Gracze poszukiwani!

-
- Bombardier
- Numer GG: 10499479
Re: Gracze poszukiwani!
Chodzą mi po głowie dwa pomysły na sesję. Jeden chorzejszy od drugiego, a mianowicie:
Pierwszy
Czasy współczesne. Wielka metropolia. Nadprzyrodzona apokalipsa i gracze w jej centrum. Dość trudno będzie zachować ludzki kształt.
Drugi
Świat z pogranicza piekła. Ludzie noszą znamiona, które z jednej strony dają im nadprzyrodzone moce, z drugiej ograniczają ich. Dla dodatkowej pikanterii nie da się w nim nieodwracalnie umrzeć. Mieszkańcy są sfrustrowani niemożnością opuszczenia go, a na horyzoncie pojawia się dodatkowo jakiś świr uważający się za zbawiciela i "uszczęśliwiający" biedne duszyczki przy pomocy pewnej zagadkowej zarazy.
Są chętni na któryś?
Pierwszy
Czasy współczesne. Wielka metropolia. Nadprzyrodzona apokalipsa i gracze w jej centrum. Dość trudno będzie zachować ludzki kształt.
Drugi
Świat z pogranicza piekła. Ludzie noszą znamiona, które z jednej strony dają im nadprzyrodzone moce, z drugiej ograniczają ich. Dla dodatkowej pikanterii nie da się w nim nieodwracalnie umrzeć. Mieszkańcy są sfrustrowani niemożnością opuszczenia go, a na horyzoncie pojawia się dodatkowo jakiś świr uważający się za zbawiciela i "uszczęśliwiający" biedne duszyczki przy pomocy pewnej zagadkowej zarazy.
Są chętni na któryś?

-
- Marynarz
- Numer GG: 7066798
Podoba mi się ta druga opcja, brzmi fascynująco. Raczyłbyś głębiej nieco opisać?

-
- Bombardier
- Numer GG: 10499479
Głębsze szczegóły muszą pozostać choć trochę utajnione, bo na podstawie tego uniwersum mam zamiar swego czasu strzelić "pełnometrażowy" komiks 
Możesz ewentualnie zapytać o coś konkretnego...

Możesz ewentualnie zapytać o coś konkretnego...

-
- Majtek
- Numer GG: 0
Znajdą się jacyś chętni na sesję wfrp? Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem poprowadzenia kolejnej na tym forum sesji młotka. Chciałbym odkurzyć znaną z pierwszej edycji kampanię "Liczmistrz". Jednocześnie zaznaczam, że scenariusz jest dość znacznie zmodyfikowany względem oryginału, więc znajomość książkowej wersji przygody nie będzie przeze mnie traktowana jako czynnik wykluczający potencjalnego gracza z udziału w sesji.
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels

-
- Bombardier
- Numer GG: 2832544
Ja się z wielką chęcią zgłoszę do sesji młotkowej 

"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Hoist the banner high!! For Commoragh!

-
- Majtek
- Numer GG: 0
@Isengrim Faoiltiarna
Wszystko fajnie, tylko jesteś jedyną osobą która w ciągu kilku dni od zamieszczenia mojego posta zadeklarowała wstępne zainteresowanie sesją. Sory ale dla jednego gracza nie będę zakładał rekrutacji. Jeżeli chcesz zagrać w kolejną sesję młotka (bo z tego co patrzyłem po forum to w jednej już grasz) to jestem skłonny przyjąć Cię do sesji R6, którą w tej chwili prowadzę. Jest tylko jedna sprawa - zanim napiszesz mi na pw lub w jakikolwiek inny sposób, że jesteś zainteresowany poczytaj sesję + rekrutację do niej i zastanów się czy coś takiego Ci pasuje. Potrzebuje graczy którym pasuje ten typ sesji, który prowadzę a nie tacy, którzy po prostu "chcą sobie pograć".
Wszystko fajnie, tylko jesteś jedyną osobą która w ciągu kilku dni od zamieszczenia mojego posta zadeklarowała wstępne zainteresowanie sesją. Sory ale dla jednego gracza nie będę zakładał rekrutacji. Jeżeli chcesz zagrać w kolejną sesję młotka (bo z tego co patrzyłem po forum to w jednej już grasz) to jestem skłonny przyjąć Cię do sesji R6, którą w tej chwili prowadzę. Jest tylko jedna sprawa - zanim napiszesz mi na pw lub w jakikolwiek inny sposób, że jesteś zainteresowany poczytaj sesję + rekrutację do niej i zastanów się czy coś takiego Ci pasuje. Potrzebuje graczy którym pasuje ten typ sesji, który prowadzę a nie tacy, którzy po prostu "chcą sobie pograć".
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
http://www.trpg.pl/forum/viewtopic.php?f=47&t=5440
MG jest, więc szukam(y) graczy
Neuroshima lub Warhammer przez IRCa. Szczegóły w linku, prosimy pytać i zgłaszać się 
MG jest, więc szukam(y) graczy

