MG poszukiwany/poszukiwana!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: MG poszukiwany/poszukiwana!

Post autor: Azrael »

Siema jestem n00bem i wziąłbym udział w sesji, najchętniej jakaś w klimatach fantasy
TAK TO TU!
ale uprzedzam że to będzie moja 1 sesja więc nie wrzućcie mnie zaraz między jakichś rpgowych wyjadaczy bo zwyczajnie nie wyrobie. Heh no bywa. Mam nadzieję że znajdzie się coś dla mnie, co pozwoli mi troche sie zorientować w temacie.
pozdro
Bez rpgowych wyjadaczy? Sorry, ale to na TRPG wymarły gatunek :D nie znajdziesz takiej sesji.
(no chyba, że troszkę, troszeczkę poszukasz)
Zresztą nawet jeśli jesteś noobem, ale za to potrafisz pisać po polsku, myślisz, nie jesteś klonem AC(ani moim) to spokojnie sobie poradzisz.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Uriziel
Majtek
Majtek
Numer GG: 11926008

Post autor: Uriziel »

Ok, dzięki. Trzeba chociaż spróbować. Cóż więc byś mi polecił w takiej sytuacji? Znaczy od czego najlepiej zacząć, jaki system itd?
Va faill, dhoine...
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Proponuję przyjrzeć się, jak wygląda przykładowa sesja. Tu masz cały spis:
http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewforum.php?f=15

A tu przykładową sesję w Warhammera 2.0 "Wewnętrzny Wróg" (uważaj, erotyka :P)
http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... 26&start=0

Rekrutacje do sesji odbywają się tu:
http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewforum.php?f=14

Tylko czytaj uważnie wszystko. Pozdrawiam!
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Delf
Marynarz
Marynarz

Post autor: Delf »

Uriziel pisze:Znaczy od czego najlepiej zacząć, jaki system itd?
System akurat na sesjach forumowych jeśli w ogóle jest to ma znaczenie drugorzędne. Sugerowałbym wybrać sobie setting (świat) który jest ci znany, lub w którym będziesz czuł się dobrze (wszelkie generic fantasy jak D&D, Warhammer, etc. są z reguły dość proste do przyswojenia). Zwróć też uwagę, że MG w tematach rekrutacyjnych często piszą jaki będzie styl sesji, czego oczekują od graczy, itp.
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

Ninerl pisze:Tak, Forgotten Realms. Tylko z dobrym MG, który uwzględniłby wszystkie smaczki... i żeby nie był to kolejny quest z cyklu ratowania świata przed zły magiem/władcą czegoś tam/ bogiem... A jeśli już, to żeby było to ciekawie zrobione...
Oj, coś czuję, że mam za duże wymagania... :| ....
To by pasowało do mojej sesji "Harmondale - dom graczy", która chwilowo ma przerwę (ostatni post jest z połowy stycznia), ale nie padła :D
Tylko, że skład jest już ustalony, a wprowadzenie nowej postaci będzie możliwe dopiero w przyszłości. Ale będzie :D

@Uriziel
Każdy kiedyś był nowy. Przeczytaj sobie jakąś sesję z forum (taką na 3 strony). Zwróć też uwagę na daty umieszczanych postów.
A system ma drugorzędne znaczenie. Zwykle i tak wychodzi z tego storytelling :P

Ponawiam apel o kosmiczną sesję :P
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

No to Mekow, w razie czego będę uderzać do Ciebie :P ... Jak zwykle moja postać nie będzie miała sielskiego życiorysu, hehehe...
Bo storytelling najlepszy jest ;) ... a kto to tak nie twierdzi... ten kiep :P .... Ale się zrymowało...
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Co powiecie na sesję, w której wcielacie się w osobę martwą?
Byłby to lekko (lub nie aż tak lekko) zmechanizowany storytelling.
Jeśli znajdą się jacyś* chętni, to wezmę się za rozpisanie planu.

* jacyś > 2
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Szasza pisze:Co powiecie na sesję, w której wcielacie się w osobę martwą?
Byłby to lekko (lub nie aż tak lekko) zmechanizowany storytelling.
Jeśli znajdą się jacyś* chętni, to wezmę się za rozpisanie planu.

* jacyś > 2

Jestem zbyt uwikłany w inne zajęcia żeby się na to porwać, ale muszę przyznać, że tematyka mnie zbiła z tropu. Jak to w osobę martwą? Znaczy co, że leżę i gniję w prosektorium i mam to odegrać? Jeśli tak to niezła zagwozdka tylko dla najbardziej doświadczonych graczy, zwłaszcza jakbyś to chciał do 10 lub więcej stron pociągnąć.
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

Perzyn pisze:...Jak to w osobę martwą? Znaczy co, że leżę i gniję w prosektorium i mam to odegrać? ...
Sądze, że chodzi o coś w stylu "Gnijąca panna młoda", "Sok z żuka", albo "Szósty zmysł". Może to być nawet ciekawe.

