Gracze poszukiwani!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Re: Gracze poszukiwani!

Post autor: Szasza »

Chodzą mi po głowie dwa pomysły na sesję. Jeden chorzejszy od drugiego, a mianowicie:
Pierwszy
Czasy współczesne. Wielka metropolia. Nadprzyrodzona apokalipsa i gracze w jej centrum. Dość trudno będzie zachować ludzki kształt.
Drugi
Świat z pogranicza piekła. Ludzie noszą znamiona, które z jednej strony dają im nadprzyrodzone moce, z drugiej ograniczają ich. Dla dodatkowej pikanterii nie da się w nim nieodwracalnie umrzeć. Mieszkańcy są sfrustrowani niemożnością opuszczenia go, a na horyzoncie pojawia się dodatkowo jakiś świr uważający się za zbawiciela i "uszczęśliwiający" biedne duszyczki przy pomocy pewnej zagadkowej zarazy.
Są chętni na któryś?
Obrazek
Sciass
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 7066798

Post autor: Sciass »

Podoba mi się ta druga opcja, brzmi fascynująco. Raczyłbyś głębiej nieco opisać?
Obrazek
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Głębsze szczegóły muszą pozostać choć trochę utajnione, bo na podstawie tego uniwersum mam zamiar swego czasu strzelić "pełnometrażowy" komiks ;)
Możesz ewentualnie zapytać o coś konkretnego...
Obrazek
klarkash_ton
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: klarkash_ton »

Znajdą się jacyś chętni na sesję wfrp? Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem poprowadzenia kolejnej na tym forum sesji młotka. Chciałbym odkurzyć znaną z pierwszej edycji kampanię "Liczmistrz". Jednocześnie zaznaczam, że scenariusz jest dość znacznie zmodyfikowany względem oryginału, więc znajomość książkowej wersji przygody nie będzie przeze mnie traktowana jako czynnik wykluczający potencjalnego gracza z udziału w sesji.
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Ja się z wielką chęcią zgłoszę do sesji młotkowej :)
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
klarkash_ton
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: klarkash_ton »

@Isengrim Faoiltiarna

Wszystko fajnie, tylko jesteś jedyną osobą która w ciągu kilku dni od zamieszczenia mojego posta zadeklarowała wstępne zainteresowanie sesją. Sory ale dla jednego gracza nie będę zakładał rekrutacji. Jeżeli chcesz zagrać w kolejną sesję młotka (bo z tego co patrzyłem po forum to w jednej już grasz) to jestem skłonny przyjąć Cię do sesji R6, którą w tej chwili prowadzę. Jest tylko jedna sprawa - zanim napiszesz mi na pw lub w jakikolwiek inny sposób, że jesteś zainteresowany poczytaj sesję + rekrutację do niej i zastanów się czy coś takiego Ci pasuje. Potrzebuje graczy którym pasuje ten typ sesji, który prowadzę a nie tacy, którzy po prostu "chcą sobie pograć".
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

http://www.trpg.pl/forum/viewtopic.php?f=47&t=5440
MG jest, więc szukam(y) graczy ;) Neuroshima lub Warhammer przez IRCa. Szczegóły w linku, prosimy pytać i zgłaszać się :)
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
bard10
Szczur Lądowy
Numer GG: 11477690

Post autor: bard10 »

Szasza ja byłbym chetny na tą drugą sesje, czy przyjmiejsz całkiem nowego ?? (tylko w 1 sesji brałem udział na lastinn)
Edit: a w jakim sensie są ograniczani przez te znamiona?? czy są to przeciwności tych umiejętności które im dają, czy ograniczają samokontrolę lub "wolną wolę"??
Edit2: :D jednak przeczytałem dobrze i do obydwóch pomysłów mnie szasza możesz zaliczyć :) apropos tej apokalipsy, to będziemy uciekać z miasta czy co?? i czy trzeba bedzie kogos zabić/oszukać czy coś bo jak tak to będzie ciekawie :twisted:
"Tylko 2 rzeczy są nieskończenie wielkie: wszechświat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien" Albert Einstein :D
the_weird_one
Mat
Mat
Numer GG: 6271014

Post autor: the_weird_one »

Nie można czekać w nieskończoność... Ech... sam nie wierzę, że to piszę.