-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 11477690
Szasza ja byłbym chetny na tą drugą sesje, czy przyjmiejsz całkiem nowego ?? (tylko w 1 sesji brałem udział na lastinn)
Edit: a w jakim sensie są ograniczani przez te znamiona?? czy są to przeciwności tych umiejętności które im dają, czy ograniczają samokontrolę lub "wolną wolę"??
Edit2:
jednak przeczytałem dobrze i do obydwóch pomysłów mnie szasza możesz zaliczyć
apropos tej apokalipsy, to będziemy uciekać z miasta czy co?? i czy trzeba bedzie kogos zabić/oszukać czy coś bo jak tak to będzie ciekawie 
Edit: a w jakim sensie są ograniczani przez te znamiona?? czy są to przeciwności tych umiejętności które im dają, czy ograniczają samokontrolę lub "wolną wolę"??
Edit2:

"Tylko 2 rzeczy są nieskończenie wielkie: wszechświat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien" Albert Einstein 

-
- Mat
- Numer GG: 6271014
Nie można czekać w nieskończoność... Ech... sam nie wierzę, że to piszę.
Niniejszym pragnę złożyć zapytanie o chętnych na ewentualną (ale NIE ewentualnie chętnych) i ewentualnie gotowych na sesję w cięższych klimatach uniwersum Warhamera 40'000. Ze mną jako mistrzem i planem sesji gotowym, dostosowywanym do postaci jakie bym otrzymał, z plugawymi Xenos, a może nawet za namową świetnych graczy o świetnych kartach, truly badassami.
Poniżej trzech nie zapewne nie zejdę, choć i trzech to dosyć mało i niczego nie obiecuję, nie będę tworzył i dopracowywał sesji dla garstki, nawet gdyby to było naprawdę zacne grono...
Niniejszym pragnę złożyć zapytanie o chętnych na ewentualną (ale NIE ewentualnie chętnych) i ewentualnie gotowych na sesję w cięższych klimatach uniwersum Warhamera 40'000. Ze mną jako mistrzem i planem sesji gotowym, dostosowywanym do postaci jakie bym otrzymał, z plugawymi Xenos, a może nawet za namową świetnych graczy o świetnych kartach, truly badassami.
Poniżej trzech nie zapewne nie zejdę, choć i trzech to dosyć mało i niczego nie obiecuję, nie będę tworzył i dopracowywał sesji dla garstki, nawet gdyby to było naprawdę zacne grono...
No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...

-
- Bosman
Zgłoszenie nadal aktualne...Sihamaah pisze:http://www.trpg.pl/forum/viewtopic.php?f=47&t=5440
MG jest, więc szukam(y) graczyNeuroshima lub Warhammer przez IRCa. Szczegóły w linku, prosimy pytać i zgłaszać się

-
- Szczur Lądowy
hmm, ja byłbym chetny, tylko że nie znam w ogóle mechaniki żadnego z systemów więc mam 2 pytania:
1.Czy mogę grać jeśli nie znam mechaniki?
2.Jeśli nie mogę, to ile zajmuje nauczenie się jej?? (w ciągu kilku godz. mogę mieć podręczniki)
1.Czy mogę grać jeśli nie znam mechaniki?
2.Jeśli nie mogę, to ile zajmuje nauczenie się jej?? (w ciągu kilku godz. mogę mieć podręczniki)
"Tylko 2 rzeczy są nieskończenie wielkie: wszechświat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien" Albert Einstein 

-
- Bosman
Pytasz o jakieś konkretne z tych tutaj zgłoszenie, czy ogólnie?
1. Lepiej poznać trochę zarys świata i mechanikę, ale superdobrze znać nie musisz
2. Nauczenie się podstaw zależy od podręcznika i Twojej wiedzy ogólnej. Do nauki Neuroshimy wg mnie starczy zdanie "podobne do Fallouta" i 20 minut czytania, taki Warhammer to już inna liga.
1. Lepiej poznać trochę zarys świata i mechanikę, ale superdobrze znać nie musisz

2. Nauczenie się podstaw zależy od podręcznika i Twojej wiedzy ogólnej. Do nauki Neuroshimy wg mnie starczy zdanie "podobne do Fallouta" i 20 minut czytania, taki Warhammer to już inna liga.

-
- Szczur Lądowy
pytam o twoją sesję
i jeśli chodzi o fallouta to klimat i świat znam bardzo dobrze, ale mechanika
to już nic 

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
To bardzo proste, a ja to specjalnie dla ciebie jeszcze uproszczę.
Pierwszy link
Drugi link, jeszcze dokładniejszy
Pierwszy link
Drugi link, jeszcze dokładniejszy

-
- Szczur Lądowy
ehh niedużo sie dowiedziałem z wikipedi
ale ściągam podręczniki z peba i odezwałem się w temacie sesji 

-
- Mat
- Numer GG: 6271014
Nie można czekać w nieskończoność... Ech... sam nie wierzę, że to piszę.
Btw., do moderatury. Tak, wiem, obiecuję tego zbrodniczego procederu nie powtarzać. Ale jakoś tak w sekundę to zniknęło, że aż facepalma własnego zaliczyłem, taki ze mnie nieudacznik.
Btw., do moderatury. Tak, wiem, obiecuję tego zbrodniczego procederu nie powtarzać. Ale jakoś tak w sekundę to zniknęło, że aż facepalma własnego zaliczyłem, taki ze mnie nieudacznik.

No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...

-
- Marynarz
- Numer GG: 7066798