Ninerl pisze:No to Mekow, w razie czego będę uderzać do Ciebie :P
Spoko :) Zapraszam :)
Ninerl pisze:Jak zwykle moja postać nie będzie miała sielskiego życiorysu...
To by bardzo pasowało do sesji (choć muszę wówczas narzucić część trudów) - na pewno się dogadamy. Najpierw jednak sesja musi dojść do pewnego momentu (końca rozdziału pierwszego) i więcej niż połowa graczy musi być za kontynuacją gry (ew. zastępstwo).

Ponawiam apel o kosmiczną sesję :P
Może napiszę to w podpisie :P
Ostatnio zmieniony czwartek, 21 lutego 2008, 20:10 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Szasza
Bombardier
Bombardier

@Perzyn
No w sumie wychodzi na to, że tematyka będzie znacznie trudniejsza dla graczy niż dla MG. :twisted:

Jeśli chodzi o szczegóły ( :mrgreen: ahaha! wiedziałem że odrobina tajemnicy wzmoży ciekawość potencjalnych ofia... graczy!), to w tej sesji będzie można wcielic się w ducha, a żeby było ciekawiej przed rozpoczęciem sesji ustalę społu z każdym graczem rodzaj jego zmory, aby sesyja była bardziej kolorowa.

Zastanawiam się jeszcze co do realiów. Pierwsza myśl- Hollywód współczesnośc, ale chyba ta lokacja nie ma w sobie odpowiedniej dozy mroku i odcięcia od świata :?
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

W ducha... ja napisałbym kartę chociaż miałbym nocki zrywać.

Ja na miejscu MG osadziłbym to, albo: średniowiecze wielki bogaty zamke, dwór w czasach romantyzmu(klasycyzmu), współczesność - małe miasteczko(takie do 3 tys.)

Tylko po co w takiej sesji mechanika?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Szasza
Bombardier
Bombardier

To nie będzie stuprocentowa mechanika, ot raczej taka namiastka- status postaci pogrubioną czcionką pod każdym upem :smile:
Widzę że jakiś poklask jest :P
Obrazek
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Szukasz realiów? A co powiesz na futurystyczną wersję Ghostbusters, gdzie duchy muszą stawić czoła nowym dotychczas niespotykanym okolicznościom. Gdy to śmiertelnicy wkraczają z buciorami w ich świat, przesiewka miast oraz terror na przedmieściach. Duchy złe czy dobre, stają się wrogami publicznymi w oczach komercjalizmu, stłamszona mniejszość spersonifikowanej ektoplazmy stara się zamaskować w realnym świecie, kryjąc swoją aurę poprzez stawanie się bezcielesnymi kukłami. Coś na kształt Tsukumogami (przedmioty, które w setną rocznicę swego powstania zyskują magiczne właściwości – duszę), lub żerując na słabszych stawiają czynny opór fizyczny w materialnym świecie. Granica pomiędzy światem duchów, a śmiertelników staje się coraz cieńsza, a wraz z postępem technologicznym oraz (między innymi) rozpowszechnianiem się syntetyków (cybernetycznych ludzi) stanowiących bazę dla poltergaistów, wykrycie ducha (stwora pół-przestrzennego) stanowi coraz większe wyzwanie. Brutalność na ulicach wśród… no, ale to tylko takie spekulacje ^^’
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Post autor: Evandril »

Ostatnio po głowie chodzi mi one-shot w "The X-Files" z Foxem Mulderem jako supervisorem nowych agentów Archiwum X. Pisałby się na to ktoś? Sesja max. dla trzech graczy (agentów) którzy lubią trochę główkować, czających klimat i znających "The X-Files". Nie chcę rozpisywać rekrutacji, jeśli nikt się nie zgłosi, więc jakby co deklarujcie się tutaj. Jako że jestem wielkim fanem Archiwum X, możecie spodziewać się że przygoda będzie dopracowana (scenariusz na poziomie Chrisa Cartera hehehe ;)).
"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."
Errer_Avares
Mat
Mat
Numer GG: 11764336

Post autor: Errer_Avares »

Ja wstępnie bym zagrał :D
Mój miecz to moja siła
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

The X-Files? Gram! To może być naprawdę interesująca sesja. Mam nadzieję że znajdą się inni chętni, ja w każdym razie czekam na oficjalną rekrutację ;).
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Uriziel
Majtek
Majtek
Numer GG: 11926008

Post autor: Uriziel »

A ja nadal szukam sesji fantasy dla początkujących :P
Va faill, dhoine...
ODPOWIEDZ