W co teraz gracie?

-
- Majtek
- Numer GG: 0
Re: Reaktywacja cRPGc: W co teraz gracie?
Czy to chociaz byloby oplacalne? Postac, ktora skonczyla trąbala zabije zapewne wszystko przez wieksza czesc nwn nawet nie meczac sie zbytnio... Nawet jesli odtworzysz sobie tylko cechy to i tak bedzie znacznie silniejszy taki zawodnik niz to co da sie w nwn stworzyc...

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Masz rację. Ale i na to są ponoć jakieś mody 
BTW. "trąbala"

BTW. "trąbala"

-
- Marynarz
- Kontakt:
Wieleby to nie zmieniło. NWN nawet od 1 poziomu postaci z przesuniętym suwakiem trudności gry na pozycję skrajną prawą (czyli najtrudniejszy) nie sprawia zbytnio problemów. Innymi słowy, nie ma tyle myślenia co w Baldurze czy Icewindzie.
Z drugiej strony zawsze można znaleźć jakieś epickie mody dla poziomów 40+ i rozwalać setki smoków... tylko to trochę nudne jest.
Z drugiej strony zawsze można znaleźć jakieś epickie mody dla poziomów 40+ i rozwalać setki smoków... tylko to trochę nudne jest.

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Pisząc mody miałem na myśli "modyfikacje", nie "moduły" (plansze / oddzielne scenariusze). Ponoć są takie. Ale coś mi mówi, że ciężko będzie z zainstalowaniem tego na polską wersję.

- Solarius Scorch
- Bosman
Granie w polską wersję jest... samo w sobie wyczynem w ogromnej większości gier. 
A co do poziomu trudności NWN: jest ono bardzo proste, pod warunkiem że grasz swojownikiem - ot, idziesz i przerąbujesz się przez wszystko. Próbując grać np. bardem dostawałem kociokwiku.
Tak jest zresztą z większością cRPG na d20... Gry mówią przede wszystkim o walce, więc granie czymś innym niż wojownik (no, ewentualnie casterzy jeśli zgadzasz się pomęczyć na początku) jest bez sensu.

A co do poziomu trudności NWN: jest ono bardzo proste, pod warunkiem że grasz swojownikiem - ot, idziesz i przerąbujesz się przez wszystko. Próbując grać np. bardem dostawałem kociokwiku.
Tak jest zresztą z większością cRPG na d20... Gry mówią przede wszystkim o walce, więc granie czymś innym niż wojownik (no, ewentualnie casterzy jeśli zgadzasz się pomęczyć na początku) jest bez sensu.

-
- Majtek
Drakensang: The Dark Eye
Bardzo fajny i wyjątkowo klimatyczny oldskulowy eRPeG z roku 2008.
Graficznie BARDZO podobny do Neverwinter Nights 2. Cały widok głównego okna gry wygląda jak zrzynka z NWN 2, ale czy to minus? Jak dla mnie nie
Myślę, że to pozycja obowiązkowa dla fanów gatunku. To jest naprawdę bardzo fajna gra, która nie musi nic udowadniać światu i nie musi z nikim konkurować
Może zabrzmi to jak reklama, ale co tam:
"Drakensang" jest dostępny w kwietniowym numerze CD-Action. Ta gra w Empiku kosztuje jak na razie 70 złotych... Natomiast cena najnowszego CD-A to 17 złotych.
Taniej tej gry w oryginale to w najbliższym czasie nie dostaniecie nigdzie.
Prawdopodobnie nigdy nie będzie taniej niż za 17 zł. A obecnie da się ją znaleźć w sklepach po 40zł lub za 60 z groszami wraz z Legend: Hand of God i Loki
- dop. WW
Bardzo fajny i wyjątkowo klimatyczny oldskulowy eRPeG z roku 2008.
Graficznie BARDZO podobny do Neverwinter Nights 2. Cały widok głównego okna gry wygląda jak zrzynka z NWN 2, ale czy to minus? Jak dla mnie nie

Myślę, że to pozycja obowiązkowa dla fanów gatunku. To jest naprawdę bardzo fajna gra, która nie musi nic udowadniać światu i nie musi z nikim konkurować

Może zabrzmi to jak reklama, ale co tam:
"Drakensang" jest dostępny w kwietniowym numerze CD-Action. Ta gra w Empiku kosztuje jak na razie 70 złotych... Natomiast cena najnowszego CD-A to 17 złotych.
Taniej tej gry w oryginale to w najbliższym czasie nie dostaniecie nigdzie.
Prawdopodobnie nigdy nie będzie taniej niż za 17 zł. A obecnie da się ją znaleźć w sklepach po 40zł lub za 60 z groszami wraz z Legend: Hand of God i Loki

Oto widzę ojca swego.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.
Oto widzę matkę swoją, siostry swoje i braci.
Oto widzę długi szereg tych, którzy byli przede mną.
Oto ich zew, bym zajął wśród nich miejsce w Valhalli,
Gdzie bohaterowie żyją wiecznie.

-
- Majtek
W nwn granie wojami wszelakimi jest musem bo... system rzucania czarow jest skopany na maksa - no dobra moge sobie wybrazic gorsze rozwiazania, ale to z nwn jest po prostu tragiczne - jeden pasek do wszystkiego (itemy, skille, akcje itd.) sprawia ze kozystanie z niego jest conajmniej dziwnym doswiadczeniem a pchanie menu kontekstowego (to 'cos' co wyskakuje jak klikniesz prawym przyciskiem) jest po prostu bezczelne...Solarius Scorch pisze: Gry mówią przede wszystkim o walce, więc granie czymś innym niż wojownik (no, ewentualnie casterzy jeśli zgadzasz się pomęczyć na początku) jest bez sensu.
Sterowanie jest zwyczajnym krokiem wstecz wzgledem poczciwych baldurow, icewindow i planscape'a!

