Gracze poszukiwani!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
MarcusdeBlack
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 10004592

Re: Gracze poszukiwani!

Post autor: MarcusdeBlack »

Ciekawy pomysł ;P
Ale mam nadzieję że tylko 'wzorowany' na książkach panny Kossakowskiej, nie chciałbym spotkać pięciu Frey'ów ;) (by BG's)
Oryginalny koncept i mogę coś podesłać (wykorzystam postać z jednego opowiadania które 'próbuję' napisać).
"Prawdziwych przyjaciół trudno jest znaleźć, lecz stracić ich jest bardzo łatwo."

Marcus jest okay. Marcusdeblack się dziwnie odmienia jako całość ;P.
necron1501
Mat
Mat
Numer GG: 10328396

Post autor: necron1501 »

Ależ oczywiście, głównie świat,reszta inwencja twórcza ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 0

Post autor: Blue Spirit »

a nikt nie jest chętny na moją "zadwatygodniową" sesję neuroshimy? Marcus? Matt? Sciass? :D
Obrazek

to dalej ja, tylko mi kochany baziu ksywkę zmienił :D
Sciass
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 7066798

Post autor: Sciass »

Podziękował. Jakby to był Fallout... to byśmy porozmawiali. Neuroshimy nie znam i nie bardzo czuję się na siłach na poznawanie. Chociażbym chciał.
Obrazek
necron1501
Mat
Mat
Numer GG: 10328396

Post autor: necron1501 »

Aby zacząć musze mieć jeszcze 2-3 chętnych. Ktoś jeszcze?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Matt_92
Mat
Mat
Numer GG: 6781941

Post autor: Matt_92 »

Dwa ostatnie tygodnie sierpnia mnie nie ma. Ale jakby co to masz moją spluwę.
A d'yaebl aep arse!
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

rekrutka poszła. Matt, ślij kartę. Jak się uda zacząć szybciej jeszcze sobie pograsz a jak nie, wciśniemy ciebie później. Ogółem zeainteresowanych tematem odsyłam pod link:
http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =14&t=6311
Obrazek

Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Krótko mówiąc - moja sesja ma problem z zebraniem graczy. Bardzo się namęczyłem nad rekrutacją i nie chciałbym, żeby sama sesja poszła się paść, więc zamieszczam tutaj taką małą reklamę.

Cisza w eterze
Ale o co kaman? W telegraficznym skrócie: gracze stają się przywódcami państw, a dokładniej ziemskich kolonii na odległej planecie i w równie odległej przyszłości. Przy użyciu arsenału różnorakich środków, które mają do swojej dyspozycji, dążą do zapewnienia dobrobytu i znaczenia swojego państwa na terenach tej planety.

Od razu mówię, że oczekuję postów "nieco" dłuższych niż jeden akapit, zresztą nie będziecie pewnie mieli okazji, żeby zamknąć się w czymś tak krótkim. Karty również najchętniej widziałbym rozbudowane, wreszcie spodziewam się też poprawnej polszczyzny (choć za jedną literówkę w poście na trzy strony nie będę oczywiście ścigał). Tak więc, jeżeli jesteś prawdziwym hardkorem, zgłoś się! Być może właśnie na ciebie czeka ta sesja...
Krogan
Szczur Lądowy

Post autor: Krogan »

Gdzie się podziali wszyscy gracze- czyżby sprzed komputerów uprowadził ich rok szkolny? ;) Poszukiwani gracze do sesji D&D- tutaj macie adres do rekrutacji: http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =14&t=6357 Jeżeli macie wątpliwości co do sesji, jej realiów lub po prostu napisałem o niej za mało w rekrutacji to walcie śmiało na PW :)
Qin Shi Huang
Mat
Mat

Post autor: Qin Shi Huang »

Czy miałby ktoś ochotę na sesję Exalted? (dla nie wiedzących: Heroic przez gigantyczne H. Gra się kompletnymi Uber wymiataczami. Epickimi wybrańcami najpotężniejszego Boga w tym świecie "Słońce niezwyciężonego". Wybrańcy Ci zwani są "Słoneczni", ale wszyscy ich nienawidzą ze względu na propagandę "Zakonu Nieskalanych". Świat wielki i mający duże możliwości.... Ma ktoś chęć?
Rób swoje! rób swoje! A szczęście będzie twoje!
Bo życie to nie bajka! Nie głaszcze cię po jajkach!

Nie tłumacz się. Przyjaciele zrozumieją.
Wrogowie i tak nie uwierzą.
Elathorn
Pomywacz
Numer GG: 3224957

Post autor: Elathorn »

Całkiem fajnie brzmi ;) Ja bym zagrał
Chińczyk z dynastii T'ang, filozof, śnił, że był motylem, i od tej chwili nigdy już nie był zupełnie pewny, że nie jest motylem, któremu się śni, że jest chińskim filozofem. -Tom Stoppard
the_weird_one
Mat
Mat
Numer GG: 6271014

Post autor: the_weird_one »

Hell yeah... I'm with ye...