Niniejszym pragnę złożyć zapytanie o chętnych na ewentualną (ale NIE ewentualnie chętnych) i ewentualnie gotowych na sesję w cięższych klimatach uniwersum Warhamera 40'000. Ze mną jako mistrzem i planem sesji gotowym, dostosowywanym do postaci jakie bym otrzymał, z plugawymi Xenos, a może nawet za namową świetnych graczy o świetnych kartach, truly badassami.

Poniżej trzech nie zapewne nie zejdę, choć i trzech to dosyć mało i niczego nie obiecuję, nie będę tworzył i dopracowywał sesji dla garstki, nawet gdyby to było naprawdę zacne grono...
No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...
Sihamaah
Bosman
Bosman

Sihamaah pisze:http://www.trpg.pl/forum/viewtopic.php?f=47&t=5440
MG jest, więc szukam(y) graczy ;) Neuroshima lub Warhammer przez IRCa. Szczegóły w linku, prosimy pytać i zgłaszać się :)
Zgłoszenie nadal aktualne... :roll:
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
bard10
Szczur Lądowy

hmm, ja byłbym chetny, tylko że nie znam w ogóle mechaniki żadnego z systemów więc mam 2 pytania:
1.Czy mogę grać jeśli nie znam mechaniki?
2.Jeśli nie mogę, to ile zajmuje nauczenie się jej?? (w ciągu kilku godz. mogę mieć podręczniki)
"Tylko 2 rzeczy są nieskończenie wielkie: wszechświat i ludzka głupota, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien" Albert Einstein :D
Sihamaah
Bosman
Bosman

Pytasz o jakieś konkretne z tych tutaj zgłoszenie, czy ogólnie?

1. Lepiej poznać trochę zarys świata i mechanikę, ale superdobrze znać nie musisz ;)
2. Nauczenie się podstaw zależy od podręcznika i Twojej wiedzy ogólnej. Do nauki Neuroshimy wg mnie starczy zdanie "podobne do Fallouta" i 20 minut czytania, taki Warhammer to już inna liga.
bard10
Szczur Lądowy

pytam o twoją sesję :D i jeśli chodzi o fallouta to klimat i świat znam bardzo dobrze, ale mechanika :shock: to już nic :oops:
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

To bardzo proste, a ja to specjalnie dla ciebie jeszcze uproszczę.
Pierwszy link
Drugi link, jeszcze dokładniejszy
bard10
Szczur Lądowy

ehh niedużo sie dowiedziałem z wikipedi :D ale ściągam podręczniki z peba i odezwałem się w temacie sesji ;)
the_weird_one
Mat
Mat
Numer GG: 6271014

Post autor: the_weird_one »

Nie można czekać w nieskończoność... Ech... sam nie wierzę, że to piszę.

Niniejszym pragnę złożyć zapytanie o chętnych na ewentualną (ale NIE ewentualnie chętnych) i ewentualnie gotowych na sesję w cięższych klimatach uniwersum Warhamera 40'000. Ze mną jako mistrzem i planem sesji gotowym, dostosowywanym do postaci jakie bym otrzymał, z plugawymi Xenos, a może nawet za namową świetnych graczy o świetnych kartach, truly badassami.

Poniżej trzech nie zapewne nie zejdę, choć i trzech to dosyć mało i niczego nie obiecuję, nie będę tworzył i dopracowywał sesji dla garstki, nawet gdyby to było naprawdę zacne grono...

Btw., do moderatury. Tak, wiem, obiecuję tego zbrodniczego procederu nie powtarzać. Ale jakoś tak w sekundę to zniknęło, że aż facepalma własnego zaliczyłem, taki ze mnie nieudacznik. ;)
No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...
Sciass
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 7066798

Post autor: Sciass »

Jestem chętny. W pełni znaczenia tych słów.
Obrazek
ODPOWIEDZ