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Znowu przebijam się przez Fallouta 3. Gra jest miodna i tym razem mam nadzieję ją skończyć. Tyle tylko, że zawsze mi brakuje amunicji, co jest trochę denerwujące
. Ale tak czy owak pyka się przyjemnie. A w grafiku nadal czeka zawieszone parę tygodni temu przechodzenie KotORa.

-
- Kok
- Numer GG: 8570942
Dragon Age: Przebudzenie.
Powiem Wam, że gra może nie ma fascynującej fabuły (o mroczny potwór. O nie ma mrocznego pomiotu. O ogr. O martwy ogr), ale za to w końcu mamy tu trochę polityki. To mi się niesamowicie spodobało.
I troszkę jest już to zbyt epickie, jak dla mnie.
Ale przejdę tę grę dla pana Skoczysława.
Powiem Wam, że gra może nie ma fascynującej fabuły (o mroczny potwór. O nie ma mrocznego pomiotu. O ogr. O martwy ogr), ale za to w końcu mamy tu trochę polityki. To mi się niesamowicie spodobało.
I troszkę jest już to zbyt epickie, jak dla mnie.
Ale przejdę tę grę dla pana Skoczysława.

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
ja do fallouta 3 znowu podchodziłem parę dni temu i nie mogę w to grać. Bo po co dawali tyle umiejętności nie związanych z walką jeśli 99% questów zalicza się do " idź, przebij się i zrób coś ( w to "zrób coś" wstaw coś typu " kliknij przycisk", " włóż coś do środka" "zabierz coś")" jedyne umiejętności przydatne( poza umiejętnościami bojowymi) to retoryka i ew. otwieranie zamków. Inne to gówno jest.Tevery Best pisze:Znowu przebijam się przez Fallouta 3. Gra jest miodna i tym razem mam nadzieję ją skończyć. Tyle tylko, że zawsze mi brakuje amunicji, co jest trochę denerwujące. Ale tak czy owak pyka się przyjemnie.
co do tematu to ostatnio gram w PES 2010 w trybie "become a legend" nawet fajnie się gra.. tyle że komentarzy jest dość mało ( zawsze kiedy jest 5:0 dla mnie słyszę tekst " 5:0 thats imfatik - fonetycznie żeby nie było jest to napisane) denerwujące

00088888000

-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651

Ciężki, mroczny, cholernie wciągający dungeon crawler w klimatach mistycznego sci-ficition. Wsysa jak diabli, bawi szukaniem artefaktów i fuzjami demonów, wymaga myślenia, nie tylko w bitwach i oferuje dobry design oraz świetną muzyke. Nie miałbym jaj, żeby nazwać grę "prawdziwym" Shin Megami Tensei IV (jednak, mimo cięzkiego klimatu, za mało obrazburcza/odjechana), ale to jeden z najlepszych rpgów ostatnich lat, bez względu na platformę . W obliczu takich gier jak ta - śmieszne wydaje się pianie mainstreamowych stron o grach, że jRPGi są w odwrocie.
Har Har Har

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Może to nie erpeg, ale pal sześć. Gram sobie ostatnimi czasy coraz więcej i więcej w Company of Heroes: Opposing Fronts. Mówcie, co chcecie, ale dla mnie to nadal najlepszy RTS w historii.

-
- Marynarz
- Numer GG: 11883875
Ja mam niestety na razie tylko podstawkę, ale zgadzam się z Teverym - CoH rulezTevery Best pisze:Może to nie erpeg, ale pal sześć. Gram sobie ostatnimi czasy coraz więcej i więcej w Company of Heroes: Opposing Fronts. Mówcie, co chcecie, ale dla mnie to nadal najlepszy RTS w historii.

Ja aktualnie męczę Mass Effecta, Fable i nałogowo League of Legends

“Better to fight for something, than live for nothing”
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
fable? niedawno grałem i nie mogę zabić tego Jacka rzeźnika - skończyły się miksturki zdrowia 
teraz gram w Hitmana krwawą forsę - nawet fajnie się gra

teraz gram w Hitmana krwawą forsę - nawet fajnie się gra
00088888000

- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
A ja znalazłem jakąś starą płytę z CDA ze Splinter Cellem i właśnie jestem w trakcie sprawdzania ile ta gra ma wspólnego z Thiefem 

Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...

-
- Marynarz
A ja po raz nasty podziwiam geniusz twórców Baldurs Gate'a. Po prostu od tej gry oderwać się nie mogę...

-
- Tawerniak
- Numer GG: 9986661
Alan Wake – pierwszy dotyk
http://peacegrenade.wordpress.com/2010/ ... szy-dotyk/
z tego co się orientuję to pierwsza opinia gracza, nie branżowaca, ani nikogo kto dostał grę za darmo od dystrybutora, zatem jakiś cięzar chyba ma
mam nadzieję, że zaufacie mym wrażeniom
http://peacegrenade.wordpress.com/2010/ ... szy-dotyk/
z tego co się orientuję to pierwsza opinia gracza, nie branżowaca, ani nikogo kto dostał grę za darmo od dystrybutora, zatem jakiś cięzar chyba ma