Czy masz jakieś lepsze źródło wiedzy o świecie Qin, aniżeli wujek Google?
No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...
Qin Shi Huang
Mat
Mat

Post autor: Qin Shi Huang »

Owszem... Istnieje wersja demonstracyjna. Przykładowa przygoda Exalted o nazwie "Powrót do grobowca pięciu Żywiołów" Można ją znaleźć tutaj http://imaginator.pl/index.php?option=c ... einfo&id=4
Są tu też zasady gry i po krótce opis świata. Sprawa wygląda jednak tak, ze sesja którą chciałbym poprowadzić jest jakoby testem sesji którą chciałbym poprowadzić na normalnej sesji z kumplami. Będzie to sesja wprowadzeniowa z furtką do kampanii. Nie trzeba będzie trzeba specjalnie znać świata zęby się rozeznać o co chodzi o odpowiednie informacje, bohaterowie będą sami odkrywać podczas gry. To co wiedzieć trzeba, podam graczom, którzy przejdą przez rekrutację.
Rób swoje! rób swoje! A szczęście będzie twoje!
Bo życie to nie bajka! Nie głaszcze cię po jajkach!

Nie tłumacz się. Przyjaciele zrozumieją.
Wrogowie i tak nie uwierzą.
Blue Spirit
Bombardier
Bombardier

dżijzys... widac jak moja sytuacja wygląda... Wiadomo, nie? Musze wybulić 500 stów na nowy modem. Supcio. Póki co dostęp mam. Zupuję Piratów jeszcze dziś, odpiszę w apokaliptyce szaszy i czekam na warhammca. Odnośnie mojej sesji neuroshimy - padła. Duży potencjał, pech a potem po scenariuszu ;)
Dobra, z innej półki. Może nie teraz - za słaby dostęp do neta - ale jak już się ustablilzuję, co by powiedziała tawerniana brać na sesję z superbohaterami odwróconą dokładnie o 360% względem tego co ukazują nam słodkie x-menki, spajdermenki czy supermenki? Proponuję mroczną, krwawą i ciężką sesję z bohaterami walczącymi nie wolność obywateli ale o przeżycie i osiągnięcie swoich celów? Taki uskok w 'bardziej mrocznych watchemnów'
Mam już coś nabazgrane, proszę:

W gabinecie było cicho, zbyt cicho, powiedziałby każdy. Osoba siedząca jednak za biurkiem wyglądała na spokojną i opanowaną, tylko w jej oczach błyszczały iskierki strachu.
Ściana pękła. Tynk sypnął na mężczyznę za biurkiem jak śnieg, zwalił z krzesła.
Do gabinetu wkroczył wysoki mężczyzna w masce i czarnej bluzie z kapturem. W ręce ściskał pistolet a drugą trzymał zaciśniętą w pięść... wielkości dorodnej piłki plażowej.
- Izaak - wyszeptał zakapturzony a oczy błysnęły zza maski - Dawno cię nie widziałem przyjacielu...
Mężczyzna syknął.
- - Mogłem się spodziewać, Hell - wstawał powoli, w jego oczach błysnął podstęp - Mylisz się. Wszyscy się mylą. Nie mam tego.
- Nie jest to istotne. I tak Hell wyśle cię dziś do piekła, cholerna kurwo.
Izaak wystrzelił do przodu, w jego dłoni błysnęła maczeta. Hell uchylił się zręcznie, zamachnął się i gruchnął go pięścią wielkości piłki prosto w żołądek. Izaak wyrżnął w ścianę, spłynął po niej, ale naraz zerwał się, i ryknął. Hell dopadł do niego w długim susie i wbił mu pięść w żołądek przybijając go do ściany, rozrywając wnętrzności. Izaak zawył, zaszarpał rękoma, zamłócił, sflaczał. Hell wyszarpnął unurzaną w krwi pięść i zaczął ją lizać.
- Żegnaj, przyjacielu.

Tymczasem dwieście kilometrów stąd, Jaremy Irons, pozbawiony głowy i dwóch rąk, spływał z nurtem rzeki.
Obrazek

Elathorn
Pomywacz
Numer GG: 3224957

Post autor: Elathorn »

Zagrałbym ;)

ps. obrócone o 360 stopni to będzie to samo :P
Chińczyk z dynastii T'ang, filozof, śnił, że był motylem, i od tej chwili nigdy już nie był zupełnie pewny, że nie jest motylem, któremu się śni, że jest chińskim filozofem. -Tom Stoppard
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Na antybohaterów też bym się pisał :)
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
necron1501
Mat
Mat