Bazyl: Mam okazje jeszcze zmienić, więc dlatego pytam sie osób które się znają

Sci-fiction wykorzystam oczywiście, ale sie już formie filmu, jeśli chodzi o filmy to chcę się skupić na Trylogii "Marix" (kostiumy, efekty specjalne, fabuła, świat filmu) oraz na japońskim "Final Fantasy: Advent Children" (możliwość alternatywnego kreowanie świata za pomocą grafiki komputerowej). Natomiast właśnie w literaturze chce się skupić na dziale Fantasy, więc wybrałem wspomniane tytuły, które mogłyby ukazywać poszczególne zagadnienia, np. "Ojczyzna" - charakterystyka postaci, "Smoki Jesiennego Zmierzchu" - świat fikcyjny. Minusem jest to, że te tytuły podchodzą pod gatunek heroic fantasy, wiec wiadomo, łatwa fabula, zbytnio się nie wyróżniająca. Chciałem również zastanowić się nad twórczością Sapkowskiego ("Wiedźmin"), ponieważ mógłbym wykorzystać jego dokładną szczegółowość oraz język, ale nie wiadomo czemu, poloniści krytykują Sapkowskiego i nie podobają się im jego prace (prezentacja może nie zaciekawić komisje egzaminacyjną) .Oczywiście jest to moja osobista koncepcja, ale uważam, że ktoś może mięć lepsze lub ciekawsze pomysły.