autor: Sirion »

Tevery Best pisze:Może to nie erpeg, ale pal sześć. Gram sobie ostatnimi czasy coraz więcej i więcej w Company of Heroes: Opposing Fronts. Mówcie, co chcecie, ale dla mnie to nadal najlepszy RTS w historii.
Ja mam niestety na razie tylko podstawkę, ale zgadzam się z Teverym - CoH rulez ;)

Ja aktualnie męczę Mass Effecta, Fable i nałogowo League of Legends :smile: Muszę przyznać, że dawno mnie nic tak nie wciągnęło jak ta ostatnia pozycja. Jeżeli ktoś ma dużo czasu wolnego i nie wie co z nim zrobić - polecam, jeżeli nie - lepiej omijać ten tytuł szerokim łukiem...
“Better to fight for something, than live for nothing”

General George S. Patton

Fortis cadere, cedere non potest
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Post autor: Alien »

fable? niedawno grałem i nie mogę zabić tego Jacka rzeźnika - skończyły się miksturki zdrowia :(
teraz gram w Hitmana krwawą forsę - nawet fajnie się gra
00088888000
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

A ja znalazłem jakąś starą płytę z CDA ze Splinter Cellem i właśnie jestem w trakcie sprawdzania ile ta gra ma wspólnego z Thiefem :)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Ragnar
Marynarz
Marynarz

Post autor: Ragnar »

A ja po raz nasty podziwiam geniusz twórców Baldurs Gate'a. Po prostu od tej gry oderwać się nie mogę...
Aras
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 9986661

Post autor: Aras »

Alan Wake – pierwszy dotyk

http://peacegrenade.wordpress.com/2010/ ... szy-dotyk/

z tego co się orientuję to pierwsza opinia gracza, nie branżowaca, ani nikogo kto dostał grę za darmo od dystrybutora, zatem jakiś cięzar chyba ma ;) mam nadzieję, że zaufacie mym wrażeniom
Obrazek
ODPOWIEDZ